Το ινδονησιακό κρατικό ναυπηγείο PT PAL ανέθεσε στη γερμανική ναυσιπλοϊκή συμβουλευτική εταιρεία MTG Marinetechnik και την τουρκική μηχανολογική εταιρεία FIGES AS, να τροποποιήσουν το σχέδιο της φρεγάτας νέας κλάσης που θα κατασκεπαστεί για το Ναυτικό της Ινδονησίας.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που αποδεσμεύθηκε από το υπουργείο άμυνας της χώρας την 31η Μαρτίου, το σχέδιο φρεγάτας είναι αυτό που προσφέρθηκε από την Babcock, το οποίο σημαίνει πως οι υπηρεσίες παροχής συμβουλών σε θέματα σχεδιασμού θα αφορούν τις φρεγάτες της επακόλουθης κλάσης Martadinata του ινδονησιακού Ναυτικού. Όπως μετέδωσε το Janes τον Μάρτιο 2021, η σχεδίαση Arrowhead 140, της κοινοπραξίας της οποίας ηγείται η Babcock, είναι ένας από τους υποψήφιους που εξετάζει η Ινδονησία για τα επόμενα πλοία της κλάσης Martadinata.

©Guy Toremans | Το ναυπηγείο PT PAL ανέθεσε σε συμβούλους να τροποποιήσουν μια υποέκδοση της δανέζικης φρεγάτας Iver Huitfeldt για τις απαιτήσεις του ινδονησιακού Ναυτικού.

Ωστόσο, έκτοτε, μέσω πηγής που έχει γνώση της διαδικασίας, το Janes επαλήθευσε ότι αντ’ αυτού οι Marinetechnik και FIGES υποστηρίζουν το ναυπηγείο PT PAL στην σύμβαση του ινδονησιακού Ναυτικού για μια υποέκδοση της κλάσης Iver Huitfeldt, η σύμβαση για την οποία υπογράφθηκε τον Απρίλιο 2020.

Η κλάση Iver Huitfeldt εκτοπίζει 6600 τόνους πλήρως έμφορτη και ωθείται από τέσσερις ντιζελοκινητήρες MTU 20V 8000 M70 προωστήριου σκεύος συνδυασμένης διαμόρφωσης ντίζελ και ντίζελ (CODAC), προσφέροντας στο πλοίο ανώτατη ταχύτητα περίπου 28 κόμβων. Τα όπλα επι του πλοίου περιλαμβάνουν ένα πυροβόλο Oto Melara 76χλστ στην πλώρη, ένα σύστημα πυροβόλου εγγύς προστασίας (CIWS) Millennium των 35 χλστ στο πρυμναίο τμήμα και μονάδες συστημάτων κάθετης εκτόξευσης (VLS) για αντιαεροπορικούς και αντιπλοϊκούς πυραύλους στο μέσο του πλοίου.

Το Janes αντιλαμβάνεται ότι οι Marinetechnik και FIGES τροποποιούν μια υποέκδοση της κλάσης για τις απαιτήσεις του ινδονησιακού Ναυτικού και προτείνουν τις σουίτες αισθητήρων, όπλων και άλλων συστημάτων μάχης για την φρεγάτα.

 

Πηγή: Janes.com

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: