Στην IDEX-2017, η ουκρανική εταιρεία LimpidArmor, τμήμα της ΟυκρΟμπορονΠρόμ παρουσίασε ένα καινοτόμο σύστημα περιμετρικής όρασης. Με την ονομασία LimpidArmor, το εν λόγω σύστημα επιτήρησης έχει σχεδιαστεί για την παροχή 360 μοιρών οπτικής παρατήρησης στα πληρώματα των τεθωρακισμένων οχημάτων.

Το σύστημα περιμετρικής παρατήρησης LimpidArmor για τα τεθωρακισμένα οχήματα αποτελείται από ένα κράνος εξοπλισμένο με ενσωματωμένα HoloLens, ένα ζεύγος “έξυπνων γυαλιών” μικτής πραγματικότητας που αναπτύσσονται από την βιομηχανία Microsoft, κυτία καμερών (με λειτουργία οπτικής και θερμικής κάμερας), τοποθετημένα στις πλευρές των τεθωρακισμένων οχημάτων, και λογισμικό της LimpidArmor.

Η λύση, η οποία παρέχει 360 μοιρών βίντεο υψηλής πιστότητας σε απόσταση 300 μέτρων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε τύπο στρατιωτικού οχήματος. Το LimpidArmor έχει σχεδιαστεί για την επισήμανση ξένων μονάδων και την αναγνώριση των εχθρικών θέσεων. Παρέχει στον αρχηγό του οχήματός αυτόματο εντοπισμό στόχου και έγκαιρη προειδοποίηση επίθεσης αντιαρματικού πυραύλου.

Το LimpidArmor, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Ουκρινμας, προσφέρει στο πλήρωμα την ικανότητα να λαμβάνει βίντεο σε πραγματικό χρόνο από ένα UAV, ή από άλλες εξωτερικές πηγές.

Απόδοση/Μετάφραση από το Armyrecognition.Com για την Προέλαση.

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: