Η πορεία των Σκοπίων προς την ένταξη στο NATO εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τεχνικά προβλήματα

Τα Σκόπια πρέπει ακόμα να ξεπεράσουν αριθμό τεχνικών εμποδίων πριν ενταχθούν στο NATO ως πλήρως επιχειρησιακό μέλλον, σύμφωνα με αξιωματούχους της συμμαχίας.

Η εναρμόνιση του Στρατού των Σκοπίων με την ενιαία διοίκηση του NATO και τις αντιαεροπορικές δομές του, για παράδειγμα, θα ειναι οι βασικές προτεραιότητες στους ερχόμενους μήνες, όπως και οι δυνατότητες των υπηρεσιών πληροφοριών για την ασφαλή ανταλλαγή πληροφοριών με το NATO, όπως δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

“Θα υπάρξουν κάποιες νατοϊκές ομάδες που θα ταξιδέψουν εκεί για να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη ενσωμάτωση μετά απο την ολοκλήρωση όλων των επικυρώσεων (των εγγραφών προσχώρησης των Σκοπίων),” δήλωσε ένας νατοϊκός αξιωματούχος την 13η Φεβρουάριου.

Το πρωτόκολλο προσχώρησης των Σκοπίων υπογράφτηκε την 6η Φεβρουαρίου και αναμένεται να επικυρωθεί από τις 29 χώρες μέλη του NATO, μια διαδικασία που η ολοκλήρωση της μπορεί να διαρκέσει μέχρι και ένα χρόνο.

Brooks Tigner

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.