Η Ουκρανία εκσυγχρόνισε το διοικητικό άρμα T-64BVK

©Ukroboronprom | Το εργοστάσιο τεθωρακισμένων Χαρκόβου της Ουκρανίας εκσυγχρόνισε την διοικητική έκδοση T-64BVK της οικογενείας αρμάτων μάχης T-64 ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του ουκρανικού Στρατού.

Ο ιστότοπος topwar.ru, δημοσίευσε λεπτομερείς σχετικά με τον εκσυγχρονισμό του ουκρανικού διοικητικού άρματος T-64BVK, που πραγματοποιήθηκε στο Εργοστάσιο Τεθωρακισμένων Χαρκόβου ειδικά για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Όπως αναφέρει ο κατασκευαστής, αυτή ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε ένας τόσο λεπτομερής εκσυγχρονισμός αυτού του τύπου στο Χάρκοβο. Οι κύριες διαφορές από τα παλιά μοντέλα ήταν η αντικατάσταση του σοβιετικής εποχής εξοπλισμού διαβιβάσεων (ασύρματοι) με εξελιγμένα συστήματα. Συνολικά, εγκαταστάθηκαν τρείς νέοι σταθμοί ασυρμάτου – δύο δέσμης VHF και ένας δέσμης HF. Επίσης, τοποθετήθηκε μια βοηθητική μονάδα ισχύος (APU) δυναμικότητας 3kW, η οποία παρέχει αυτόνομη ηλεκτρική ισχύ.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο janes.com ο διευθυντής του εργοστασίου τεθωρακισμένων Χαρκόβου, Χέρμαν Σμετανίν, δήλωσε ότι ο εκσυγχρονισμός «είναι αναγκαίος όχι μόνο για την σημαντική βελτίωση των υφιστάμενων τεχνικών χαρακτηριστικών του άρματος αλλά επίσης και τη δημιουργία των καταλλήλων συνθηκών για τον αποτελεσματικό έλεγχο του άρματος σε συνθήκες παντός καιρού και σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Η αποστολή αυτή ολοκληρώθηκε αποκλειστικά από το προσωπικό του εργοστασίου. Αυτό θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντικό στο πλαίσιο της ένοπλης επιθετικότητας της Ρωσικής Ομοσπονδίας εναντίον της Ουκρανίας»..

©Vitaly Kuzmin | Το διοικητικό άρμα μάχης T-64BVK του ρωσικού Στρατού, πριν τον ουκρανικό εκσυγχρονισμό

Επιπλέον, ο ιστότοπος topwar.ru διευκρινίζει ότι το άρμα μάχης παρέλαβε σκοπευτικές συσκευές τρίτης γενιάς, συγκεκριμένα το σκοπευτικό άρματος μάχης θερμικής απεικόνισης TPN-1, την συσκευή παρατήρησης ημέρας και νύχτας οδηγού TVNE-4BUM, το περισκόπιο σκόπευσης ημέρας και νύχτας αρχηγού TKN-ZVUM που παρέχει βεληνεκές εντοπισμού 2000 μέτρων, το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης CH-4215 και άλλες βελτιώσεις.

Το εκσυγχρονισμένο άρμα T-64BVK παρέλαβε σύστημα επιτήρησης του οπίσθιου ημισφαιρίου του άρματος, πυργίσκο αρχηγού με αυξημένη προστασία για την ασφαλή χρήση του πολυβόλου NSV 12.7×108 mm και κάμερα επιτήρησης. Στο άρμα τοποθετήθηκαν προστατευόμενοι καθρέφτες οπίσθιας παρατήρησης, φίλτρα καύσιμων, ενισχυμένη προστασία στις δεξαμενές καυσίμου και το μπροστινό μέρος του πύργου επικαλύφθηκε με λαστιχένιες-μεταλλικές πλάκες. Επίσης αντικαταστάθηκαν τα φώτα του άρματος.

Τονίστηκε ότι το εκσυγχρονισμένο άρμα μάχης έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τις δοκιμές. Σήμερα, το εργοστάσιο εργάζεται στον εκσυγχρονισμό ολόκληρης της παρτίδας των αρμάτων T-64, όμως με έναν περιορισμό – εκτελούν «παρόμοιες εργασίες» όχι όμως τον ίδιο εκσυγχρονισμό επισημαίνει το topwar.ru

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.