Η Ινδία προσφέρει στην Αίγυπτο δημιουργία γραμμής παραγωγής Tejas και ελικοπτέρων

Το Tejas MK1A διαθέτει επιπλέον βασικά στοιχεία σε σχέση με το Mk1

Η Ινδία προσφέρει στην Αίγυπτο τη δημιουργία εγκαταστάσεων παραγωγής για την κατασκευής του ελαφρύ μαχητικού αεροσκάφους (LCA) όπως επίσης και ελικοπτέρων καθώς αναζητεί ευκαιρίες εξαγωγών στις περιφέρειες της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής.

Έχουν πραγματοποιηθεί μια σειρά από υψηλού επιπέδου συναντήσεις με την Ινδία με τον Αρχηγό της αιγυπτιακής Αεροπορίας να αναμένεται να επισκεφτεί την Ινδία σε λίγες ημέρες, κατά την οποία θα του παρουσιαστεί η τεχνογνωσία στην κατασκευή και την συντήρηση των αεροσκαφών.

Ο Αρχηγός της ινδικής Αεροπορίας Βιβέκ Ραμ Τσαουντχάρι επισκέφθηκε την Αίγυπτο τον Νοέμβριο του περασμένου έτους και παρευρέθηκε στο Συμπόσιο Αεροπορικής Ισχύος και Έκθεση Άμυνας στο Καιρό. Επι του παρόντος, μια αντιπροσωπεία της ινδικής Αεροπορίας αποτελούμενη από 57 Αεροπόρους βρίσκεται στην Αίγυπτο για να συμμετέχει στο πρόγραμμα τακτικής διοίκησης της σχολής Αεροπορίας στο Καιρό. Η αντιπροσωπεία περιλαμβάνει τρία μαχητικά αεροσκάφη Su30 MkI και δύο αεροσκάφη C-17.

Πηγές αναφέρουν ότι η αιγυπτιακή Αεροπορία έχει την απαίτηση για περίπου 70 ελαφρά μαχητικά αεροσκάφη, με ενδιαφέρον για την εγχώρια παραγωγή και την μεταφορά τεχνολογίας. Αυτήν την στιγμή, η αφρικανική χώρα διαθέτει έναν μικτό στόλο μαχητικών αεροπλάνων που προέρχονται από τις ΗΠΑ, την Ρωσία και τη Γαλλία και έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να δημιουργήσει εγκαταστάσεις κατασκευής αεροπλάνων.

Εκτός από το ελαφρύ μαχητικό αεροσκάφος (LCA) Tejas Mk1A που προσφέρεται στην χώρα, ο Ινδός κατασκευαστής Hindustan Aeronautics Limited (HAL) προτείνει επίσης το φάσμα των εγχώριας κατασκευής ελικοπτέρων της όπως το εξελιγμένο ελαφρύ ελικόπτερο (ALH) και το ελαφρύ επιθετικό ελικόπτερο (LCH).

«Είτε απαίτηση είναι για αεροσκάφη ή για ελικόπτερα, η Ινδία προσφέρει την από κοινού δημιουργία εγκαταστάσεων παραγωγής εδώ, στην Αίγυπτο. Υπάρχει σημαντική απαίτηση για τέτοια αεροσκάφη σε αυτήν την περιφέρεια και η Αίγυπτος θα είναι μια καλή βάση», δήλωσαν οι πηγές.

Το ινδικό LCA κοστολογείται περίπου στα $42 εκατομμύρια ανά μονάδα, μια τιμή που κατέστη δυνατή λόγω της οικονομίας κλίμακας αφότου η IAF παρήγγειλε 83 μαχητικά αεροπλάνα της έκδοσης Mk1A. Όπως αναφέρθηκε, η Ινδία εξελίχθηκε σε φαβορί για την απαίτηση ελαφρού μαχητικού της Μαλαισίας, με το προσφερόμενο πακέτο να περιλαμβάνει επίσης και τη συντήρηση και τα ανταλλακτικά για τα ρωσικής προέλευσης μαχητικά αεροσκάφη Su30 της Μαλαισίας.

Πηγή: economictimes.indiatimes.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.