Η Γαλλική Βουλή ζητά την αναγνώριση του Αρτσάχ και την καταδίκη του Αζερμπαϊτζάν

Απόφαση σταθμός για την Δημοκρατία του Αρτσάχ και την Αρμενία.

Η άνω βουλή του Γαλλικού Κοινοβουλίου, με νομοσχέδιο που ψήφισε καλεί την κυβέρνηση να αναγνωρίσει την Δημοκρατία του Αρτσάχ (Republic of Artsakh or the Nagorno-Karabakh Republic) να καταδικάσει και να λάβει μέτρα για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν.

Αναδημοσίευση από το: otavoice.gr

Καλεί επίσης για την άμεση και άνευ όρων απόσυρση, στις αρχικές τους θέσεις, των αζερικών δυνάμεων και των συμμάχων τους από το κυρίαρχο έδαφος της Αρμενίας και τον διάδρομο Λατσίν,όπως και την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση και επαναπατρισμό όλων των Αρμενίων αιχμαλώτων πολέμου.

Με 296 ψήφους υπέρ, 1 κατά, η Βουλή της Γερουσίας ενέκρινε το ψήφισμα για την επιβολή κυρώσεων κατά του Αζερμπαϊτζάν.

Το ψήφισμα παρουσιάστηκε από τους γερουσιαστές Bruno Ratayo, Christian Cambon, Elian Assasi, Patrick Kanner, Herve Marseille και Gilbert-Luc Duvinaz.

Το κείμενο του ψηφίσματος της Γαλλικής Γερουσίας έχει ως εξής:

  • Ζητά να απομακρυνθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν από το κυρίαρχο έδαφος της Αρμενίας και να σεβαστούν την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Αρμενίας.
  • Ζητά την απελευθέρωση όλων των Αρμενίων Αιχμαλώτων Πολέμου και την επιστροφή τους στην πατρίδα.
  • Προτείνει στη γαλλική κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους ευρωπαίους εταίρους, να επεξεργαστεί διπλωματικά και οικονομικά μέτρα για να τιμωρήσει την επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής κυρώσεων που θα στοχεύουν τα περιουσιακά στοιχεία των αρχών του Αζερμπαϊτζάν, καθώς και εμπάργκο στην εισαγωγή φυσικού αερίου και πετρέλαιο από το Αζερμπαϊτζάν.
  • Επιβεβαιώνει την ανάγκη αναγνώρισης της Δημοκρατίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και προτείνει στην κυβέρνηση να ιδρύσει ανθρωπιστικό γραφείο στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.
  • Προτείνει στην κυβέρνηση να εξετάσει τη δυνατότητα να υποστηρίξει την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της Αρμενίας.

Να σημειωθεί ότι η Πρέσβης της Αρμενίας στη Γαλλία Hasmik Tolmajyan και ο εκπρόσωπος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ Hovhannes Gevorgyan ήταν παρόντες στη σύνοδο έγκρισης του ψηφίσματος ως επίτιμοι προσκεκλημένοι.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.