Ινδία: Το αναβαθμισμένο Arjun Mk.1A πληροί τις απαιτήσεις του Στρατού

© GoI, GODL-India/Wikimedia Commons | Ο πρωθυπουργός της Ινδία Ναρέντρα Μόντι στην τελετή παραλαβής του Arjun Mk.1A από τον Στρατό, στην περιφέρεια Τσενάι της κυβέρνησης Ταμίλ Ναντου, στην Ινδία. 14 Φεβ. 2021

Οι δοκιμαστικές βολές με αληθινά πυρά του αναβαθμισμένου άρματος μάχης Arjun Mk I – καταχωρημένο ως Arjun Mk.1A- πραγματοποιήθηκαν στο πεδίο βολών Ποκχράν. Το αναβαθμισμένο άρμα μάχης δέχθηκε βελτιωμένο κύριο σκοπευτικό ΠΑΜΑ συζευγμένο με σύστημα αυτόματης παρακολούθησης στόχων που επιτρέπει την εκτέλεση βολών εν κινήσει.

Σύμφωνα με έναν Ινδό Στρατηγό, το άρμα επέδειξε υψηλό επίπεδο ελέγχου, όπως επίσης και υψηλές επιδόσεις στις βολές σε περιοχές της ερήμου. Οι ειδικοί παράμετροι βολών (απόσταση από τον στόχο, ταχύτητα του άρματος και των στόχων την στιγμή της βολής) δεν δημοσιοποιήθηκαν. Ως εκ τούτου, ο Ινδός Στρατηγός δήλωσε: «Το αναβαθμισμένο άρμα Arjun Mk.1A πληροί τις απαιτήσεις του ινδικού Στρατού».

Κατόπιν εντολής του ινδικού υπουργείου άμυνας, ο κατασκευαστής αναβάθμισε 14 στοιχεία, εξαρτήματα και μονάδες του άρματος μάχης. Πριν από λίγες ημέρες, ο ινδικός Στρατός ανακοίνωσε την απαίτηση απόκτησης οχημάτων πυρών υποστήριξης («ελαφριών αρμάτων») που θα χρησιμοποιηθούν στην ορεινή περιοχή Λαντάκ στα σύνορα με την Κίνα. Ανακοινώθηκε ότι τα άρματα T-72 και T-90 είναι εξαιρετικά βαριά για αυτές τις συνθήκες. Αν και νωρίτερα η ινδική πλευρά επεσήμανε ότι τα T-72 και T-90 είναι από πολλές απόψεις ανώτερα από το κινεζικό «ορεινό» όχημα πυρών υποστήριξης Type-15, όπως στο βεληνεκές βολής και τη διατρητική ικανότητα.

Βίντεο: Το ινδικό άρμα Arjun Mk.1a

Το Arjun διαθέτει ως κύριο όπλο ένα λειόκαννο πυροβόλο 120 χλστ με εγχώριας κατασκευής διατρητικά πυρομαχικά APFSDS, συζυγές πολυβόλο PKT 7,62 χλστ και ένα πολυβόλο NSVT των 12,7 χλστ. Ωθείται από πετρελαιοκινητήρα πολλαπλών καυσίμων MTU που αποδίδει 1400 ίππους και μπορεί να πετύχει ανώτατη ταχύτητα 67 ΧΑΩ (42 ΜΑΩ) σε δρόμους και ταχύτητα 40 ΧΑΩ (25 ΜΑΩ) σε ανώμαλα εδάφη. Διαθέτει τετραμελές πλήρωμα: ΑΠΜΑ, ΠΑΜΑ, ΓΕΜΑ, ΟΔΜΑ. Επίσης, διαθέτει σύστημα αυτόματου εντοπισμού και καταστολής πυρών και σύστημα χημικής, βιολογικής, ραδιολογικής προστασίας (ΧΒΡΠ).

Το νέο Σύνταγμα που θα εξοπλιστεί εξ ολοκλήρου με το άρμα μάχης Arjun είναι το 75ο Σύνταγμα Τεθωρακισμένων το οποίο είναι το τελευταίο Σύνταγμα του ινδικού Στρατού του χρησιμοποιεί το παλιό άρμα T-55. Το υπουργείο άμυνας ολοκλήρωσε τις διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο Εργοστασίων Πυρομαχικών (OFB) για την απόκτηση 118 μονάδων Arjun Mk.1A για το όπλο των Τεθωρακισμένων του ινδικού Στρατού με εκτιμώμενη αξία $888.7 εκατομμύρια με στόχο -η παραγγελία που θα υποβληθεί ανά πάσα στιγμή – να περιλαμβάνει πακέτο διετούς υποστήριξης με συντήρηση, ανταλλακτικά και εκπαίδευση σε εξομοιωτές για τους αρματιστές. Η παράδοση του πρώτου Arjun Mk.1A πρόκειται να ξεκινήσει 30 μήνες μετά τη σύναψη της σύμβασης, με όλες τις 118 μονάδες να παραδίδονται εντός τεσσάρων με πέντε ετών.

 

Πηγή: armyrecognition.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

2 Απαντήσεις

  1. Nομίζω αυτό είναι το καλύτερο άρμα που παρουσιάστηκε από την proelasi τον τελευταίο καιρό! Πήξαμε στα Noringo Manufacturer!

  2. Αυτοσχέδια κρεματόρια για τους νεκρούς του κορονοϊού στην Ινδία.Διεθνής βοήθεια

    Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό λόγω των μαζικών συναθροίσεων, των πολύ μεταδοτικών στελεχών αλλά και της ανεπάρκειας εμβολίων. Επίσης, επισημαίνει ότι καθώς δεν υπάρχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ούτε παροχή συμβουλών, πολλοί άνθρωποι σπεύδουν στο νοσοκομείο, «παρότι η παρακολούθηση και η φροντίδα στο σπίτι μπορεί να γίνει με μεγάλη ασφάλεια».Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΠΟΥ, Τάρικ Γιασάρεβιτς, ο οργανισμός αποστέλλει κρίσιμης σημασίας εξοπλισμό και προμήθειες στην Ινδία, μεταξύ των οποίων 4.000 συμπυκνωτές οξυγόνου, οι οποίοι χρειάζονται μόνον μια πηγή ενέργειας, σημείωσε ο εκπρόσωπος του οργανισμού Τάρικ Γιασάρεβιτς.

    Ιατρικές προμήθειες και από άλλες χώρες άρχισαν επίσης να φτάνουν στην Ινδία.

    Φορτίο ιατρικών προμηθειών από τη Βρετανία, στο οποίο περιλαμβάνονται 100 αναπνευστήρες και 95 συμπυκνωτές οξυγόνου, έφτασε το πρωί στο Νέο Δελχί, ενώ η Γαλλία στέλνει συσκευές παραγωγής οξυγόνου, οι οποίες μπορούν να παρέχουν όλο το έτος οξυγόνο για 250 κλίνες, σύμφωνα με την πρεσβεία της χώρας.

    Επίσης, στο Νέο Δελχί, έφτασε σήμερα το πρώτο «Οξυγόνο Εξπρές», δηλαδή τρένο που μεταφέρει περίπου 70 τόνους από το πολύτιμο αέριο από το ανατολικό κρατίδιο Σχατίσγαρχ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.