Η Ινδία θέλει να εξελίξει ανεπάνδρωτο άρμα Arjun για περιοχές της ερήμου

Ο ινδικός Οργανισμός Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης (DRDO) σχεδιάζει να αναπτύξει ένα ανεπάνδρωτο επίγειο όχημα μάχης που θα βασίζεται πάνω στο ινδικό άρμα μάχης Arjun Mk 1A.

Το εργαστήριο του κρατικού οργανισμού, Ίδρυμα Έρευνας και Ανάπτυξης Οχημάτων, πρότεινε την σχεδίαση, εξέλιξη και την πιστοποίηση επι του πεδίου του έργου.

Το εργαστήριο που εδρεύει στην Τσενάι εξελίσσει, από το 2007, σειρά ανεπάνδρωτων οχημάτων με εξοπλισμό για αποστολές επιτήρησης, αναγνώρισης και εντοπισμού ναρκών. Τα νέα οχήματα θα βασίζονται πάνω στα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης BMP-2.

Απαιτήσεις του ινδικού Στρατού

Το περασμένο έτος ο ινδικός Στρατός είχε αποδεσμεύσει τις απαιτήσεις του για τα ανεπάνδρωτα επίγεια οχήματα (UGV) που θα βοηθήσουν καλύτερα τους Στρατιώτες που επιχειρούν σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου.

Σύμφωνα με την απαίτηση, τα οχήματα πρέπει να υποστηρίζουν τις αποστολές «επιτήρησης, τακτικής αναγνώρισης, στοχοποίησης εχθρικών θέσεων, μεταφοράς σημαντικών εφοδίων και τη διενέργεια γρήγορων διακομιδών τραυματισμένων».

Το προτεινόμενο όχημα θα εξελιχθεί για να χρησιμοποιείται στα ανώμαλα ερημικά εδάφη της χώρας κατά μήκος των δυτικών συνόρων με το Πακιστάν, όπου, κυρίως υπηρετεί το περίπου 70 τόνων Arjun Mk 1.

Όπως το Mk 1A, το ανεπάνδρωτο όχημα μάχης θα διαθέτει πυροβόλο 120 χιλιοστών ως το κυρίως όπλο του.

Επισημαίνοντας τις βασικές δυσκολίες που μπορεί το έργο να αντιμετωπίσει – όπως η ανάπτυξη του «σχεδιασμού διαδρομών κατά μήκος μεγάλων αποστάσεων (πολύ πιο μακριά από τα βεληνεκή αντίληψης των ενσωματωμένων αισθητήρων»- ο DRDO πρότεινε το εσωτερικό σύστημα Indigenous Geographic Information System (INDIGIS) για την παροχή, στον χειριστή του οχήματος, οπτικής  προοπτικής του εδάφους που θα βρίσκεται το όχημα.

Το INDIGIS θα παρέχει επίσης και έναν χάρτη διαδρομής του οχήματος για να φτάσει στην «τοποθεσία-στόχο που καθορίστηκε από τον χειριστή».

Πηγή: thedefensepost.com

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.