Η Βραζιλία προετοιμάζει διεθνή διαγωνισμό τεθωρακισμένου οχήματος αναγνώρισης

Jefferson Bernardes/AFP via Getty Images | Τεθωρακισμένο όχημα αναγνώρισης Cascavel του Στρατού της Βραζιλίας φρουρεί την είσοδο της παραγκούπολης Morro de Alemao το 2010 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία.

Ο Στρατός της Βραζιλίας έχει συντάξει τις απαιτήσεις του για το επόμενο οχτάτροχο τεθωρακισμένο όχημα αναγνώρισης, μετά την έγκριση της κυβέρνησης ώστε η υπηρεσία να αγοράσει μέχρι 221 πλατφόρμες – καθεμία οπλισμένη με πυροβόλο 105 ή 120 χιλιοστών – σύμφωνα με έγγραφο του Στρατού που είδε ο ιστότοπος Defense News.

Η εν λόγω διαδικασία αγοράς VBC Cav-MSR αντικαθιστά ένα άλλο πρόγραμμα γνωστό ως VBR-MR.

Το γενικό επιτελείο Στρατού αναμένει επι του παρόντος την έγκριση ώστε να αποδεσμεύσει τους κανόνες και το πρόγραμμα για τις προσφορές των βιομηχανιών. Στις εταιρείες που έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον περιλαμβάνεται η κοινοπραξία Iveco-Oto Melara της Ιταλίας, η οποία προσφέρει το Centauro II, η General Dynamics European Land Systems, με το οχτάτροχο LAV 700, και η επιχείρηση ομίλου βόρειων βιομηχανιών Κίνας (NORINCO) με το ST1.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να αντικαταστήσει μέρος του στόλου των εξάτροχων τεθωρακισμένων αναγνωριστικών οχημάτων EE-9 Cascavel του Στρατού, τα οποία είναι οπλισμένα με πυροβόλα 90 χλστ. Δεν είναι σαφές πόσα χρήματα διαθέτει η κυβέρνηση για αυτήν την αγορά.

Πηγές που γνωρίζουν τη διαδικασία προμήθειας οχήματος της Βραζιλίας μίλησαν στο Defense News σχετικά με την μέχρι τώρα πρόοδο του Στρατού, μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας επειδή δεν είναι εξουσιοδοτημένες να ομιλούν στον τύπο.

Ένα επίσημο δελτίο του Στρατού με ημερομηνία 20 Μαΐου δήλωσε ότι η διαταγή EME/C Ex No. 716, που υπογράφθηκε την 9 Μάϊου από τον Αρχηγό Επιτελείου, Στρατηγό ΒValério Stumpf, είναι σε ισχύ και καθορίζει τις επιχειρησιακές απαιτήσεις για το νέο τεθωρακισμένο όχημα.

Σύμφωνα με τα σχέδια που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη δεκαετίας, τα EE-9 επρόκειτο να αντικατασταθούν από μια βαρύτερη οχτάτροχη έκδοση του εξάτροχου Guarani της Iveco Βραζιλίας, επίσης γνωστό και ως VBR-MR (ή Viatura Blinada de Reconhecimento-Media Sobre Rodas στα πορτογαλικά, και σε ελεύθερη μετάφραση στα ελληνικά ως Τροχοφόρο Τεθωρακισμένο Αναγνωριστικό Όχημα).

Η εξέλιξη του VBR-MR άρχισε το 2014, με τα δείγματα παραγωγής να παραδίδονται για δοκιμές στις αρχές του 2020. Όμως οικονομικά προβλήματα επιβράδυναν το πρόγραμμα, και εν μέσω έλλειψης πόρων, η διαδικασία εξέλιξης και η δυνατότητα να τοποθετηθεί ένας εγχώριας κατασκευής πύργος με πυροβόλο 105 χλστ πάνω στο τροχοφόρο όχημα κατέστη αδύνατη. Τελικά το πρόγραμμα ανεστάλη οριστικά το 2017.

Ακόμη και μετά την εξέταση χρήσης πυροβόλου 90 χλστ ως το κύριο όπλο του VBR-MR, ο Στρατός αποφάσισε το 2019 να διατηρήσει την αρχική του απαίτηση για πυροβόλο 105 χλστ, χωρίς να αποκλείει ως επιλογή ένος πυροβόλου 120 χλστ, και να αναζητήσει μια ξένη λύση, η οποία θα επιλεχθεί μεσώ διεθνούς διαγωνισμού.

Τι θα απογίνουν τα EE-9;

Το τεθωρακισμένο αναγνωριστικό όχημα που τελικά θα επιλέξει η Βραζιλία πρόκειται να αντικαταστήσει σχεδόν τον μισό στόλο των 400 οχημάτων EE-9 που είναι σε υπηρεσία με τον Στρατό. Η Βραζιλία απέκτησε περίπου 600 Cascavel κατά τις δεκαετίες του 1970 και 1980.

Εν τω μεταξύ, ίσαμε 201 από τα EE-9 που θα παραμένουν σε υπηρεσία θα διέλθουν ανακατασκευή και εκσυγχρονισμό από την Forca Terreste, μια κοινοπραξία της οποίας ηγείται η τοπική εταιρεία Akaer και αποτελείται επίσης από τις Universal Engenharia και Opto Space and Defense. Αρχές Μαΐου, ο Όμιλος ανέλαβε σύμβαση ύψους $14,5 εκατομμυρίων για την παραγωγή δύο πρωτοτύπων του αναβαθμισμένου EE-9, με διαβεβαιώσεις ότι η Βραζιλία θα την επιλέξει για να εκσυγχρονίσει τουλάχιστον 98 από τα οχήματα.

Το πακέτο αναβάθμισης για το EE-9 περιλαμβάνει έναν νέο, εγχώριας κατασκευής πύργο που θα εξελιχθεί από την Akaer ώστε να αντικαταστήσει τον αρχικό πύργο, διατηρώντας το 90 χλστ πυροβόλο προσθέτοντας τους αντιαρματικούς πυραύλους Spike από την ισραηλινή εταιρεία Rafael Advanced Defense Systems όπως επίσης και να ενσωματώσει νέους αισθητήρες και οπτικά οχήματος (optronics) για σκόπευση. Τα οχήματα θα δεχθούν επίσης πιο ισχυρούς και αποδοτικούς -από πλευράς καυσίμων- κινητήρες ως μέρος του εξ ολόκληρου νέου συστήματος ισχύος.

Περισσότερα από 1000 EE-9 έχουν εξαχθεί σε όλον τον κόσμο, με αρκετές εκατοντάδες να εξακολουθούν να είναι σε χρήση.

Πηγή: DefenseNews.Com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.