“IAI” και “IMI” αποκαλύπτουν τον καρπό της καινοτόμου συνεργασίας τους: το “Rampage”

Η IAI και η IMI Systems έχουν αποκαλύψει μια μοναδική συν-ανάπτυξη: Το Rampage, ένας υπερηχητικός πύραυλος αέρος-εδάφους, υψηλής ακρίβειας και μακράς εμβέλειας για καταστροφή στόχων υψηλής αξίας.

Γράφει ο Ramat Hasharon, Ισραήλ, 11 Ιουνίου 2018,

Οι Israeli Military Industries Systems (ΙΜΙ Systems) και Israel Aerospace Industries, παρουσίασαν έναν πύραυλο μεγάλης εμβέλειας, που αναπτύχθηκε από κοινού από τις δύο κορυφαίες, εξειδικευμένες αμυντικές βιομηχανίες του Ισραήλ. Ο πύραυλος Rampage αποτελεί ένα μοναδικό συνδυασμό της τεχνογνωσίας, των τεχνολογικών πλεονεκτημάτων και της σωρευτικής εμπειρίας και των δύο εταιρειών.

Το Rampage αναπτύχθηκε ως απάντηση σε μια ξεκάθαρη επιχειρησιακή ανάγκη του μελλοντικού πεδίου μάχης, ως “αντι-όπλο”, δηλαδή το όπλο που ρίπτεται έξω από την περιοχή που προστατεύεται από αντιαεροπορικούς πυραύλους, διαθέτει πολεμική κεφαλή, πυραυλοκινητήρα και προηγμένο σύνολο πλοήγησης που επιτρέπουν την εκτέλεση την αποστολής κρούσης εναντίον καλά προστατευμένων στόχων υψηλής αξίας με απόλυτη ακρίβεια.

Το Rampage διαθέτει τη βέλτιστη ικανότητα διείσδυσης σε προστατευμένες περιοχές. Η εστιακή ακρίβειά του αποτρέπει τις παράπλευρες ζημιές με πολύ χαμηλό κόστος αποστολής σε σύγκριση με τις υπάρχουσες λύσεις. Οι στόχοι που ανταποκρίνονται καλύτερα στις δυνατότητες του νέου πυραύλου περιλαμβάνουν τα κέντρα επικοινωνίας και διοίκησης, τις βάσεις των αεροπορικών δυνάμεων, τα κέντρα συντήρησης, τις υποδομές και τους πολύτιμους χερσαίους στόχους που προστατεύονται από αντιαεροπορικά συστήματα.

Το Rampage μπορεί να λειτουργήσει σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, ημέρα και νύχτα. Προσφέρει απλοποιημένη λειτουργία χωρίς να χρειάζεται παρέμβαση χειριστή και μπορεί να μεταφερθεί από ένα ευρύ φάσμα αεροσκαφών που κατασκευάζονται στις δυτικές ή ανατολικές χώρες. Ζυγίζει 570 κιλά και έχει μήκος 4,7 μέτρων.

Ο Boaz Levy, γενικός διευθυντής και αντιπρόσωπος του τμήματος πυραύλων και διαστήματος της IAI, δήλωσε: “Πιστεύουμε στο Rampage, αφού είναι ένα σημαντικό προϊόν που εκπληρώνει μια πραγματική επιχειρησιακή ανάγκη με έναν πολύ αποτελεσματικό τρόπο. Η IMI και η IAI έχουν επενδύσει πολλή σκέψη στην ανάπτυξη αυτού του προϊόντος που αντικατοπτρίζει την εκτεταμένη τεχνολογική τεχνογνωσία και την εμπειρία και των δύο εταιρειών με μια τιμή που είναι ελκυστική και χρήσιμη για όλες τις παγκόσμιες αγορές.

Ο Eli Reiter, διευθυντής του τμήματος οπλικών συστημάτων της IMI Systems δήλωσε: “Η IMI Systems και η IAI είναι περήφανοι που αποκαλύπτουν μια απάντηση στις προκλήσεις του σύγχρονου πεδίου μάχης. Το Rampage προστίθεται σε μια οικογένεια πυραύλων ακριβείας, που παρέχουμε σε σύγχρονους στρατούς εδώ και χρόνια. Το Rampage συμπληρώνει την εναέρια ισχύ με ένα κβαντικό άλμα στην απόδοση και την εξαιρετική σχέση κόστους / αποτελεσματικότητας, δύο παράγοντες που είναι σημαντικοί για πολλές αεροπορικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο.

https://www.youtube.com/watch?v=OErf40Y37io

Πηγή: http://www.imisystems.com/mediacenter/iai-and-imi-systems-unveil-innovative-co-development-the-rampage/

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram

Μία Απάντηση

  1. Ένα ερώτημα που προκύπτει απο αυτή την εξέλιξη που εμφανίστηκε πρόσφατα και στις ΗΠΑ(ακολουθώντας το Ινδό-ρωσικό μοντέλο/πρόγραμμα με τον αερομεταφερόμενο πύραυλο «Μπράμος»), είναι η χρησιμότητα εξωφρενικών επενδύσεων σε πλατφόρμες στέλθ.

    Όταν λοιπόν μπορείς να πετύχεις τους στρατηγικούς στόχους σου με υπερηχητικά όπλα υψηλής ακρίβειας μακράς εμβέλειας, για πιο λόγο να επενδύσεις σε πανάκριβα (στην αγορά και χρήση/συντήρηση) βομβαρδιστικά και μαχητικά αεροσκάφη χαμηλής παρατηρησιμότητας, εφόσον μπορείς να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα με πολύ λιγότερα έξοδα και ρίσκο για τους ιπτάμενους συμβατικών αεροσκαφών; 😉🤔

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.