IAV 2019: Η Nexter δοκιμάζει πυροβόλο 140 χιλ. πάνω στο Leclerc

Η Nexter τοποθέτησε ένα πυροβόλο 140 χιλιοστών πάνω στο κύριο άρμα μάχης (MBT) Leclerc με σκοπό τη συλλογή στοιχείων για το γαλλο-γερμανικό πρόγραμμα του “Κύριου Χερσαίου Συστήματος Μάχης” (MGCS) που θα αντικαταστήσει το ίδιο αλλά και το Leopard 2, όπως ενημερώθηκε το Jane’s στη διεθνή σύσκεψη Τεθωρακισμένων Οχημάτων (IAV) 2019 που έλαβε χώρα στο Λονδίνο απο 21-24 Ιανουαρίου.

Αυτό σημαίνει ότι αυτή ειναι η πρώτη φορά που ένα πυροβόλο 140 χιλιοστών έχει ενσωματωθεί επιτυχώς σε ένα άρμα μάχης βάρους 50 τόνων και εκτέλεσε με επιτυχία περισσότερες από 200 βολές. Αναμένεται να παρέχει κατά 70 τοις εκατό αυξημένη ισχύ πυρός έναντι του νατοϊκού πυροβόλου προτύπου 120 χιλ.

Η Nexter έχει αναστήσει τις παλιότερες προσπάθειες της στην εξέλιξη ενός πυροβόλου 140 χιλ. της οποίας οι λύσεις ισχύος πυρός προσαρμόζονται ώστε να καλύψουν τις απαιτήσεις του προγράμματος MGCS.

Samuel Cranny-Evans

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

14 Απαντήσεις

 1. Οι Ρώσοι με ένα σκάφος θηρίο του νέου Armata απέφυγαν στην πρώτη φάση την εγκατάσταση ενός μεγαλύτερου πυροβόλου των 152mm που σκέφτονταν, επειδή μεταξύ άλλων προβλημάτων που φέρει ένα μεγαλύτερο πυροβόλο μειώνεται και ο αριθμός πυρομαχηκών που θα μπορούσε να μεταφερθεί στο μικρότερο σκάφος του Leclerc.

  Οι Γερμανοί σχεδιάζουν για ένα 130αρι(και πάλι το σκέφτονται), ενώ οι Γάλλοι πήραν φόρα και θάρρος, και πηγαίνουν για ένα διαμέτρημα που δεν φέρουν ούτε τα νέα πλοία του γαλλικού ναυτικού(σε αρκετές περιπτώσεις).

  Υπάρχει περίπτωση στην εποχή μας η Ναπολεόντεια μεγαλομανία να γιορτάζει ανάσταση στην Γαλλία;

  1. «Υπάρχει περίπτωση στην εποχή μας η Ναπολεόντεια μεγαλομανία να γιορτάζει ανάσταση στην Γαλλία;»

   μακάρι πάντα ήθελα να υπηρετήσω ως ουσάρος ,αντε να καταταγούμε!

   https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/91/Mus%C3%A9e_de_l%27Arm%C3%A9e_-F%C3%A9vrier_2011%288%29.JPG/220px-Mus%C3%A9e_de_l%27Arm%C3%A9e_-F%C3%A9vrier_2011%288%29.JPG

   1. Μέχρι μια σχολή ιππικού 🏇 στην Saumur θα μπορούσα να ακολουθήσω, για εκστρατείες που συνηθίζουν όμως (ειδικά προς τα ανατολικά π.χ. Μποροντίνο) πάω πάσο. Σήμερα τα (ατσάλινα) άλογα των Κοζάκων και τα σπαθιά είναι πολύ πιο ισχυρά απο παλιά. Ειδικά αυτά τα T-90 είναι εξοπλισμένα με σκοπευτικά που δεν έχουν να ζηλεύψουν ούτε ένα Leo2 A-7 στις επιδόσεις(ημέρα και νύχτα). 😉

 2. Με το πυροβολο των 120mm φερει 40 βληματα, μενει να δουμε ποσα θα κουβαλαει στο διαμετρημα των 140mm.
  Tα 30 βληματα φανταζουν ενα λογικο νουμερο.

  1. Μπορεί να θυμηθούν τις καρότσες που έσερναν τα Churchil/Sherman Crocodile, για να έχουν αρκετά πυρομαχικά μαζί, αν και σε εκείνα μετέφεραν το «υγρό πυρ» αντί για βλήματα(έχει και ένα πλεονέκτημα σε περίπτωση ανάφλεξης, αφού θα είναι έξω απο το άρμα). 😉

   Για έξτρα πετρέλαιο ήδη ακολούθησαν (όπως και οι Άγγλοι) το ρωσικό πρότυπο με εξωτερική μεταφορά στο πίσω μέρος του άρματος.

   https://i.imgur.com/rqGTJbP.jpg

   https://i.imgur.com/g0885fn.jpg

   http://worldwar2headquarters.com/images/normandy/hobartsFunnies/flame-thrower-tank.jpg

   http://www.tanks-encyclopedia.com/modern/UK/photos/Challenger_2_fuel_tanks.jpg

   http://www.solarnavigator.net/images/army_british_battle_tank_challenger_rear.jpg

   http://img.over-blog.com/600×400/0/34/14/65/Juillet-2014/JT6B8997.JPG

 3. To ειχα βαλει παλια ( εδω τωρα δεν εχω το αρχειο μαζι μου-μολις γυρισω salonika θα το βαλω ),οι κρουασαναδες δοκιμασαν εξωτερικες δεξαμενες καυσιμου σαν αποθηκες πυρομαχικων.Καθε τετοιο βαρελι χωρουσε 7 βληματα των 120mm. Oποτε το αρμα μπορουσε να κουβαλησει εξωτερικα 7+7 βληματα.

