Το υπουργείο άμυνας της Ινδίας εξέδωσε την 12η Φεβρουαρίου 2019 αίτημα εκδήλωσης ενδιαφέροντος (EoI) για την προεπιλογή των δυνητικών Ινδών Στρατηγικών Εταίρων και διεθνών Αρχικών Κατασκευαστών Εξοπλισμού (OEM) με σκοπό την προμήθεια 111 ναυτικών ελικοπτέρων γενικής χρήσης (NUH) για το ινδικό Ναυτικό. Αυτά τα ελικόπτερα θα αντικαταστήσουν τα ελικόπτερα Chetak και θα χρησιμοποιηθούν σε αποστολές SAR, CASEVAC, επιβατικούς ρόλους και ρίψεις τορπιλών. 95 ελικόπτερα από τα 111 θα κατασκευαστούν στην Ινδία από τον επιλεγμένο Ινδό Στρατηγικό Εταίρο.

Η υπόθεση εγκρίθηκε από το DAC την 25 Αυγούστου 2018. Το έργο πιθανόν να παρέχει μεγάλη ώθηση στην πρωτοβουλία “Make in India” της κυβέρνησης και προωθήσει την κατασκευαστική ικανότητα ελικοπτέρων στην Ινδία.

Το αίτημα EoI προς τις ινδικές ιδιωτικές εταιρείες, για την συμμετοχή τους στο έργο, αναρτήθηκε την 12η Φεβρουαρίου 2019 στον ιστότοπο του ινδικού Ναυτικού. Ωστόσο, το EoI για τους διεθνείς OEM προωθήθηκε στις εταιρεία που συμμετείχαν στις συζητήσεις του αιτήματος για πληροφορίες (RfI). Οι OEM έχουν λάβει εντολή να δημιουργήσουν μια ειδική γραμμή παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων των διαδικασιών σχεδίασης, ενσωμάτωσης και παραγωγής για το NUH στην Ινδία και να καταστήσουν την ινδική γραμμή παραγωγής ως μια παγκόσμια ειδική εγκατάσταση για την προσφορά της πλατφόρμας NUH.

Ενώ οι ινδικές εταιρεία έχουν λάβει προθεσμία δύο μηνών για να απαντήσουν στην EoI, οι ξένοι OEM έχουν λάβει τρεις μήνες για να απαντήσουν λόγω της φύσης των συντελεστών που απαιτούνται. Μέσα στο έργο NUH ειναι επιθυμητό το υψηλό επίπεδο “εθνικοποιήσης” στο περίπου 60% των ελικοπτέρων. Το αίτημα RfP πιθανόν να εκδοθεί προς το τέλος του τρίτου τριμήνου αυτού του έτους για τις προεπιλεγμένες ινδικές εταιρίες.

Απόδοση/Μετάφραση απο το http://idrw.org για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: