«Η Ρωσία θα πάψει να υπάρχει» αν συνεχίσει τον πόλεμο

Στρατηγός Ιβάχοβ

Από το Antiwar

«Η Ρωσία θα πάψει να υπάρχει» αν συνεχίσει τον πόλεμο. «Θα αποκοπούμε από τον κόσμο και θα γκρεμιστούμε στην άβυσσο»

Ρώσος Στρατηγός Λεονίντ Ιβάχοβ.

O Στρατηγός Λεονίντ Ιβάχοβ, μια διάσημη φιγούρα του Σοβιετικού Γενικού Επιτελείου, ένας από τους στρατιωτικούς θεωρητικούς της γεωπολιτικής, ο οποίος έχει μια σταθερή φήμη ως γεράκι, τέλη Ιανουαρίου 2022 συμβούλευσε κατά του πολέμου κατά της Ουκρανίας.

Απευθύνθηκε στον Πούτιν εκ μέρους της Πανρωσικής Συνέλευσης/Ένωσης Αξιωματικών της οποίας προεδρεύει, με μια ηχηρή -δημόσια- επιστολή. Σε συνέντευξή του στις 6 Οκτωβρίου, επιβεβαίωσε ότι ήθελε να αποφύγει αυτόν τον πόλεμο, απαριθμώντας τους λόγους του:

Καταρχάς, θεωρεί ότι το τελεσίγραφο προς το ΝΑΤΟ (17 Δεκεμβρίου 2021) ήταν «απαράδεκτο». Επιπλέον, η ανεξαρτησία της Ουκρανίας έχει αναγνωριστεί από τη Ρωσία και «δεν μπορούμε να πάρουμε πίσω αυτά που δώσαμε».

Η επίσημη θέση ότι το ΝΑΤΟ ήταν έτοιμο να εγκατασταθεί στην Ουκρανία και να επιτεθεί στη Ρωσία είναι «προπαγανδιστική αυταπάτη». «Πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι οι προπαγανδιστές (που ισχυρίστηκαν ότι κατέκτησαν την Ουκρανία σε 3 ημέρες) είναι υπεύθυνοι (για τον πόλεμο)».

Ήταν αυτοί που ισχυρίστηκαν ότι το ΝΑΤΟ δεν ήταν ικανό να πολεμήσει. Αλλά «ποτέ, ακόμη και κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, δεν υπήρξε τέτοια στρατιωτικοποίηση του ΝΑΤΟ… Ήμασταν εμείς που πυροδοτήσαμε αυτή τη διαδικασία παγκόσμιας στρατιωτικοποίησης. Στο όνομα τίνος;».

Ο Στρατηγός είναι σκληρός στον πυρηνικό εκβιασμό που ευνοούν οι προπαγανδιστές. «Έχουμε Sarmat [στρατηγικοί πύραυλοι], αλλά θα πετάξουν ή όχι;… Τα τακτικά πυρηνικά δεν θα μας σώσουν. Και θα υπάρξουν αντίποινα. Θα θεωρούμαστε τρομοκρατική χώρα. Αυτό θα είναι το τέλος για εμάς».

Στη συνέχεια, έρχεται στις αιτίες του ρωσικού φιάσκου στην Ουκρανία. Πρώτον, η πανταχού παρούσα μετριότητα: «Δεν υπάρχει διάνοια σε αυτό το καθεστώς». Καταγγέλλει τη «ρωσική σαλάτα» των διαφόρων στρατευμάτων που αναπτύχθηκαν στο ουκρανικό έδαφος, παράλληλα με τον τακτικό στρατό.

«Δεν έχουν καθοριστεί ούτε οι στόχοι του πολέμου ούτε τα σύνορα που πρέπει να κατακτηθούν…ο Σοϊγκού είναι ταυτόχρονα Αρχιστράτηγος και Υπουργός. Στην Ουκρανία, ο ΥΠΑΜ δεν παρεμβαίνει σε επιχειρήσεις που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Αρχιστράτηγου».

Στην συνέχεια επαναλαμβάνει αυτά που ανέφερε και τον Ιανουάριο. «Ο Πούτιν πρέπει να φύγει και πρέπει να διαπραγματευτούμε με τους Ουκρανούς όπου υπάρχουν άνθρωποι της κοινής λογικής».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.