Η Τσεχία διαπραγματεύεται με την Γερμανία την αγορά 50 αρμάτων Leopard 2A7+

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε ο τσεχικός ενημερωτικός ιστότοπος “CTK” την 20η Μαΐου 2022, η Τσεχική Δημοκρατία ξεκίνησε τις επίσημες διαπραγματεύσεις με την Γερμανία για την αγορά 50 αρμάτων μάχης Leopard 2A7+.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο ενημερωτικός ιστότοπος “CTK”, το επόμενο έτος η Τσεχική Δημοκρατία μπορεί να αγοράσει 50, γερμανικής κατασκευής, άρματα μάχης Leopard 2A7+. Αυτή η προμήθεια αρμάτων μάχης δεν συνδέεται άμεσα με την βοήθεια που παραχωρήθηκε από την χώρα στην Ουκρανία, αλλά η Τσεχική Δημοκρατία μπορεί να συνεχίσει την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού και όπλων στην Ουκρανία.

Η Γερμανία είναι ο πιο σημαντικός εμπορικός εταίρος της Τσεχικής Δημοκρατίας και μάλιστα είναι ένας πολύ σημαντικός εταίρος στον αμυντικό τομέα. Εκτός από την ανάπτυξη της συνεργασίας στην αμυντική βιομηχανία, έχει επίσης εξελιχθεί γρηγορά και η συνεργασία ανάμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις των δύο χωρών με τη διεξαγωγή κοινών στρατιωτικών εκπαιδευτικών ασκήσεων. Σε ετήσια βάση, οι Τσέχοι συμμετέχουν περίπου σε τριάντα ασκήσεις στην Γερμανία και αντίστροφα, οι γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις, συμμετέχουν σε περίπου δέκα ασκήσεις μέσα στην Τσεχική Δημοκρατία.

Την ίδια στιγμή, αυτή η αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού είναι μια ευκαιρία να εξασφαλιστεί η μέγιστη συμμετοχή της τσεχικής αμυντικής βιομηχανίας όχι μόνο στην υποστήριξη και τον εκσυγχρονισμό του τσεχικού Στρατού αλλά επίσης για την πολύ πιο διευρυμένη υποστήριξη του γερμανικού Στρατού, δήλωσε ο υπουργός άμυνας της χώρας, Jakub Fajnor.

Η αγορά 50 αρμάτων μάχης Leopard 2A7+ από την Τσεχική Δημοκρατία θα συνεισφέρει επίσης στην δημιουργία της νέας τεθωρακισμένης ταξιαρχίας σύμφωνα με την εξέλιξη του Στρατού των τσεχικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Το Leopard 2A7+ είναι μια περεταίρω εξέλιξη του γερμανικής κατασκευής άρματος μάχης Leopard 2A6 και εξελίχθηκε από την αμυντική βιομηχανία Krauss-Maffei Wegmann (KMW) που πλέον αποτελεί τμήμα της KNDS. Το άρμα σχεδιάστηκε για να εκτελεί πολεμικές επιχειρήσεις μέσα σε αστικές περιοχές. Παρουσιάστηκε το 2010 κατά την αμυντική έκθεση Eurosatory που διεξήχθη στο Παρίσι, στην Γαλλία.

Το Leopard 2A7+ είναι εξοπλισμένο με νέο πακέτο θωράκισης για αύξηση της προστασίας έναντι των αντιαρματικών καθοδηγούμενων πυραύλων και πύραυλο-ωθούμενων βομβίδων (RPG). Είναι εφοδιασμένο με πακέτο δομοστοιχειωτής προστασίας με μονάδες παθητικής θωράκισης για την παροχή προστασίας 360 μοιρών. Έχει τετραμελές πλήρωμα που περιλαμβάνει Οδηγό, Αρχηγό, Πυροβολητή και Γεμιστή.

Ο κύριος οπλισμός του Leopard 2A7+ απαρτίζεται από ένα λειόκαννο πυροβόλο 120χλστ L55/L44 διαμετρημάτων, το οποίο μπορεί να εκτοξεύσει όλα τα βασικά πυρομαχικά του NATO όπως και τα νέα προγραμματιζόμενα βλήματα 120 χλστ υψηλής εκρηκτικότητας (HE). Η οροφή του πύργου είναι εξοπλισμένη με έναν αρθρωτό τηλεχειριζόμενο σταθμό οπλισμού FLW 200 που μπορεί να εξοπλιστεί με πολυβόλο 7,62 χλστ, ταχυεκτοξευτή βομβίδων 40 χλστ ή πολυβόλο .50.

Το Leopard 2A7+ ωθείται από τον πετρελαιοκινητήρα MTU MB 873 που αποδίδει 1500 ίππους, το άρμα μάχης μπορεί να κινηθεί επι δρόμου με ανώτατη ταχύτητα 72 χλμ/ωρα και με μέγιστη αυτονομία 450 χλμ.

Πηγή: ArmyRecognition.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

2 Απαντήσεις

  1. Μόλις που ανακοινώθηκε… Ο Πολωνός Υπ. Άμυνας ο κ. Mariusz Błaszczak, έστειλε στις ΗΠΑ Letter of Request για 500 σετ εκτοξευτήρων ΜLRS. Καλά διαβάζετε: Πεντακόσια ! Προφανώς θα ζητηθεί και άδεια για μια τοπική παραγωγή (συμπαραγωγή). Info έρχεται από το defence24 .pl. 26. 05. 2022. Και όπως μάλλον ξέρετε, η εμβέλεια των καινούργιων βλημάτων για MLRS αυξάνεται σε 1000 km. Μαθήματα από την Ουκρανία…

  2. Εμφανίστηκαν οι προδιαγραφές και το χρονοδιάγραμμα. Αντικείμενο των παραγγελιών είναι 486 εκτοξευτές. Η πολωνική πλευρά θέλει να υπογράψει τις πρώτες συνοδευτικές συμφωνίες φέτος. Οι εκτοξευτές θα ενσωματωθούν στο πολωνικό σασί των φορτηγών Jelcz. Τα υπόλοιπα συνοδευτικά οχήματα, ραντάρ, ντρόνες και επικοινωνίες θα είναι πολωνικά. Το MLRS πρόκειται να συνεργαστεί και με το πολωνικό σύστημα ελέγχου “TOPAZ” (Τόπαζ), το οποίο αξιολογείται πολύ καλά από την αμερικανική διοίκηση πυροβολικού. Οι Πολωνοί θα ήθελαν επίσης να συμπαραγούν πυραύλους – εδώ βάζω αρκετά ερωτηματικά στο εάν οι Αμερικανοί θα το δεχτούν, το τελευταίο .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.