Η Τουρκία προσφέρει υποβρύχια Type 209, 214 για το τρίτο πρόγραμμα υποβρύχιων της Ινδονησίας

©TKMS | Εικόνα παραγόμενη από υπολογιστή του υποβρυχίου Type 214, ένα απο τα δύο σκάφη συζητήθηκαν κατά την παρουσίαση της STM στο ινδονησιακό Ναυτικό τον Φεβρουάριο 2019.

Η τουρκική STM παρουσίασε στο Ναυτικό της Ινδονησίας τα υποβρύχια Type 209 και Type 214. Η υπηρεσία έχει περαιτέρω απαιτήσεις για τουλάχιστον τέσσερα ακόμα υποβρύχια πέραν του 2024.

Η τουρκική εταιρεία ναυπήγησης πολεμικών πλοίων Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret (STM) πραγματοποίησε επίσημη παρουσίαση των σχεδίων υποβρυχίων Type 209 και Type 214 σε ανωτάτους ινδονήσιους αξιωματικούς του Ναυτικού (Tentara Nasional Indonesia – Angkatan Laut: TNI-AL), με την πρόθεση, τελικά, να προσφέρει τα σκάφη στις απαιτήσεις της Τζακάρτα για επιπρόσθετα υποβρύχια.

Η παρουσίαση έλαβε χώρα στο Κτίριο Νεπτούνους (Ποσειδώνας) στα αρχηγεία του TNI-AL στο Τσιλανγκάπ, στην Ανατολική Τζακάρτα, την 12η Φεβρουαρίου 2019, σύμφωνα με τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της συνάντησης που παρασχεθήκαν στο Jane’s. Επίσης, παρόντες κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήταν ο τοπικός εκπρόσωπος της STM στην Ινδονησία, PT. Cipta Citra Perkasa, και το πλήρωμα του δεύτερου υποβρυχίου κλάσης Nagapasa, KRI Ardadedali (404), της Ινδονησίας.

Το 2011 η Ινδονησία υπέγραψε σύμβαση για την πρώτη παρτίδα των τριών υποβρυχίων κλάσης Type 209/1400 κλάσης Nagapasa με την νοτιοκορεατική Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering (DSME. Δυο από τα πλοία που αποκτήθηκαν στο πλαίσιο αυτής της παρτίδας, KRI Nagapasa (403), και Ardadedal , έχουν εισέλθει στην ενεργό υπηρεσία, ενώ το τρίτο πλοίο, Alugoro (405), καθελκύστηκε την 11η Απριλίου 2019.

Μια μέρα αργότερα η Τζακάρτα υπέγραψε σύμβαση για τη δεύτερη παρτίδα υποβρυχίων Type 209/1400 με την DSME. Αυτη η παρτίδα θα ανεβάσει τον αριθμό των υποβρυχίων στον στόλο της Ινδονησίας στα οχτώ μέχρι το 2024, όταν συμπεριληφθούν και τα δυο γερμανικά υποβρύχια κλάσης Cakra που εντάχθηκαν στον στόλο στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Αυτη η ενίσχυση του στόλου ειναι σε ευθυγράμμιση με τους αναθεωρημένους στόχους που ανακοινώθηκαν στα εκσυγχρονιστικά σχέδια των ινδονησιακών Ενόπλων Δυνάμεων γνωστά ως Ελάχιστη Απαραίτητη Δύναμη (MEF).

Ωστόσο, μετά από το 2024 οι ινδονήσιοι ναυτικοί επιτελείς διατηρούν την απαίτηση για τη συνολική ενίσχυση του στόλου στα 12 υποβρύχια ώστε να υπερασπιστούν επαρκώς το τεράστιο αρχιπέλαγος τους. Αυτό σημαίνει ότι η Τζακάρτα μπορεί τελικά να αγοράσει έως τέσσερα πλοία στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος αγοράς υποβρυχίων.

Ridzwan Rahmat

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.