Η τουρκική εταιρεία Aselsan ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση του συστήματος ενεργής προστασίας PULAT στα άρματα μάχης M60T του τουρκικού Στρατού και πλέoν τα, προστατευόμενα απο το PULAT, άρματα επιχειρούν υπό την ασφάλεια του συστήματος.

Την τελευταία δεκαετία, η σημαντική ανάμειξη των κύριων αρμάτων μάχης στα σύγχρονα επιχειρησιακά περιβάλλοντα, πυροδότησε την αύξηση των απειλών των πύραυλο-ωθούμενων βομβίδων (RPG) και των καθοδηγούμενων αντιαρματικών πυραύλων (ATGM) εναντίον των αρμάτων. Τα παραδοσιακά παθητικά μέσα προστασίας κατέστησαν ανεπαρκή για την προστασία των αρμάτων μάχης, ως εκ τούτου, η λήψη νέων μέτρων έγινε μια απολυτή αναγκαιότητα.

Με σκοπό την κάλυψη αυτής της αναδυόμενης απαίτησης, η Aselsan άρχισε να εργάζεται πάνω στις τεχνολογίες ενεργής προστασίας και ως πρωτο αποτέλεσμα ανέπτυξε το σύστημα PULAT. Το PULAT αναπτύχθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα καθώς και με μεγαλη προσπάθεια και στη φάση πιστοποίησης του αποδείχθηκε επιτυχημένο έναντι εκατοντάδων RPG και ATGM. Το PULAT, τότε ενσωματώθηκε στα άρματα μάχης M60T των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και απέδειξε επίσης την επιτυχία του πάνω σε άλλες πλατφόρμες. To PULAT -ένα από τα ελάχιστα συστήματα ενεργής προστασίας στις διεθνείς αγορές που χρησιμοποιήθηκε επιχειρησιακώς, έχει αυξήσει σημαντικά την ικανότητα επιβίωσης των τουρκικών κύριων αρμάτων μάχης.

Το PULAT, με τη δυνατότητα της πλήρως αυτόνομης λειτουργίας, επιτρέπει στους αρματιστές να αγνοήσουν τις επερχόμενες απειλές και να επικεντρωθούν στην κύρια αποστολή τους. Το PULAT εντοπίζει κάθε επερχόμενη απειλή και την εξουδετερώνει πριν ακόμα αυτη φτάσει στα άρματα.

Η τουρκική εταιρεία Aselsan, που αναπτύσσεται συνεχώς στις τεχνολογίες ενεργής προστασίας, εξελίσσει επίσης ένα σύστημα ενεργής προστασίας, το AKKOR, ειδικά προσαρμοσμένων για τα κύρια άρματα μάχης ALTAY. Επιπρόσθετα με τις ικανότητες του PULAT, το AKKOR παρέχει επίσης προστασία έναντι των ασύμμετρων απειλών περιλαμβάνοντας λειτουργίες soft-kill. Το AKKOR βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών πεδίου και θα παραδοθεί στις τουρκικές ΕΔ παράλληλα με την μαζική παραγωγή των κύριων αρμάτων μάχης Altay.

Απόδοση/Μετάφραση απο το armyrecognition.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: