Η Ταϊβάν υπέγραψε σύμβαση με τις ΗΠΑ για τέσσερα MQ-9B SeaGuardian αξίας $550 εκατ.

MQ-9B SeaGuardian (φωτ: General Atomics)

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9B αναμένεται να βελτιώσουν τις δυνατότητες επιτήρησης και αναγνώρισης της ταϊβανεζικής Αεροπορίας στα ύδατα γύρω από την Ταιβάν

Η Ταϊβάν υπέγραψε επισήμως σύμβαση προμήθειας με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ) για την αγορά τεσσάρων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (MEA) MQ-9B SeaGuardian έναντι $555 εκατομμυρίων.

Ο Νομοθέτης του Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος (DPP) Γουάνγκ Τινγκ-Γιου ανακοίνωσε στη σελίδα του στο Facebook, στις 9:37 π.μ. της Τετάρτης 31 Αυγούστου 2022, ότι μετά από εντατικές συζητήσεις μεταξύ των δύο χωρών, η τελευταία ανακοίνωση του υπουργείο άμυνας για την ανάθεση προμηθειών αναφέρει ότι το Αρχηγείο Αεροπορίας κάλεσε μια στρατιωτική αντιπροσωπεία από της ΗΠΑ για να υπογράψει την επίσημη σύμβαση προμήθεια τεσσάρων UAV MQ-9B SeaGuardian στο Αμερικανικό Ινστιτούτο, στην Ταϊβάν.

Η σύμβαση τέθηκε σε ισχύ την 24η Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2029, ενώ το πρώτο μη επανδρωμένο αεροσκάφος θα φτάσει στην Ταϊβάν το 2025. Η τιμή των $555 εκατ. περιλαμβάνει τέσσερα UAV SeaGuardian και εξοπλισμό και συστήματα υποστήριξης που σχετίζονται με τον επίγειο σταθμό ελέγχου.

Η τοποθεσία που αναφέρεται στη σύμβαση όπου θα σταθμεύουν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι η επαρχία Χουάλιεν. Το συνολικό κόστος για τα ΜΕΑ θα ανέλθει τελικά στα $713 εκατ., με το υπόλοιπο κόστος να δίνεται για την κατασκευή των σχετικών συστημάτων στην Ταϊβάν, των νέων κτιρίων για τους επίγειους σταθμούς ελέγχου, την εκπαίδευση και κατάρτιση του εξοπλισμού υποστήριξης και τις διαδικασίες προμήθειας.

Ο Γουάνγκ επικαλέστηκε επίσης τον συντάκτη ειδήσεων του περιοδικού Defense International, Τσεν Κουο-μινγκ, ο οποίος δήλωσε ότι το ΜΕΑ Teng Yun 2 “Cloud Rider” που εξελίχθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας Chung-Shan (NCSIST) της Ταϊβάν, έχει αναβαθμιστεί με την αντικατάσταση των κινητήρων του, την προσθήκη δεκτών και την προσθήκη συστήματος προσγείωσης για βελτίωση των πτητικών επιδόσεων του.

Έχει ήδη ικανότητες μεγάλης εμβέλειας και στο μέλλον απαιτούνται περεταίρω καινοτομίες στην οπτική καθοδήγηση, τη διοίκηση και τον έλεγχο και άλλες λειτουργίες.

Μετά τη σύζευξη με τον MQ-9B, οι μακροπρόθεσμες δυνατότητες επιτήρησης και αναγνώρισης της ταϊβανεζικής Αεροπορίας στα ύδατα γύρω από την Ταιβάν αναμένεται να βελτιωθούν σημαντικά.

Πηγή: taiwannews.com.tw

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.