Στο πλαίσιο του Σχολείου Intermediate Military Search του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (European Defense Agency – EDA), διεξήχθη στην Κύπρο από 2 – 19 Απριλίου, εκπαίδευση με αντικείμενο Αντιμετώπιση Αυτοσχέδιων Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΑΕΜ, Countering Improvised Explosive Devices – CIED’s).

Η εκπαίδευση, η οποία πραγματοποιήθηκε με άκρως ρεαλιστικά σενάρια, αφορούσε στον εντοπισμό, αναγνώριση και εξουδετέρωση ΑΕΜ. Οι εκπαιδευόμενοι αξιολογήθηκαν τόσο σε τακτικό όσο και σε τεχνικό επίπεδο, σε αντικείμενα όπως η σχεδίαση και η εκτέλεση ενεργειών επί των ΑΕΜ.

Στην εν λόγω εκπαίδευση συμμετείχε προσωπικό της Διοίκησης Μηχανικού της Εθνικής Φρουράς και εκπαιδευτές που προέρχονταν από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ολλανδίας και του Βελγίου, με μεγάλη εμπειρία και σχετική εξειδίκευση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: