Η Φινλανδία αναβαθμίζει το ΣΕΠ των Leopard 2A4 και A6

maavoimat.fi | Leopard 2A6 της Φινλανδίας με αισθητήρες συστήματος εκπαίδευσης τακτικής εμπλοκής στην άσκηση "ARROW 17"

Το φινλανδικό υπουργείο άμυνας εξουσιοδότησε τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να συνάψουν συμφωνία με την γερμανική βιομηχανία Krauss-Maffei Wegmann για την αναβάθμιση των συστημάτων ελέγχου πυρός των αρμάτων μάχης Leopard 24 και 2A6. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2022 και να συνεχιστούν μέχρι και το 2026.

Οι επιδόσεις των αρμάτων μάχης Leopard 2A4 και A6 που αποκτήθηκαν από την Γερμανία και την Ολλανδία πρόκειται να αναβαθμιστούν. Οι ειδικοί πόροι του Millog Oy, του στρατηγικού εταίρου των φινλανδικών Ενόπλων Δυνάμεων, θα χρησιμοποιηθούν επίσης κατά τις εργασίες ενσωμάτωσης και υποστήριξης, με αποτέλεσμα την απασχόληση εργατικού δυναμικού για περίπου 3 με 4 έτη.

Η αναβάθμιση θα επικεντρωθεί στην ισχύ πυρός των αρμάτων μάχης παρέχοντας τους τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν βλήματα διασποράς υψηλής εκρηκτικότητας (HE) και να αποκτήσουν νέο σύστημα ελέγχου πυρός (ΣΕΠ).

«Αυτό θα βελτιώσει σημαντικά την ισχύ πυρός των αρμάτων μάχης ώστε να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες στην παροχή υποστήριξης στις δυνάμεις του Στρατού», δήλωσε ο Διευθυντής Πεζικού, Συνταγματάρχης Ράινερ Πελτονιέμι.

Η αναβάθμιση των βλητικών δυνατότητων θα επιτρέψει επίσης την χρήση πυρομαχικών πολλαπλών χρήσεων HE/FRAG κατά την εκπαίδευση από το 2023, σύμφωνα με το φινλανδικό υπουργείο άμυνας. Η Φινλανδία θα εργαστεί στο προτζεκτ μαζί με την Σουηδία, με σκοπό να διασφαλιστεί η ομογενοποίηση μέσω της χρήσης πανομοιότυπων πυρομαχικών.

Η σύμβαση για την αναβάθμιση θα υπογραφτεί με την γερμανική KMW, τον αρχικό κατασκευαστή του άρματος Leopard 2.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, η αναβάθμιση του στόλου αρμάτων Leopard 2 θα ξεκινήσει στις αρχές του 2022 και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και το 2026. Η συνολικά αξία του έργου είναι 10 εκατομμύρια ευρώ, προ φόρων, και θα χρηματοδοτηθεί από τους πόρους προμήθειας αμυντικών υλικών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Φινλανδία ξεκινάει το πρόγραμμα αναβάθμισης μετά την παραλαβή και των τελευταίων μεταχειρισμένων αρμάτων μάχης Leopard 2A6 από την Ολλανδία το 2019. Οι παλιότερες εκδόσεις A4 αποκτήθηκαν από την Γερμανία το 2003.

Ανακοίνωση του φινλανδικού υπουργείου άμυνας

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.