Ινδία: Πάνω από 95% του στρατιωτικού προσωπικού έλαβε την πρώτη δόση εμβολίου COVID-19, 55% έχουν εμβολιαστεί πλήρως

PTI Photo/Atul Yadav | Άγημα του Ινδικού Στρατού στην στρατιωτική παρέλαση της Ημέρας της Δημοκρατίας, 26 Ιαν 21.

Πάνω από το 95 τοις εκατό του προσωπικού του ινδικού Στρατού έχει λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου για την COVID-19 και πάνω από το 55 τοις εκατό έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του ιού, όπως μετέδωσε ο ιστότοπος India Today.

Αξιωματικοί του ινδικού Στρατού δήλωσαν επίσης ότι οι δυνάμεις δεν αντιμετώπισαν ελλείψεις σε εμβόλια.

«Πάνω από το 95 τοις εκατό της δύναμης έλαβε την πρώτη δόση και πάνω από το 55 τοις εκατό έχουν δεχθεί την δεύτερη δόση. Οπότε, δεν υπήρξε έλλειψη σε εμβόλια και στο συντομότερο δυνατό χρόνο επιτεύχθηκαν οι μέγιστοι αριθμοί εμβολιασμών» μετέδωσε το India Today επικαλούμενο δήλωση Αξιωματικού του ινδικού Στρατού.

Το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού προέκυψε πάρα τις δυσκολίες όπως η έλλειψη διαθεσιμότητας του στρατιωτικού προσωπικού λόγω προγραμματισμένων αδειών και λοιπών άλλων λόγων.

Εν μέσω των αυξανόμενων κρουσμάτων, ο Στρατός της Ινδία ακολουθεί αυστηρά πρωτόκολλα όπως η επιβολή αρνητικού δείγματος COVID ή η καραντίνα 14 ημέρων πριν επιτραπεί στους Στρατιωτικούς να επιβιβαστούν σε υπηρεσιακό αεροσκάφος. Ο ινδικός Στρατός έχει μειώσει επίσης την φυσική παρουσία στα γραφεία και για τις συγκεντρώσεις θέσπισε τις τηλεδιασκέψεις.

Όπως ανακοινώθηκε τον Μάρτιο από τον Οίκο του Λαού (Λοκ Σάμπα), την κάτω βουλή του Ινδικού κοινοβουλίου, 32000 στρατιωτικοί του ινδικού Στρατού έχουν μολυνθεί με την COVID-19 από τους οποίους το 0,24 τοις εκατό των περιπτώσεων ήταν θανατηφόρες.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.