Η Πολωνία επέλεξε την πλατφόρμα AH140 για το πρόγραμμα νέας φρεγάτας

©NavyRecognition | Μοντέλο της μελλοντικής σχεδίασης Arrowhead 140 της Babcock στην έκθεση DSEI

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που αποδέσμευσε η βρετανική Babcock την 4η Μαρτίου 2022, η εταιρεία επιλέχθηκε ως ο εταίρος τεχνολογίας που θα παρέχει την σχεδίαση της πλατφόρμας για το πολωνικό πρόγραμμα νέας φρεγάτας με την ονομασία «MIECZNIK», και σύναψε μια σειρά συμφωνιών στρατηγικής συνεργασίας με την κοινοπραξία PGZ-MIECZNIK, η οποία είναι υπεύθυνη για την ολοκλήρωση του έργου από την πολωνική πλευρά.

Η πολωνική υπηρεσία εξοπλισμών επέλεξε την Arrowhead 140 (AH140) μεταξύ τριών διαφορετικών προτάσεων σχεδίων πλατφορμών που παρείχε η κοινοπραξία PGZ-MIECZNIK. Η αρχική επιλογή των τριών προτάσεων έγινε τον Ιούλιο 2021. Τώρα, Babcock και κοινοπραξία PGZ-MIECZNIK θα επικεντρωθούν στην φάση σχεδιασμού της λεπτομερούς σχεδίασης και ενσωμάτωσης των συστημάτων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2022.

Η παραγγελία των τριών φρεγατών της πολωνικής υπηρεσίας εξοπλισμών από την κοινοπραξία, όπου επικεφαλής είναι η PGZ, στο πλαίσιο του προγράμματος MIECZNIK θα παρέχει στην Πολωνία τη δυνατότητα εμπλοκής τόσο των αεροπορικών όσο και των ναυτικών απειλών για τα πολωνικά θαλάσσια συμφέροντα αλλά και για την υποστήριξη των NATOικών αποστολών.

Η εταιρεία Babcock θα υποστηρίξει την κοινοπραξία PGZ-MIECZNIK στις τρείς φρεγάτες AH140 που θα κατασκευαστούν σε πολωνικά ναυπηγεία από το εργατικό δυναμικό της χώρας, χρησιμοποιώντας σημαντικά υλικά και συστήματα από πολωνούς προμηθευτές αλλά και την παγκόσμια προμηθευτική αλυσίδα της Babcock.

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της φάσης σχεδιασμού, η Babcock θα υποστηρίξει την κατασκευή της φρεγάτας MIECZNIK που θα κατασκευαστεί στην Πολωνία μέσω σύμβασης αδειοδότησης σχεδιασμού, μεταφοράς τεχνογνωσίας και τεχνολογιών με στόχο τη βελτίωση των ναυπηγικών και βιομηχανικών δυνατοτήτων της Πολωνίας.

Η επιλογή της Babcock από την Πολωνία ως τον προμηθευτή που θα σχεδιάσει την ναυτική πλατφόρμα για το πρόγραμμα φρεγάτας της χώρας ακολουθεί την απόφαση του Ηνωμένου Βασίλειου και της Ινδονησίας να επιλέξουν την πλατφόρμα AH140 ως τη βάση στα προγράμματα της νέας τους φρεγάτας το 2019 και 2021 αντίστοιχα.

Η Babcock εργάζεται μαζί με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασίλειου για την προώθηση της εξαγωγικής έκδοσης της φρεγάτας AH140 και τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των Ναυτικών στην παγκόσμια αγορά, με την βασική σχεδίαση διαμορφωμένη να πληροί ευρύ φάσμα ναυτικών απαιτήσεων ανεξάρτητα σε ποια θάλασσα του κόσμου επιχειρεί.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.