Ινδία: Προς αναζήτηση APS για τα άρματα T-90S/SK

Ινδικό Υπ. Αμ. | Άρμα μάχης T-90S Bhishma του ινδικού Στρατού σε στρατιωτική παρέλαση στο Νέο Δελχί

Ο ινδικός Στρατός έχει προσκαλέσει τους εθνικούς κατασκευαστές να υποβάλλουν προτάσεις, μέχρι την 12η Μαΐου, σχετικά με την αγορά 818 δομοστοιχειωτών συστημάτων ενεργητικής προστασίας (APS) ώστε να ενισχύσει την επιβιωσιμότητα των αρμάτων μάχης T-90S/SK Bhishma.

Στην εκδήλωση ενδιαφέροντος (EoI) της 13ης Απριλίου, ο Στρατός της Ινδίας δήλωσε πως τα νέα συστήματα προστασίας για αυτά τα άρματα μάχης, τα οποία «πιθανόν να παραμείνουν σε υπηρεσία πέραν του 2050», θα αποκτηθούν στο πλαίσιο της κατηγορίας «εγχωρίας σχεδίασης, εξέλιξης και κατασκευής» (IDDM) των διαδικασιών αμυντικών προμήθειων 2020 του υπουργείου άμυνας (Υπ. Αμ.) και θα απαιτηθεί «50% εθνική σχεδίαση και αναπτυξιακό περιεχόμενο». Στις υποψήφιες εταιρείες θα επιτραπεί να εισέλθουν σε συνεργασίες με ξένους κατασκευαστές για την εξέλιξη του εξοπλισμού.

Τα APS πρέπει να διαθέτουν ικανότητες soft-kill και hard-kill. Η μονάδα soft-kill πρέπει να παρέχει εκτόξευση καπνού και παρεμβολές υπέρυθρων όπως επίσης και να διαθέτει οπτικές και ηχητικές προειδοποιήσεις για την περίπτωση που το άρμα δεχθεί λέιζερ αποστασιομέτρηση ή κατάδειξη ή προσβληθεί.

Η μονάδα hard-kill απαιτείται να είναι σε θέση να εμπλέξει απειλές κοίλου γεμίσματος όπως πύραυλο-ωθούμενες βομβίδες (RPG), αντιαρματικούς καθοδηγούμενους πυραύλους (ATGM) και εκρηκτικά αντιαρματικά βλήματα (HEAT) που εκτοξεύονται από τα αρματικά πυροβόλα. Τα απαιτούμενα επίπεδα προστασίας προσδιορίστηκαν στο 90% κατά των ATGM, RPG και 70% κατά των επερχόμενων βλημάτων HEAT 125 χλστ.

Ένα μη απαιτούμενο, αλλά «επιθυμητό» αίτημα για το APS είναι να μπορεί να εξουδετερώνει βλήματα κινητικής ενέργειας (KE). Ωστόσο, το σύστημα απαιτείται να διαθέτει τουλάχιστον τη δυνατότητα αναβάθμισης, στο μέλλον, για την καταστροφή των απειλών KE.

Πηγή: Janes.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.