  1. Αν η χωρητικότητα εντός του άρματος είναι ήδη μικρή, η προσπάθεια των Γάλλων για ένα μεγαλύτερο πυροβόλο είναι (για εμένα) ακατανόητη. Εφόσον έτσι το απόθεμα πυρομαχηκών μέσα στο άρμα θα μειωθεί περισσότερο.

 4. the 130mm/L51 gun will undergo comprehensive testing which is expected to confirm a quantum leap in performance compared with the tank main armament currently in use
  https://www.armyrecognition.com/eurosatory_2016_official_news_online_web_tv_television_defense_security_exhibition_paris_france/rheinmetall_from_germany_unveils_new_130mm/l51_gun_to_counter_new_modern_combat_vehicles_12806163.html

  The driving force behind this demand appears to be, at least in part, the appearance of Russia’s T-14 Armata tank, which features an improved 125mm 2A83-1M main gun with more capable ammunition.
  The 2A83M-1M is apparently sized to fit in the same space in a turret as the older, Soviet-era 2A46 125mm gun, meaning that it could potentially be an upgrade option for Russia’s existing designs, such as the T-90. There have also long been reports in Russian media that the Kremlin is considering adding a larger 152mm main gun onto the Armata, as well, which could out-gun existing NATO tanks and their 120mm guns.
  http://www.thedrive.com/the-war-zone/26170/france-tests-huge-140mm-tank-gun-as-it-pushes-ahead-with-germany-
  on-a-new-tank-design

  Rheinmetall’s 130mm tank gun. Note the difference in the size of the ammunition, at left, compared to a standard 120mm round

  New ammunition designed for the L/51 cannon include high performance kinetic rounds – Armor Piercing Fin Stabilized Discarding Sabot – (APFSDS), and high explosive, air-bursting munitions (HE-ABM). Both are derived from existing types designed for the L44/55 120mm guns. Photo: Noam Eshel, Defense-Update

  https://defense-update.com/20160614_rheinmetall-ups-tank-firepower-with-new-130mm-gun.html

  Russia’s UVZ says ready to create new tank with 152-mm cannon
  More:
  http://tass.com/defense/1018123
  KUBINKA /Moscow Region/, August 22. /TASS/. Uralvagonzavod (UVZ), a part of Russia’s state corporation Rostec is ready to create a new heavy tank with a 152-mm cannon on the basis of the Armata platform, UVZ press service told TASS.

  http://ftr.wot-news.com/2017/05/07/140mm-leclerc/
  Check the size of the 140mm shell compared to the 120mm

  1. Το πυροβόλο 2Α83 του Αρμάτα ίσως χωράει στον πύργο των Τ-72/80/90,και να μήν δημιουργεί πρόβλημα χώρου και ανυψώσεως-καταβιβάσεως,τα πυρομαχικά του όμως,μπορούν να εξυπηρετηθούν από τους αυτόματους γεμιστές αυτών των αρμάτων;

 5. Καλά όλα αυτά αλλά ακόμα δεν μπορούν να καταλάβουν ότι όχι 140 αλλά και 180 χιλιοστά να βάλουν πυροβόλο όταν έχει 200 άρματα η γαλλία και 300 η γερμανία θα έχουν την τύχη των βασιλικών τίγρεων απέναντι στις ορδές των τ-34 νυν τ-72 που θα τα καλύπτουν αν απαιτηθεί και τα έστω 200 αρματα με πυροβόλο των 152 που από σχεδίασης θα μπορεί να τοποθετηθεί. η Ευρώπη σε λίγο καιρό δεν θα μπορεί να πει οχι στην Ρωσία ενώ οι ΗΠΑ του τραμπ ή και των επομένων θα γίνουν μακρυνοί φίλοι. Αυτό περιμένει ο πουτιν. και τότε θα λύσει και τα οικονομικά τους προβλήματα οι ρώσοι γιατί όταν έχεις στρατιωτική ισχύ μπορείς να διαπραγματευτείς , το αντίθετο όχι(μόνο προσκαιρα). Πίσω στο πυροβόλο πιστεύω ότι για τα σημερινά άρματα και με την τεχνολογία διατρητών των πυρομαχικών η γερμανική πρόταση για ένα των 130 χιλιοστών πιο μακρύκανο απ΄οτα 120/55 είναι η χρυση τομή για τα υπάρχοντα άρματα σε όρους ισχύ πυρός/αναχορηγίας.

 6. «Στανη ο Φαιδων» (διατηρουμε και παραρτημα στο Poutanistan Point) πρωτη στα GIDIA (30 χρονια εμπειριας στην εκτροφη GIDAS ) πρωτη και στις PIPES ( 84 ολοκληρες!-κουραγιο Φαιδων άλλες 16 εμειναν για το βραβειο)
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  ..
  .
  .

  H Γαλλικη ομαδα με τα Λεκλερκια νικησε στον αρματικο διαγωνισμο Iron Spear

  https://nosikot.livejournal.com/6049375.html?embed

  https://nosikot.livejournal.com/6049375.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.