Η Νότια Κορέα καθέλκυσε το μελλοντικό ΠΓΥ “Αοτεαρόα” της Νέας Ζηλανδίας

©HHI | Η νοτιοκορεάτικη ναυπηγική HHI καθέλκυσε το μελλοντικό πλοίο γενικής υποστήριξης (ΠΓΥ) του RNZN, Aotearoa, την 24η Απριλίου, στο ναυπηγείο της εταιρείας στην Ουλσάν.

Η νοτιοκορεάτικη ναυπηγική βιομηχανία Hyundai Heavy Industries (HHI) καθέλκυσε στο ναυπηγείο της εταιρείας στην νοτιοανατολική παράκτια πόλη Ουλσάν την 24η Απριλίου το μελλοντικό πλοίο γενικής υποστήριξης (ΠΓΥ) του Βασιλικού Ναυτικού της Νέας Ζηλανδίας (RNZN).

Το μήκους 173 μέτρων πλοίο γενικής υποστήριξης (ΠΓΥ), το οποίο από την στιγμή που θα εισέλθει στην ενεργό υπηρεσία θα είναι γνωστό ως HMNZS Aotearoa (Αοτεαρόα), επέπλευσε μέσα στην δεξαμενή στην Ουλσάν σε μια τελετή, που μεταξύ άλλων, παρευρέθηκε ο Αρχηγός του RNZN Αντιναύαρχος Ντέιβιντ Πρόκτορ.

Το πλοίο παραγγέλθηκε για NZ$493 εκατομμύρια δολάρια Ν. Ζηλανδίας ($323 εκατ.) το 2016 στο πλαίσιο του προγράμματος Διατήρηση Ναυτικών Ικανοτήτων (MSC) της Νέας Ζηλανδίας, η τοποθέτηση τρόπιδας του πλοίου πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο 2018 και αναμένεται να παραδοθεί και να εισέλθει στην ενεργό υπηρεσία το 2020 όταν θα αντικαταστήσει το ΠΓΥ του στόλου Endeavour, το οποίο παροπλίστηκε 15 Δεκεμβρίου 2017.

Το λιμάνι βάσης του πλοίου θα ειναι το Νιου Πλύμουθ στη δυτική περιφέρεια της χωράς, Ταρανάκι.

Το Aotearoa, το οποίο θα διαθέτει το διπλάσιο εκτόπισμα του Endeavour και θα μεταφέρει 30% περισσότερα καύσιμα, θα ειναι το μεγαλύτερο πλοίο που λειτουργεί το RNZN. Σχεδιάστηκε για να διαθέτει έμφορτο εκτόπισμα 26000 τόνων, συνολικό μέγιστο νομέα 24,5 μ. και βύθισμα 8,5 μ.

Το πλοίο θα μπορεί να μεταφέρει 8000 τόνους καύσιμο πετρελαίου, 1550 τόνους αεροπορικού καυσίμου και 250 τόνους πόσιμου νερού για τις επιχειρήσεις ανεφοδιασμού. Μπορεί επίσης να μεταφέρει 12 τυποποιημένα εμπορευματοκιβώτια 20 ποδών – τέσσερα εκ των οποίων μπορουν να μεταφέρουν επικίνδυνα φορτία- και να παράγει σε καθημερινή βάση, σύμφωνα με το RNZN, 100 τόνους ποσίμου νερού.

Το Aotearoa θα μπορεί να εκπέμψει ένα ελικοπτερο γενικής χρήσης SH-2G(NZ) Seasprite ή NH90 και θα μπορεί να εξοπλιστεί με συστήματα αυτοπροστασίας, ενσωματωμένα συστήματα επικοινωνίων και γέφυρας, ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης πλατφόρμας και δυο ιστούς πετρέλευσης εν πλώ (RAS) σύμφωνα με τα νατοϊκά πρότυπα.

Gabriel Dominguez

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.