Ισραήλ: Τρεις εταιρείες παρουσίασαν προτάσεις για το πρόγραμμα μελλοντικού οχήματος μάχης Carmel

Φυτογραφία ισραηλινό Υπ.Αμ. | Τεθωρακισμένο όχημα εξοπλισμένο με τα νέα συστήματα μάχης που είναι μέρος του προγράμματος άρματος Carmel του ισραηλινού υπουργείο άμυνας.

Την Κυριακή, 4 Αυγούστου, 2019, το ισραηλινό υπουργείο άμυνας ολοκλήρωσε τις δοκιμές πεδίου τεθωρακισμένων οχημάτων εξοπλισμένων με τα νέα συστήματα μάχης που αποτελούν μέρος του προγράμματος άρματος μάχης Carmel, τα οποία θα μπορούσαν να εγκατασταθούν στα μελλοντικά τεθωρακισμένα οχήματα μάχης του ισραηλινού Στρατού.

Το ισραηλινό υπουργείο άμυνας άρχισε το έργο του τεθωρακισμένου οχήματος μάχης (AFV) Carmel πριν από τρία χρόνια υπό την ευθύνη της Διεύθυνσης Εξέλιξης Όπλων, γνωστή από το εβραϊκό ακρωνύμιο MAFAT. Ο στόχος του προγράμματος Carmel είναι η εξέλιξη μιας νέας τεχνολογίας που θα ανταποκρίνεται στις νέες απειλές και καταστάσεις των μελλοντικών πεδίων μαχών.

Τα νέα ισραηλινά οχήματα μάχης του προγράμματος Carmel θα εξοπλιστούν με τεχνητή νοημοσύνη, αυτόνομες και αυτόματες ικανότητες. Το πρόγραμμα Carmel θα παρουσιάσει ένα όχημα συμπαγές, ευέλικτο, αποτελεσματικό, με ικανότητα επιβίωσης και δυνατότητα συντηρήσεως, οικονομικά προσιτό και θα λειτουργεί μόλις από δύο Στρατιώτες. Το έργο υλοποιείται από τρεις ισραηλινές αμυντικές εταιρείες, τις Elbit Systems, IAI Israel Aerospace Industries και Rafael.

Σύμφωνα με το ισραηλινό υπουργείο άμυνας, ζητήθηκε από κάθε εταιρεία να εξελίξει την πλατφόρμα της, για μια έννοια που θα βασίζεται στην τεχνολογία, η οποία θα μετατρέψει τις σημερινές και μελλοντικές πλατφόρμες σε ένα εξελιγμένο όχημα με μια καμπίνα οδήγησης- πολύ παρόμοια με αυτήν ενός μαχητικού αεριωθούμενου- όπου οι περισσότερες δραστηριότητες θα εκτελούνται αυτόνομα (οδήγηση, εντοπισμός απειλών, πρόσκτηση στόχων όπως επίσης και επιθετικοί και αμυντικοί ελιγμοί).

Η εταιρεία Rafael παρουσίασε ένα πανοραμικό σύστημα παρατήρησης για το πλήρωμα που προσφέρει 360 μοιρών επίγνωση κατάστασης εξωτερικά του οχήματος, το πλήρωμα μπορεί να χρησιμοποιεί μια ατομική οθόνη αφής με ικανότητα διεπαφής, διαχωρίζοντας τις εργασίες αυτόνομου σχεδιασμού αποστολής, την οδήγηση και την ταυτόχρονη λειτουργία όλων των οπλικών συστημάτων του οχήματος, το σύνολο των οποίων στηρίζεται στις ικανότητες τεχνητής νοημοσύνης μάχης και την ταυτόχρονη δυνατότητα εντοπισμού και εξουδετέρωσης μεγάλου αριθμού στόχων.

Η εταιρεία IAI Israel Aerospace Industries παρουσίασε μια πλατφόρμα η οποία συνδυάζει μια πανοραμική οθόνη, ατομικές οθόνες ελέγχου και χειριστήριο ελέγχου παρόμοιο με το χειριστήριο της κονσόλας παιχνιδιών Xbox. Οι αυτόνομες ικανότητες του οχήματος μάχης της IAI λειτουργούν από ένα κεντρικό, αυτόνομο σύστημα που ενσωματώνει διάφορα στοιχεία της πλατφόρμας και βοηθάει τον χειριστή στην επεξεργασία των πληροφοριών και την εστίαση σε σημαντικές απειλές με στόχο να λάβει αποτελεσματικές αποφάσεις.


Η εταιρεία Elbit Systems παρουσίασε μια νέου τύπου κάσκα με οθόνη που χρησιμοποιεί την τεχνολογία IronVision Helmet Mounted Display που βασίζεται στην κάσκα πιλότου μαχητικού αεροσκάφους F-35 και επιτρέπει στο πλήρωμα να βλέπει έξω από το όχημα και να χρησιμοποιεί το AFV με κλειστές τις θυρίδες, ενισχύοντας περαιτέρω την ικανότητα επιβίωσης του πληρώματος.


Απόδοση/Μετάφραση από το israelnationalnews.com για την Προέλαση.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.