Σύμφωνα με πληροφορίες που αποδεσμευθηκαν στον ιστότοπο του κινεζικού υπουργείου άμυνας (Υπ.Αμ.) την 21η Αυγούστου 2020, η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) της Κίνας προκειμένου να ελέγξει τις υποστηρικτικές ικανότητες της εκτέλεσε εκπαίδευση προσνηώσης, ανεφοδιασμού καυσίμων και πυρομαχικών και έκτακτη επισκευή επί ενός πολιτικού ημικαταδυόμενου πλοίου με ελικόπτερα WZ-19.

Σύμφωνα με το εκπαιδευτικό σενάριο, μετά την πτήση ελικοπτέρων πολλαπλών τύπων προς ένα νησί στόχο, μεταφορικό ελικόπτερο επίλεξε μια τοποθεσία για προσγείωση με τα επιθετικά ελικόπτερα να επιτηρούν τον τομέα πετώντας από πάνω του. Τότε ενα μεταφορικό ελικόπτερο μετέφερε τους προσομοιωμένους τραυματισμένους στρατιώτες πάνω σε ένα ημικαταδυόμενο πολιτικού τύπου πλοίο για ανεφοδιασμό εν πλω.

Κατά την εκπαίδευση, τα ελικόπτερα προσνηώθηκαν με ασφάλεια πάνω στο κατάστρωμα ενός πολιτικού ημικαταδυόμενου πλοίου και αμέσως ανεφοδιάστηκαν με καύσιμα και πυρομαχικά.

Λέγεται ότι το πολιτικό ημικαταδυόμενο πλοίο που συμμετείχε στην εκπαιδευτική δραστηριότητα κατασκευάστηκε από την κινεζική βιομηχανία Shanghai Zhenhua Heavy Industries Co., Ltd. Το κεντρικό σημείο του καταστρώματος του πλοίου είναι εξοπλισμένα με τρία ελικοδρόμια, τα οποία μπορούν να δεχθούν και να υποστηρίξουν πολλαπλούς τύπους ελικοπτέρων που βρίσκονται στην ενεργό υπηρεσία για τη διεξαγωγή διασυνοριακών ναυτικών επιχειρήσεων, όπως τα ελικόπτερα WZ-10, WZ-19 και Z-8. Ως στιγμής η Κίνα διαθέτει δεκάδες υμικαταδυόμενα πλοία διπλής χρήσης.

Ο Κινέζος αμυντικός εμπειρογνώμονας Λι Ζι δήλωσε την 20η Αυγούστου οτι ένα μεγάλο ημικαταδυόμενο πλοίο μπορεί να εκμεταλλευτεί το τεράστιο κατάστρωμα και την καλύτερη σταθερότητας του ώστε να χρησιμοποιηθεί προσωρινά ως μια πλατφόρμα που μεταφέρει ελικόπτερα, ένας παράκτιος χώρος στάθμευσης και ενα κέντρο ανεφοδιασμού και επισκευών όταν εκτελεί κάποιες αποστολές σε παράκτιες περιοχές, ειδικά σ’ αυτές με αεροπορική υπεροχή. Αν οι αποστολές εκτελούνται γύρω από μεγάλα νησιά ή υφάλους, το μεγάλο ημικαταδυόμενο πλοίο μπορεί επίσης να αναπτυχθεί σε κάθε άκρη των νησιών ή υφάλων ως θαλάσσια προωθημένη πλατφόρμα για την περαιτέρω ενίσχυση των ναυτικών επιχειρησιακών ικανοτήτων και την αύξηση της επιχειρησιακής εμβέλειας των ελικοπτέρων.

 

Απόδοση/Μετάφραση απο το navyrecognition.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: