Η Ινδία θα αντικαταστήσει τα εισαγόμενα εξαρτήματα των αεροσκαφών Su-30MKI και αρμάτων μάχης T-90

Άρμα μάχης T-90S Bhishma του ινδικού Στρατού (@TheDeadDistrict/twitter)

Το ινδικό υπουργείο άμυνας δημοσίευσε έναν ακόμη κατάλογο στρατιωτικών προϊόντων που πρέπει να αντικατασταθούν από την εγχώρια βιομηχανία σύμφωνα με τα προγράμματα Make in India και Aatmanirbhar Bharat, όπως αναφέρει το Janes.

O κατάλογος περιλαμβάνει 780 στρατηγικής σημασίας εξαρτήματα, ανταλλακτικά και υποσυστήματα. Όλα πρέπει να παράγονται από εγχώριες επιχειρήσεις. Ορισμένα προϊόντα πρέπει να αντικατασταθούν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023 ενώ άλλα μπορούν να περιμένουν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2028.

Ο κατάλογος περιελάβανε εξαρτήματα για τα ρωσικά άρματα μάχης T-90 και τα αεροσκάφη Su-30MkI. Τα περισσότερα υποκατάστατα εξαρτημάτων αφορούν υποβρύχια πλοία.

Τον Απρίλιο, το ινδικό υπουργείο άμυνας, δημοσίευσε τον τρίτο κατάλογο 101 εισαγόμενων προϊόντων προς αντικατάσταση μέσα σε πέντε χρόνια. Περιλάμβαναν ναυτικά ελικόπτερα, περιπολικά πλοία, αντιπλοϊκούς πυραύλους, πυραύλους αεράμυνας, άρματα μάχης, ορισμένους τύπους μη επανδρωμένων αεροσκαφών, πυρομαχικά loitering κ.λπ.

Οι δύο πρώτοι κατάλογοι υποκατεστημένων εισαγωγών δημοσιεύθηκαν το 2020 και το 2021 περιλάμβαναν 209 προϊόντα. Σε πέντε χρόνια, η Ινδία εξοικονόμησε 20 τοις εκατό των εισαγωγών όπλων.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.