Κύπρος: Ευρωπαϊκό σχολείο αντιμετώπισης Αυτοσχέδιων Εκρηκτικών Μηχανισμών

Στο πλαίσιο του Σχολείου Intermediate Military Search του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (European Defense Agency – EDA), διεξήχθη στην Κύπρο από 2 – 19 Απριλίου, εκπαίδευση με αντικείμενο Αντιμετώπιση Αυτοσχέδιων Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΑΕΜ, Countering Improvised Explosive Devices – CIED’s).

Η εκπαίδευση, η οποία πραγματοποιήθηκε με άκρως ρεαλιστικά σενάρια, αφορούσε στον εντοπισμό, αναγνώριση και εξουδετέρωση ΑΕΜ. Οι εκπαιδευόμενοι αξιολογήθηκαν τόσο σε τακτικό όσο και σε τεχνικό επίπεδο, σε αντικείμενα όπως η σχεδίαση και η εκτέλεση ενεργειών επί των ΑΕΜ.

Στην εν λόγω εκπαίδευση συμμετείχε προσωπικό της Διοίκησης Μηχανικού της Εθνικής Φρουράς και εκπαιδευτές που προέρχονταν από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ολλανδίας και του Βελγίου, με μεγάλη εμπειρία και σχετική εξειδίκευση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.