Η Σ. Αραβία ενδιαφέρεται να κατασκευάσει το νοτιοκορεατικό 8Χ8 Α/Α σύστημα BiHo II

©Army Recognition | Μοντέλο υπό κλίμακα του 8Χ8 αυτοκινούμενου Α/Α συστήματος Hanwha Defense BIHO II

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε ο ιστότοπος «Tactical Report» το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2022, η Σαουδική Αραβία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την τοπική παραγωγή του συστήματος αεράμυνας BIHO II που εξελίχθηκε και σχεδιάστηκε από την νοτιοκορεατική εταιρεία Hanwha Defense.

Ο ιστότοπος «Tactical Report» αναφέρει η σαουδαραβική εταιρεία Saudi Arabian Military Industries (SAMI) υπέγραψε τον Ιούνιο 2019 μνημόνια συμφωνίας (MoA) με τον νοτιοκορεατικό όμιλο εταιρειών Hanwha Group για την διερεύνηση σχηματισμού μιας κοινοπραξίας (JVC) στην Σαουδική Αραβία με την επωνυμία SAMI-Hanwha Munitions Systems.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ανοιχτών πηγή, τον Φεβρουάριο 2021 ανακοινώθηκε ότι η «Πόλη Επιστήμης και Τεχνολογίας Βασιλιάς Αμπντουλαζίζ» συνεργάστηκε με την νοτιοκορεατική Hanwha Defense για να κατασκευάσουν από κοινού το νέο σύστημα αεράμυνας K30 BiHo II (Ιπτάμενος Τίγρης) πάνω σε ένα ερπυστριοφόρο σκάφος. Ένα υβριδικό Α/Α σύστημα BiHo είχε ήδη ολοκληρώσει τις δοκιμές στην Σαουδική Αραβία.

Όπως προβλέπει το Vision 2030, το πρωτοποριακό σχέδιο διαφοροποίησης της οικονομίας της Σαουδικής Αραβίας και την απομάκρυνση της από τους υδρογονάνθρακες, η χώρα δεσμεύεται πως το 50% των αμυντικών δαπανών θα είναι τοπικής προέλευσης – με τους ειδικούς να προβλέπουν την επακόλουθη έκρηξη στον τοπικό αμυντικό τομέα κατά την επόμενη δεκαετία.

Προς υποστήριξη αυτού του στόχου, πρόσφατα το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε μια επένδυση που υπερβαίνει τα $20 δισεκατομμύρια στην αμυντική βιομηχανία, ένα μεγάλο τμήμα της οποίας θα διοχετευθεί στην έρευνα και την εξέλιξη (RD). Εν τω μεταξύ, μια σειρά συμφωνιών δημιουργίας κοινοπραξιών έχουν υπογραφθεί με διεθνείς εταιρίες για την τοπική παραγωγή και μεταφορά τεχνογνωσίας στον νέο, φιλόδοξο ντόπιο πληθυσμό.

Τον Δεκέμβριο 2018, ο ιστότοπος Army Recognition μετέδωσε ότι η νοτιοκορεατική εταιρεία Hanwha αποκάλυψε σειρά μοντέλων του νέου αυτοκινούμενου Α/Α συστήματος BIHO II πάνω σε 8Χ8 τροχοφόρα αμαξώματα του τεθωρακισμένου οχήματος Tigon.

Το BIHO II είναι εξοπλισμένο με έναν ανεπάνδρωτο πύργο που μπορεί να οπλιστεί με ένα πυροβόλο 30 η 40 χλστ που μπορεί να εκτοξεύσει πυρομαχικα κατά ριπάς, ένα νέου τύπου τακτικό εκρηκτικό πυρομαχικό κατά προσωπικού που ανατινάζεται εν πτήσει και με την διασπορά θραυσμάτων προκαλεί μεγάλες απώλειες στον εχθρό. Το όχημα διαθέτει πλήρωμα τριών: Οδηγού, Αρχηγού και Πυροβολητή.

Πηγή: Armyrecognition.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

  1. Παίρνουν τα μέτρα τους, ότι λεφτά ατελείωτα από πετρέλαιο δεν θα έχει στις επόμενες δεκαετίες και προσπαθούν να αναπτύξουν τεχνολογική και βιομηχανική υποδομή προιόντων για να εξοικονομούν λεφτά.

    Το θέμα που έχουν με τα UAV, τους κάνει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε τέτοια συστήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.