Το υπουργείο εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) εξέδωσε απόφαση για την έγκριση της πιθανής Στρατιωτικής Πώλησης Εξωτερικού (FMS) αποβατικών αμφίβιων οχημάτων AAVP-7A1 και συναφούς εξοπλισμούς προς την Ισπανία με εκτιμώμενη αξία $107 εκατομμυρίων. Η υπηρεσία ασφάλειας και αμυντικής συνεργασίας (DSCA) παρέδωσε τo απαιτούμενο έγγραφο κοινοποίησης της ενδεχόμενης πώλησης στο Κογκρέσο την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019.

Η DSCA στην ανακοίνωση της έγραψε: Η κυβέρνηση της Ισπανίας αιτήθηκε οχτώ αποβατικά αμφίβια οχήματα προσωπικου (AAVP-7A1), δυο αμφίβια αποβατικά οχήματα διοίκησης (AAVC-7A1) και ενα αμφίβιο αποβατικό όχημα περισυλλογής (AAVR-7A1). Επίσης περιλαμβάνονται πακέτα ενισχυμένης προσθαφαιρούμενης θωράκισης (EAAK), ανταλλακτικά και εξαρτήματα, εργαλεία και δοκιμαστικός εξοπλισμός, τεχνικές πληροφορίες και βιβλιογραφία, εκπαίδευση και εκπαιδευτικός εξοπλισμός, υπηρεσίες υλικοτεχνικής υποστήριξης απο την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τον εργολάβο και λοιπά συναφή στοιχεία που αφορούν την υποστήριξη του προγράμματος και την υλικοτεχνική υποστήριξη. Το συνολικό εκτιμώμενο κόστος του προγράμματος ειναι $107 εκατομμύρια.

H προσθήκη των παραπάνω έντεκα οχημάτων στον στόλο οχημάτων της Ισπανίας θα προσφέρει περισσότερη ευελιξία και διατηρεί την εκστρατευτική ικανότητα της Ισπανίας για να αντιμετωπίζει τις περιφερειακές απειλές και να συνεχίσει να ενισχύει την σταθερότητα στην περιοχή. Αυτη τη στιγμή η Ισπανία λειτουργεί 19 AAV και έχει την ικανότητα χρήσης τους στο μεγαλύτερο βαθμό των δυνατοτήτων τους. Η Ισπανία δεν θα έχει δυσκολίες στην ενσωμάτωση αυτών των επιπρόσθετων οχημάτων.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

4 Σχόλια

   • ΑΧΕΡΩΝ

    Άς μήν βιαστούμε να γελάσουμε πάντως,μήπως μας βγεί ξυνό το γέλιο,και σύντομα μάλιστα…

   • Μακεδονία Ξακουστή

    Αν θυμάμαι σωστά προσφέρθηκαν ήδη στην Ελλάδα τα συγκεκριμένα οχήματα, έτσι νομίζω ότι δεν αποκλείεται να το σπρώξουν και στην Ελλάδα(για τους πεζοναύτες). Οι προτεραιότητες που θέτουν σήμερα στους εξοπλισμούς τα επιτελεία (μετά τις αγορές των 214, Leo2 Hel, PzH και Mirage 2000-5) είναι πλέον αστείες(diese vollpfosten sagen zu allem ja was ihnen eine LM vorschlägt, absolut hirnrissig um nicht zu sagen verbrecherisch so zu handeln).

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: