Η Ινδονησία υπέγραψε σύμβαση για την αγορά 42 Rafale F4

Φωτογραφία αρχείου

Μια ακόμη μεγάλη νίκη στην Ασία για το γαλλικό αεροσκάφος. 

Υπό την παρουσία της Γαλλίδας υπουργού Ενόπλων Δυνάμεων και του Ινδονήσιου υπουργού άμυνας, ο διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Dassault Aviation, Ερικ Τραπιέρ και ο Αντιπτέραρχος Γιουσούφ Ζαουχαρι, επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών του ινδονησιακού υπουργείου άμυνας, υπεγράφη η σύμβαση για την αγορά 42 Rafale τελευταίας γενιά σε μια τελετή που έλαβε χώρα την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου στην Τζακάρτα.

dassault-aviation.com

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε, 10η Φεβρουαρίου 2022, η γαλλική βιομηχανία Dassault Aviation, η απόκτηση των Rafale από την Αεροπορία του Εθνικού Στρατού της Ινδονησίας περιλαμβάνει την λύση πλήρως ετοιμοπαράδοτων συστημάτων σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο που περιλαμβάνει εκπαίδευση πιλότων, διοικητική υποστήριξη για αρκετές ινδονησιακές αεροπορικές βάσεις και ένα κέντρο εκπαίδευσης με δυο εξομοιωτές πλήρους αποστολής.

Η μοναδική ικανότητα πολλαπλών ρόλων (omnirole) του Rafale θα προσφέρει στην Ινδονησία με ένα εργαλείο για την κυριαρχική και επιχειρησιακή ανεξαρτησία, ενισχύοντας τον ρόλο της ως μια μεγάλη περιφερειακή δύναμη.
Η ινδονησιακή βιομηχανία θα ευεργετηθεί από την σημαντική βιομηχανική απόδοση, όχι μόνο στον αεροναυτικό τομέα, αλλά επίσης και σε όλους τους μεγάλους τομείς συνεργασίας που αφορούν το ευρύτερο χαρτοφυλάκιο των διττών τεχνολογιών που κατέχει η Dassault Aviation και οι βιομηχανικοί εταίροι της, Safran Aircraft Engines και Thales.

«Είναι μεγάλη τιμή για την Dassault Aviation να βλέπουμε το Rafale να εντάσσεται στην διακεκριμένη Αεροπορία του Εθνικού Στρατού της Ινδονησίας και επιθυμώ να ευχαριστήσω τις ινδονησιακές αρχές για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν. Αυτή η σύμβαση σηματοδοτεί την έναρξη μίας μακροχρόνιας συνεργασία που θα δει την Dassault Aviation να επιταχύνει την παρουσία της στην χώρα. Επίσης δείχνει τον ισχυρό δεσμό μεταξύ της Ινδονησίας και της Γαλλίας και ενισχύει την θέση του μεγαλύτερου αρχιπελάγους του κόσμου ως μια βασική δύναμη στην διεθνή σκηνή. Είμαι σίγουρος ότι το Rafale θα καλύψει τις επιχειρησιακές ανάγκες της ινδονησιακής Αεροπορίας, συμβάλλοντας ενεργά την άμυνα και την κυριαρχία της Δημοκρατίας της Ινδονησίας», δήλωσε ο Ερικ Τραπιέρ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.