Η Ισπανία πρόκειται να αποκτήσει έντεκα AVV-7A1 από τις ΗΠΑ

Το υπουργείο εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) εξέδωσε απόφαση για την έγκριση της πιθανής Στρατιωτικής Πώλησης Εξωτερικού (FMS) αποβατικών αμφίβιων οχημάτων AAVP-7A1 και συναφούς εξοπλισμούς προς την Ισπανία με εκτιμώμενη αξία $107 εκατομμυρίων. Η υπηρεσία ασφάλειας και αμυντικής συνεργασίας (DSCA) παρέδωσε τo απαιτούμενο έγγραφο κοινοποίησης της ενδεχόμενης πώλησης στο Κογκρέσο την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019.

Η DSCA στην ανακοίνωση της έγραψε: Η κυβέρνηση της Ισπανίας αιτήθηκε οχτώ αποβατικά αμφίβια οχήματα προσωπικου (AAVP-7A1), δυο αμφίβια αποβατικά οχήματα διοίκησης (AAVC-7A1) και ενα αμφίβιο αποβατικό όχημα περισυλλογής (AAVR-7A1). Επίσης περιλαμβάνονται πακέτα ενισχυμένης προσθαφαιρούμενης θωράκισης (EAAK), ανταλλακτικά και εξαρτήματα, εργαλεία και δοκιμαστικός εξοπλισμός, τεχνικές πληροφορίες και βιβλιογραφία, εκπαίδευση και εκπαιδευτικός εξοπλισμός, υπηρεσίες υλικοτεχνικής υποστήριξης απο την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τον εργολάβο και λοιπά συναφή στοιχεία που αφορούν την υποστήριξη του προγράμματος και την υλικοτεχνική υποστήριξη. Το συνολικό εκτιμώμενο κόστος του προγράμματος ειναι $107 εκατομμύρια.

H προσθήκη των παραπάνω έντεκα οχημάτων στον στόλο οχημάτων της Ισπανίας θα προσφέρει περισσότερη ευελιξία και διατηρεί την εκστρατευτική ικανότητα της Ισπανίας για να αντιμετωπίζει τις περιφερειακές απειλές και να συνεχίσει να ενισχύει την σταθερότητα στην περιοχή. Αυτη τη στιγμή η Ισπανία λειτουργεί 19 AAV και έχει την ικανότητα χρήσης τους στο μεγαλύτερο βαθμό των δυνατοτήτων τους. Η Ισπανία δεν θα έχει δυσκολίες στην ενσωμάτωση αυτών των επιπρόσθετων οχημάτων.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

4 Απαντήσεις

      1. Αν θυμάμαι σωστά προσφέρθηκαν ήδη στην Ελλάδα τα συγκεκριμένα οχήματα, έτσι νομίζω ότι δεν αποκλείεται να το σπρώξουν και στην Ελλάδα(για τους πεζοναύτες). Οι προτεραιότητες που θέτουν σήμερα στους εξοπλισμούς τα επιτελεία (μετά τις αγορές των 214, Leo2 Hel, PzH και Mirage 2000-5) είναι πλέον αστείες(diese vollpfosten sagen zu allem ja was ihnen eine LM vorschlägt, absolut hirnrissig um nicht zu sagen verbrecherisch so zu handeln).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.