Η NASA ανακοίνωσε τα μέλη της ερευνητικής ομάδας εναερίων φαινομένων αγνώστου ταυτότητας (UAP)

Φωτογραφία: Annik Stigen

Η NASA επέλεξε δεκαέξι άτομα για να συμμετάσχουν στην ανεξάρτητη ομάδα μελέτης για τα αγνώστου ταυτότητας εναέρια φαινόμενα (UAP). Η παρατήρηση των περιστατικών στον ουρανό που δεν μπορούν να αναγνωριστούν ως αεροσκάφη ή ως γνωστά φυσικά φαινόμενα κατηγοριοποιούνται ως UAP.

Η ανεξάρτητη μελέτη ξεκίνησε τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια εννέα μηνών, η ομάδα της ανεξάρτητης μελέτης θα θέσει τις βάσεις για την μελλοντική μελέτη σχετικά με την φύση των UAP για την NASA και τους άλλους οργανισμούς. Για τον σκοπό αυτό, η ομάδα θα προσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο τα δεδομένα που συλλέγονται από πολιτικούς κυβερνητικούς φορείς, εμπορικά δεδομένα και δεδομένα από άλλες πηγές, μπορούν δυνητικά να αναλυθούν για να ρίξουν φως στα UAP. Στη συνέχεια θα προτείνει έναν οδικό χάρτη για την πιθανή ανάλυση δεδομένων UAP από την υπηρεσία στο μέλλον.

Η μελέτη θα επικεντρωθεί αποκλειστικά σε μη διαβαθμισμένα δεδομένα. Μια πλήρης έκθεση με τα ευρήματα της ομάδας θα δοθεί στη δημοσιότητα στα μέσα του 2023.

«Η εξερεύνηση του αγνώστου στο διάστημα και την ατμόσφαιρα είναι η καρδία του ποιοι είμαστε στη NASA», δήλωσε ο Τόμας Ζουρμπούχεν, αναπληρωτής διευθυντής της Διεύθυνσης Επιστημονικών Αποστολών στην έδρα της NASA στην Ουάσιγκτον. «Η κατανόηση των δεδομένων που διαθέτουμε γύρω από τα αγνώστου ταυτότητας εναέρια φαινόμενα είναι ζωτικής σημασίας για την εξαγωγή επιστημονικών συμπερασμάτων σχετικά με το τι συμβαίνει στον ουρανό μας. Τα δεδομένα είναι η γλώσσα των επιστημόνων και κάνουν το ανεξήγητο, ευεξήγητο».

Τα αγνώστου ταυτότητας εναέρια φαινόμενα (UAP) παρουσιάσουν ενδιαφέρον τόσο για την εθνική ασφάλεια όσο και για την ασφάλεια των αεροσκαφών και η μελέτη τους ευθυγραμμίζεται με έναν από τους στόχους τους NASA, να διασφαλίσει την ασφάλεια των αεροσκαφών. Χωρίς πρόσβαση σε ένα εκτεταμένο σύνολο δεδομένων, είναι σχεδόν αδύνατο να επαληθευτεί ή να εξηγηθεί οποιαδήποτε παρατήρηση, επομένως το επίκεντρο της μελέτης είναι να ενημερώσει τη NASA για το ποια είναι τα πιθανά δεδομένα που θα μπορούσαν να συλλεχθούν στο μέλλον για να διακριβωθεί επιστημονικά η φύση των UAP.

Ο αξιωματούχος της NASA που είναι υπεύθυνος για την ενορχήστρωση της μελέτης είναι ο Ντάνιερ Έβανς, ο βοηθός αναπληρωτή διευθυντή για την έρευνα στην Διεύθυνση Επιστημονικών Αποστολών της NASA. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, της ανεξάρτητης ομάδας μελέτης προεδρεύει ο Ντέιβιντ Σπέργκρελ, πρόεδρος του Ιδρύματος Simons.

«Η NASA συγκέντρωσε μερικούς από τους κορυφαίους επιστήμονες στον κόσμο, επαγγελματίες στον τομέα των δεδομένων και της τεχνητής νοημοσύνης, ειδικούς στην ασφάλεια της αεροδιαστημικής, όλοι με μια συγκεκριμένη αποστολή, η οποία είναι να μας πουν πως να εφαρμόσουμε το πλήρες επίκεντρο της επιστήμης και των δεδομένων στα UAP», είπε ο Έβανς. «Τα πορίσματα θα δημοσιοποιηθούν στο κοινό σε συνδυασμό με τις αρχές της NASA για διαφάνεια, ειλικρίνεια και επιστημονική ακεραιότητα».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.