Το Φινλανδικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την 18η Δεκεμβρίου πως έχει ξεκινήσει τις συνομιλίες με την Ολλανδία για την αγορά περίπου 100 μεταχειρισμένων αρμάτων μάχης Leopard 2A6.

Σύμφωνα με τον αξιόπιστο ιστότοπο του IHS Jane’s 360 το Φιλανδικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως οι προετοιμασίες και διαπραγματεύσεις για την πρόσκτηση συνεχίζονται και προχωρούν με ειλικρίνεια μεταξύ των δύο χωρών.

Το Ελσίνκι ελπίζει πως θα μπορέσει να υπογράψει τη σύμβαση για την αγορά των αρμάτων κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Φινλανδού υπουργού Άμυνας Καρλ Χάγκλουντ στην Ολλανδία στα τέλη Ιανουαρίου του 2014. Αν το Φινλανδικό Κοινοβούλιο υπερψηφίσει το σχέδιο προυπολογισμού, τότε, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, η αγορά θα προκύψει στις αρχές του 2014.

Σήμερα η Φινλανδία  διαθέτει, στις μονάδες πρώτης γραμμής, 100 άρματα Leopard 2A4, τα οποία παρέλαβε σταδιακά από τα αποθέματα του Γερμανικού Στρατού. Ακόμη 30 άρματα Leopard 2A4 χρησιμοποιούνται σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Η Ολλανδία διαθέτει ένα μεγάλο πλεόνασμα μεταχειρισμένων αρμάτων μάχης Leopard 2 τα οποία προσφέρει σε μελλοντικού υποψήφιους, πιθανούς, αγοραστές, ως αποτέλεσμα απόφασης του Απριλίου του 2012, με τη οποία η χώρα απέσυρε τον στόλο αρμάτων της.

Παλιότερα η Ολλανδία είχε προσπαθήσει να πουλήσει τα παραπάνω Leopard 2 στην Ινδονησία, αν και τον Ιούνιο του 2012  το Ολλανδικό Κοινοβούλιο καταψήφισε την πώληση.

Αργότερα η Ινδονησία κάλυψε τις αιτήσεις της με την απόκτηση από τα αποθέματα του Γερμανικού Στρατού, 103 ανακατασκευασμένων αρμάτων μάχης Leopard 2A4  42 εκσυγχρονισμένων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης (ΤΟΜΑ) Μάρντερ 1Α3 και 11 διάφορων τεθωρακισμένων οχημάτων περισυλλογής και μεταφοράς τεχνιτών, μαζί με σχετική βιβλιογραφία, εκπαιδευτικό εξοπλισμό και επιπρόσθετη διοικητική υποστήριξη.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: