Η Ρωσία παρέλαβε νέα παρτίδα αρμάτων μάχης T-90M

Η ρωσική επιχείρηση επιστήμης και παραγωγής JSC ΟυραλΒαγκονΖαβόντ (UVZ), που πήρε το όνομα της από τον Φήλιξ Εντμούντοβιτς Ντζέρζινσκι (στο Νιζνι Ταγκίλ, τμήμα της κρατικής επιχείρησης Rostec), ανέφερε την 1η Μαρτίου 2021 ότι απέστειλε παρτίδα αρμάτων μάχης T-90M στον πελάτη, δηλαδή στο ρωσικό υπουργείο άμυνας.

Το άρμα μάχης T-90M εξελίχθηκε από το γραφείο μελετών μηχανικών μεταφορών Ουράλ (τμήμα της επιχείρησης ΟυραλΒαγκονΖαβόντ). Είναι το πιο σύγχρονο άρμα μάχης της οικογενείας T-90. Το άρμα μάχης T-90Μ υπερέχει σημαντικά έναντι του προκατόχου του Τ-90 σε επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα αλλά, την ίδια στιγμή, διατηρεί πλεονεκτήματα όπως η εξαιρετική αξιοπιστία και η ελάχιστη απαίτηση συντήρησης κατά τις επιχειρήσεις.
Στο διεθνές αμυντικό φόρου «Army-2017», την 24η Αυγούστου 2017 το ρωσικό υπουργείο άμυνας υπέγραψε σύμβαση με την UVZ για την προμήθεια της πρώτης παρτίδας 30 αρμάτων μάχης T-90M (Object 188M, “ROC Breakthrought-3”). Σύμφωνα με τα δημοσιευθέντα στοιχεία, από τα 30 άρματα μάχης T-90M της πρώτης συμβάσης, 10 θα έπρεπε να είναι οχήματα νέας κατασκευής και τα υπόλοιπα 20 θα έπρεπε να μετατραπούν μέσω ανακατασκευής και εκσυγχρονισμού από άρματα T-90 σε T-90M. Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες πηγές, όλα τα άρματα μάχης Τ-90Μ θα είναι νέας κατασκευής.

uralvagonzavod.ru

Στο πλαίσιο των όρων της συμβάσης του 2017, η παράδοση των 30 αρμάτων T-90M υποτίθεται θα ελάμβανε χώρα το 2018-2019. Αλλά η παράδοση των 10 πρώτων αρμάτων στις Επιλαρχίες του 1ου Μηχανοκίνητου Συντάγματος Τυφεκιοφόρων της 2ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Φρουρών Ταμάν του 1ου Τεθωρακισμένου Σώματος Φρουρών στην ανατολική στρατιωτική περιφέρεια υλοποιήθηκε μόλις τον Απρίλιο 2020. Μια ακόμη παρτίδα αρμάτων μάχης T-90M παραδόθηκε επίσης τον Νοέμβριο 2020, και την ίδια στιγμή μία ακόμη παρτίδα παραδόθηκε στην Σχόλη Τεθωρακισμένων Καζάν.

Στο διεθνές τεχνολογικό-αμυντικό φόρουμ «Army-2018», την 21η Αυγούστου 2018, το ρωσικό υπουργείου άμυνας υπέγραψε ακόμη μία σύμβαση με την UVZ για την απόκτηση 30 επιπλέον αρμάτων μάχης T-90M που θα προέλθουν από την αναβάθμιση αρμάτων T-90 (σύμφωνα με άλλες πηγές, επίσης νέας παραγωγής), με την ημερομηνία παράδοσης να είχε οριστεί το 2019.

Τελικά, την 28η Ιουνίου 2019, στο διεθνές τεχνολογικό αμυντικό φόρουμ «Army-2019», το ρωσικό υπουργείο άμυνας υπέγραψε ακόμη μία σύμβαση με την UVZ για την αναβάθμιση 100 επιπλέον αρμάτων μάχης T-90A στην έκδοση T-90M.
Ο ιστότοπος BMPD υπενθυμίζει επίσης ότι, το 2020, είχε προγραμματιστεί η υπογραφή νέας σύμβασης για την παραγωγή και τον εκσυγχρονισμό περίπου 100 επιπλέον αρμάτων T-90 στην έκδοση T-90M.

 

Πηγή: ArmyRecognition.Com

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.