Ινδία: Ο RCWS του Arjun Mk 1A θα δεχθεί το ΣΕΠ Elpeos με εξελιγμένο σύστημα σκόπευσης

Το υπουργείο άμυνας της Ινδίας δήλωσε ότι το άρμα μάχης Arjun Mk 1A ενσωματώνει 72 νέα χαρακτηριστικά σε σχέση με το μοντέλο Mk 1 για να εξασφαλίσει την κινητικότητα σε όλα τα εδάφη και την προσβολή στόχων ημέρα και νύχτα. (@DRDO_India/Twitter)

Η ινδική κρατική εταιρεία Bharat Electronics Limited (BEL) εξοπλίζει το νέο άρμα μάχης (MBT) Arjun Mk 1A του ινδικού Στρατού με ένα σύστημα ελέγχου πυρός (ΣΕΠ) που διαθέτει ηλεκτροπτικά συστήματα (EO). Πηγή από την Tonbo Imaging δήλωσε στο Janes ότι η εταιρεία κατασκευάζει το σύστημα σε συνεργασία με τη μονάδα της BEL στο Τσενάι της Ινδίας.

Ο πολυαισθητήρας του ΣΕΠ Elpeos (Tonbo Imaging)

«Η Tonbo Imaging συνεργάζεται με την BEL, στο Τσενάι, για να καλύψει τη ζήτηση [της BEL] για συστήματα ελέγχου πυρός. Ως εκ τούτου, η BEL μας ανέθεσε σύμβαση για την κατασκευή και παράδοση του [ηλεκτροπτικού συστήματος ελέγχου πυρός] για τα MBT Arjun Mk 1A», πρόσθεσε η πηγή.

Σύμφωνα με την πηγή, η σύμβαση περιλαμβάνει την παράδοση του προϊόντος ΣΕΠ Elpeos.

Η πηγή επιβεβαίωσε επίσης ότι η Tonbo Imaging θα παραδώσει το Elpeos στην BEL για ενσωμάτωση στα MBT Arjun Mk 1A. Η Tonbo Imaging περιγράφει το Elpeos ως ένα EO σκοπευτικό για τηλεχειριζόμενους σταθμούς όπλων (RCWS). Το σύστημα Elpeos διαθέτει ενσωματωμένο πολυαισθήτηρα που έχει σχεδιαστεί για την στόχευση ακριβείας.

Το σύστημα Elpeos έχει σχεδιαστεί με στόχο την ολοκληρωμένη αυτόματη παρακολούθηση στόχου και ηλεκτρονική σταθεροποίηση εικόνας. Διαθέτει μηχανισμό σταθεροποίησης -με βάση τα γυροσκόπια- που αντισταθμίζει τους κραδασμούς, παρέχοντας σταθερές εικόνες.

Το σύστημα αναγνωρίζει και παρακολουθεί αυτόματα πολλαπλούς στόχους για ελαχιστοποίηση της συμμετοχής του Πυροβολητή. Το σύστημα αναλύει τις εικόνες για τον εντοπισμό του στόχου ενδιαφέροντος σε μια συγκεκριμένη περιοχή, μειώνοντας τη συμμετοχή του Πυροβολητή.

Ενσωματώνει έναν ψυχόμενο απεικονιστή υπερύθρου μέσου κύματος (MWIR), μια έγχρωμη κάμερα υψηλής ευκρίνειας (HD) κάμερα με διάταξη ζεύγους φορτίων, αποστασιόμετρο λέιζερ (LRF) και βλητικό υπολογιστή. Το ενσωματωμένο LRF έχει εμβέλεια 6 χλμ και παρέχει τα δεδομένα στόχου απευθείας στο ΣΕΠ.

Το ΣΕΠ Elpeos κατά τις δοκιμές με RCWS του Arjun Mk 1A (Tonbo Imaging)

Πηγή: Janes.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.