Η Ολλανδία συνεχίζει την επένδυση στους στρατιωτικούς εξομοιωτές

Η Ολλανδία απέκτησε άδεια επαγγελματικής χρήσης του VBS4

Το ολλανδικό υπουργείο άμυνας συνεχίζει την μακροχρόνια του σχέση με την εταιρεία Bohemia Interactive Simulations με την απόκτηση της επαγγελματικής άδειας της τελευταίας έκδοση του εκπαιδευτικού λογισμικού VBS.
Το ολλανδικό υπ. άμυνας απέκτησε την άδεια εκμετάλλευσης του συστήματος εξομοίωσης VBS4 της εταιρείας Bohemia Interactive Simulations (BISim).

Η εν λόγω άδεια παρέχει στις ολλανδικές στρατιωτικές δυνάμεις, στο εσωτερικό της χώρας αλλά και σε όλον τον κόσμο, πλήρη πρόσβαση στον επιτραπέζιο σταθμό εικονικού περιβάλλοντος «ολοκληρωμένου κόσμου» (whole-earth) και τον κεντρικό υπολογιστή εξομοίωσης της BISim.

Το ολλανδικό Υπ. Αμ. είναι ένας μακροχρόνιος χρήσης του VBS έχοντας αγοράσει το 2011 την πρώτη άδεια επαγγελματικής χρήσης για το VBS2.

Η εταιρεία BISim ανακοίνωσε ότι το ολλανδικό υπ.αμ. συνεχίζει να επεκτείνει την χρήση της εικονικής εκπαίδευσης με την αναβάθμιση του VBS3, όπως επίσης και αρκετών επεκτάσεων στην επαγγελματική του άδεια και την συντήρηση του λογισμικού κατά τη διάρκεια των ετών. Η Ολλανδία ανέθεσε, επίσης, σύμβαση στην BISim για την εξέλιξη ενός νέου τρισδιάστατου (3D) περιεχομένου και δυνατοτήτων ώστε να υποστηριχθούν οι εκπαιδευτικές απαιτήσεις του.

Η αύξηση της χρήσης του VBS3 στον ολλανδικό Στρατό οδήγησε ώστε το VBS3 να ασφαλιστεί εντός των υποδομών πληροφορικής του ολλανδικού υπουργείου άμυνας μέσω ενός ειδικά διαμορφωμένου εσωτερικού πρότζεκτ. Χρησιμοποιώντας αποκεντρωμένα στοιχεία διακομιστών, η εφαρμογή του VBS3 βελτιστοποιήθηκε και η ομάδα εργασίας του ολλανδικού υπουργείου άμυνας προσβλέπει επίσης στην εγκατάσταση του VBS4 μέσα στις υποδομές πληροφορικής του ολλανδικού Στρατού.

«Η αξιοσημείωτα ρεαλιστική πιστότητα των γραφικών του VBS4 εμπλέκει και καθηλώνει το προσωπικό στην εκπαίδευση, ώστε να αποκτήσουν την ετοιμότητα και τις επαναλήψεις που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών στόχων», δήλωσε ο Ταγματάρχης Λίον βαν ντερ Χεϊζεν της Κοινής Διοίκησης Υποδομών Πληροφορικής του ολλανδικού Υπ. Αμ. «Το VBS4 επιτρέπει στους χρήστες να ενισχύσουν το βασικό ενιαίο έδαφος με γεωγραφικά στοιχεία από τις περιοχές των αποστολών, βοηθώντας έτσι τους στόχους του Στρατού μας στην διεξαγωγή εκπαίδευσης που να είναι περισσότερο προσανατολισμένη σε κάθε αποστολή».

Το VBS4 είναι γεμάτο με δυνατότητες που υποστηρίζουν τα εικονικά σενάρια επιχειρήσεων συνδυασμένων όπλων μεγάλης κλίμακας και εκατοντάδες άλλες στρατιωτικές εκπαιδευτικές χρήσεις. Επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν και να διεξάγουν μεγάλου εύρους στρατιωτικά εκπαιδευτικά σενάρια οπουδήποτε στην Γη.

Η άδεια επαγγελματικής χρήσης παρέχει επίσης στην Ολλανδία πρόσβαση στο VBS Simulation SDK της BISim, το οποίο περιλαμβάνει βιβλιοθήκη API και πηγαίου κώδικά που επιτρέπει τους σχεδιαστές να τροποποιήσουν εικονικά κάθε μορφή του VBS4 ώστε να δημιουργήσουν εξατομικευμένες εφαρμογές. Επιπλέον, μέσω της επαγγελματικής άδειας, οι ολλανδοί στρατιωτικοί χρήστες έχουν πρόσβαση στο VBS4 Bundle της BISim, που παρέχει πρόσθετες ενότητες για την ενίσχυση των δυνατότητων του VBS4.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.