Η Ταιβάν θα αρχίσει να καταρρίπτει τα κινεζικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Στρατιώτες στη νήσο Κινμέν εκτοξεύουν φωτοβολίδες σε κινεζικό ΜΕΑ (Διοίκηση Άμυνας Κινμέν)

Τα κινεζικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που δεν θα συμμορφώνονται με τις προειδοποιήσεις, πάνω από τα εξωτερικά νησιά της Ταιβάν, θα καταρρίπτονται.

Το υπουργείο εθνικής άμυνας (Υπ.Εθ.Α.) της Ταιβάν ανακοίνωσε την Κυριακή, 28 Αυγούστου 2022, ότι οι Στρατιώτες του θα καταρρίψουν τα κινεζικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (ΜΕΑ) που δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις προειδοποιήσεις τους, μετά την εμφάνιση ακόμη περισσότερων βίντεο που δείχνουν κινεζικά ΜΕΑ, όπως φαίνεται ανεξέλεγκτων, να θέτουν σε κίνδυνο στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ταιβάν.

Φωτογραφικό και βιντεοσκοπημένο υλικό εμφανίστηκε τις τελευταίες ημέρες στο κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης (ΜΚΔ) Weido που δείχνει κινεζικά ΜΕΑ να παραβιάζουν αποκάλυπτα τον εναέριο χώρο της Ταιβάν και να κάνουν λήψεις κοντινών πλάνων στους Ταϊβανέζους Στρατιώτες, οι οποίοι σε μια περίπτωση εθεάθησαν να πετούν πέτρες σε ένα ΜΕΑ. Στο πιο πρόσφατο περιστατικό το Σάββατο, 27 Αυγούστου 2022, ένα κινεζικό ΜΕΑ κατέγραψε πλάνα από Ταϊβανέζους Στρατιώτες που εκτελούσαν υπηρεσία σε παρατηρητήριο στην κοινότητα Lieyu της επαρχίας Κινμέν.

Την Κυριακή, η Διοίκηση Άμυνας της Κινμέν δήλωσε ότι σύμφωνα με τις βασικές οδηγίες επιχειρήσεων (ΒΟΕ), τα στρατεύματα εκτόξευσαν προειδοποιητικές φωτοβολίες προς στο ΜΕΑ και διατήρησαν την επιτήρηση και το υψηλό επίπεδο συναγερμού. Στην συνέχεια, δήλωσε ότι όταν σημειωθούν παραβιάσεις ΜΕΑ στο μέλλον, ο Στρατός θα λάβει όλα τα απαραίτητα αντίμετρα για να «απομακρύνει» τα ΜΕΑ, όπως δυνατοί ήχοι με σειρήνες, μεγαφωνικές προειδοποιήσεις και εκτόξευση προειδοποιητικών φωτοβολίδων, αλλά εάν το ΜΕΑ δεν αποχωρήσει, θα «καταρριφθεί».

Στις 24 Αυγούστου, το ΥΠ.ΕΘ.Α. δήλωσε ότι για τη βελτίωση της ασφάλειας των Στρατιωτικών βάσεων και της ασφάλειας πτήσεων και των επιχειρησιακών αμυντικών δυνατοτήτων του, θα κατασκευαστούν συστήματα προστασίας για τηλεχειριζόμενα ΜΕΑ σε 45 εγκαταστάσεις σε ολόκληρη την Ταιβάν από το 2022 έως το 2026. Σύμφωνα την εφημερίδα Liberty Times, περισσότερα από $141 εκατομμύρια έχουν διατεθεί για τα συστήματα άμυνας ΜΕΑ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Το 2023, το ΥΠ.ΕΘ.Α. θα αποκτήσει πέντε συλλογές συστημάτων άμυνας ΜΕΑ και 232 φορητά όπλα παρεμβολών, με προτεραιότητα στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στα εξωτερικά νησιά της χώρας. Η εφημερίδα επικαλείται αξιωματούχο που δήλωσε ότι πριν από την εφαρμογή των συστημάτων άμυνας ΜΕΑ, θα πραγματοποιηθεί επανεξέταση των υφιστάμενων οικονομικών πόρων του Στρατού για την εκπόνηση σχεδίων έκτακτης ανάγκης.

Επίσης, την Κυριακή, το Υπ.Εθ.Α. της Ταιβάν δημοσίευσε μια φωτογραφία στη σελίδα του στο Facebook, στην οποία αναφέρει ότι για την υπεράσπιση της Εθνικής ασφάλειας θα λάβει «τα κατάλληλα αντίμετρα». Αναφερόμενο σε ΜΕΑ και άλλα αεροσκάφη που αποτελούν απειλή για την Εθνική ασφάλεια και την ασφάλεια των πτήσεων, οι Ένοπλες Δυνάμεις «θα λάβουν τα απαραίτητα αντίμετρα, συμπεριλαμβανομένης της απομάκρυνσής τους».

Σύμφωνα με τη Διοίκηση Άμυνας Κινμέν, έχουν σημειωθεί 23 παραβιάσει από κινεζικά ΜΕΑ πάνω από την επαρχεία Κινμέν από τότε που η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι επισκέφθηκε την Ταιβάν στις αρχές Αυγούστου.

Πηγή: taiwannews.com.tw

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.