Η Βουλγαρία παρέλαβε 45 οχήματα ειδικών επιχειρήσεων

Υπ. άμυνας της Βουλγαρίας | Την 21η Δεκεμβρίου 2021, το βουλγαρικό υπ. Άμυνας παρέλαβε την πρώτη παρτίδα των 35 τεθωρακισμένων οχημάτων για τις δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων.

Σχεδόν τα μισά από τα 98 οχήματα που παραγγέλθηκαν στα τέλη του 2020 από για τις δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων (SOF) της Βουλγαρίας έφτασαν στην χώρα.

Στα τέλη Δεκεμβρίου 2021 η Βουλγαρία παρέλαβε τα πρώτα 45 νέα θωρακισμένα οχήματα από τα συνολικά 98 που παρήγγειλε για τις SOF.

Τα τακτικά τεθωρακισμένα οχήματα κατασκευάζονται από την SAMARM JV μεταξύ του Βούλγαρου κατασκευαστή Samel 90 και της Εμιρατινής εταιρεία International Armored Group (IAG) που εδρεύει στα ΗΑΕ. Το βουλγαρικό υπουργείο άμυνας (Υπ.Αμ.) είχε αναφέρει ότι θα κατασκευαστούν 10 διαφορετικές εκδόσεις του οχήματος. Η Samel 90 αναμένεται να ολοκληρώσει το έργο μέχρι τα τέλη του 2022 – 12 μήνες πριν από την αρχική προθεσμία. Οι εργασίες συναρμολόγησης και τροποποίησης των οχημάτων θα λάβουν χώρα στο νέο εργοστάσιο της Samel 90 στο Σαμόκοφ νοτίως της Σόφιας

«Τα οχήματα διαθέτουν μεγάλο και αξιόπιστο κινητήρα, είναι άνετα και προστατευμένα, και διαθέτουν όλους τους τεχνολογικά απαραίτητους εξοπλισμούς για τις ειδικές δραστηριότητες των Ειδικών Δυνάμεων», δήλωσε ο Αρχηγός των βουλγαρικών Ενόπλων Δυνάμεων Ναυάρχος Εμίλ Εφτίμοβ.

«Δώσαμε μια χείρα βοήθειας στην βουλγαρική αμυντική βιομηχανία», πρόσθεσε στην ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του βουλγαρικού υπουργείου άμυνας.

Ο Στρατηγός Γιαρόφ Ματίφ, Διευθυντής των βουλγαρικών SOF, δήλωσε την 21η Δεκεμβρίου 2021 στην βουλγαρική τηλεόραση ότι τα τεθωρακισμένα οχήματα θα χρησιμοποιηθούν για τις αντιτρομοκρατικές αποστολές ή τις «άμεσες δράσεις», με τα πιο ελαφριά θωρακισμένα οχήματα της σειράς Toyota Land Cruiser 70 να χρησιμοποιούνται στις αποστολές που απαιτείται περισσότερη ευελιξία και κινητικότητα.

Οι τύποι οχημάτων που περιλαμβάνονται στην σύμβαση δεν έχουν κοινοποιηθεί, αν και το 2018 ο ιστότοπος Shephard ανέφερε ότι οι εταίροι της JV εξέλισσαν διάφορα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ). Είναι γνωστό πως η SAMARM προσφέρει το 4Χ4 ΤΟΜΠ Guardian, το ελαφρύ τακτικό όχημα Guardian Max και το όχημα MRAP Rila, τα οποία κατασκευάζονται στην IAG.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.