IMDEX Asia 2019: Το πρωτο ταϊβανέζικο υποβρύχιο θα ειναι έτοιμο το 2026

Τα ταϊβανέζικα αμυντικά εγχώρια υποβρύχια (IDS) θα κατασκευαστούν σε νέες εγκαταστάσεις εντός του χώρου της βιομηχανίας CSBC στο λιμένα Καοσιούνγκ στην νότια Ταϊβάν, με την τελετή εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε την 9η Μαΐου.

Αυτά τα κτίρια θα χτιστούν από την CSBC. Εκτός από το κτήριο γενικής χρήσης, τα δύο κτίρια κατασκευής ενοτήτων και συναρμολόγησης πλοίων θα διαθέτουν οροφές για να αποτραπεί η συλλογή στοιχείων με δορυφορικές εικόνας από ξένες εχθρικές χώρες.

Με την ευκαιρία της τελετής εγκαινίων, η CSBC παρέδωσε ένα υπό κλίμακα μοντέλο υποβρυχίου IDS σε έναν εκπρόσωπο του Ναυτικού της Δημοκρατίας της Κίνας (ROCN).

Το προτεινόμενο πετρελαίου-ηλεκτρισμού υποβρύχιο θα εκτοπίζει 2500-3000 τόνους και θα έχει μήκος άνω των 70 μέτρων και πλάτος 8 μέτρων. Αντι της παραδοσιακής πρύμνης, τα εμφανή χαρακτηριστικά του θα ειναι τα πτερύγια πλώρης και πηδάλια σχήματος X, παρόμοια με την σχεδίαση των ιαπωνικών υποβρυχίων κλάσης Soryu.

Οι πλευρικές δέσμες που εμφανίζονται σε κάθε πλευρά του μοντέλου, παρουσιάζουν μεγάλη ομοιότητα με την εικόνα που παρουσιάστηκε στην έκθεση TADTE πριν από λίγα χρόνια. Η προσεχτική παρατήρηση αποκαλύπτει ότι το IDS έχει επίσης παρόμοια χαρακτηριστικά με την σιγκαπουρέζικη κλάση Challenger.

Το πρόγραμμα θα κοστίσει NT$49,3 δισεκατομμύρια ($15,9 δισ.) και θα χρειαστεί πέντε χρόνια για κατασκευάσει το κάθε πλοίο.

Η CSBC έδωσε στο έργο τον κωδικό αριθμό 1168, ο οποίος στα κινεζικά συμβολίζει ότι το έργο θα ολοκληρωθεί επιτυχώς, αν και το ROCN ονομάζει το έργο Hai Chang.

Με τη συνεργασία απο το Εθνικό Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας Τσανγκ-Σαν (NCSIST), η κυβέρνηση της προέδρου Τσάι Ινγκ – βεν νιώθει βέβαιη ότι μπορεί να σχεδιάσει και κατασκευάσει το πρωτο εγχώριο υποβρύχιο της Ταϊβάν. Το υπουργείο εθνικής άμυνας της χωράς ανακοινωσε τον Μάρτιο οτι η σύμβαση για την φάση σχεδιασμού είχε ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Ο Τσενγκ Ουεν-λον, πρόεδρος της CSBC, δήλωσε ότι αν ο κρίσιμος εξοπλισμός και υποσυστήματα παραδοθούν εγκαίρως, το πρωτο IDS θα καθελκυστεί όχι αργότερα από το τρίτο τρίμηνο του 2025, πριν την παράδοση το Ναυτικό στα τέλη του 2026 για σειρά εν πλω δοκιμών πριν το πλοίο εισέλθει στην ενεργό υπηρεσία.

Μετά την αντιμετώπιση αρκετών δυσκολιών κατά τα τελευταία χρόνια, τελικά η Ταϊβάν απέκτησε άδειες εξαγωγής για τις σημαντικές τεχνολογίες που χρειάζονταν για να σχεδιάσει τα υποβρύχια της. Η σημαντική εξέλιξη συνέβη ότι το υπουργείο εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής παραχώρησε άδειες στην Ταϊβάν τον Απρίλιο 2018. Η κυβέρνηση Τραμπ θα παρέχει σημαντικό εξοπλισμό και τεχνολογίες που ειναι απαραίτητες για ένα σύγχρονο υποβρύχιο.

Charles Au

Απόδοση/Μετάφραση απο το shephardmedia.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.