Η Βόρεια Μακεδονία παρέλαβε τα πρώτα έξι JLTV

Τα πρώτα JLTV της Βόρειας Μακεδονίας @SlavjankaPetrov/twitter

Τα πρώτα έξι, επι συνόλου 33 Oshkosh Defense JLTV που αναμένεται να παραδοθούν στην Βόρεια Μακεδονία μέχρι τα τέλη του 2022, εκφορτώθηκαν την 23η Ιουλίου 2022 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης όπως μετέδωσε το Defense Brief. Σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσιευθήκαν από την υπουργό άμυνας Σλαβιάνκα Πετρόφσκα, τα JLTV μεταφέρθηκαν με το ίδιο πλοίο που μετάφερε τα 180 τεθωρακισμένα οχήματα Textron M1117 ASV Guardian που δόθηκαν στην Ελλάδα από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Ο Βόρεια Μακεδονία παρήγγειλε τα πρώτα JLTV το 2019, υπενθυμίζει το Defense Brief, σκοπεύοντας να αγοράσει 99 μονάδες, με προαιρέσεις την αγορά συνολικά 152 οχημάτων μέχρι το 2024. Τα οχήματα θα πρέπει να ενταχθούν στο 2ο Τάγμα Πεζικού.

Η απόκτηση του JLTV και η μελλοντική αγορά τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης Stryker με εκτιμώμενη αξία $210 εκατομμυρίων είναι μέρος της οδηγίας της Βορείας Μακεδονίας να ενοποιήσει τον εξοπλισμό της και ως εκ τούτου να διευκολύνει την υλικοτεχνική υποστήριξη και τα ζητήματα συντήρησης. Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, αυτή η κίνηση θα μπορούσε να βοηθηθεί από στρατιωτικές δωρεές των ΗΠΑ που θα εξαρτηθεί από τις μεταβιβάσεις όπλων σοβιετικής προέλευσης στην Ουκρανία.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.