Το 8Χ8 τεθωρακισμένο όχημα Centauro εισήλθε σε υπηρεσία με τις ιορδανικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΙΕΔ), όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία ενημέρωσης κοινού την 19η Απριλίου 2021.

Οι ΙΕΔ ανακοίνωσαν ότι ο Αρχηγός, Στρατηγός Γιουσέφ αλ-Χουνέϊτι, επισκέφθηκε την 3η βασιλική Επιλαρχία η οποία αποτελεί οργανική μονάδα της 60ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας “Πρίγκιπας Χασσάν μπίν Ταλάλ” που βρίσκεται στην κεντρική στρατιωτική περιφέρεια, για να παρακολουθήσει την εκπαίδευση με τα προσφάτως παραληφθέντα Centauro.

Οι ΙΕΔ αποδέσμευσαν φωτογραφίες που δείχνουν τουλάχιστον 12 Centauro να είναι παραταγμένα σε μία στρατιωτική βάση. Λέγεται ότι η αγορά τους από την Ιταλία ήταν μέρος του ευρύτερου σχεδιασμού για την αναβάθμιση όλων των οπλών και εξοπλισμών τους.

Πηγή: Ένοπλες Δυνάμεις Ιορδανίας (القوات المسلحة الاردنية)

Το 2018, η ισπανική κυβέρνηση Star Defence Logistic & Engineering (SDLE) ανακοίνωσε ότι είχε αναλάβει σύμβαση για την επισκευή και αναβάθμιση 80 Centauro πρώτης γενιάς για την Ιορδανία. Τα οχήματα πρώτης γενιάς δεν διαθέτουν χώρο για μεταφορά προσωπικού στο πίσω μέρος.

Μετά από ένα έτος, η SDLE δήλωσε ότι είχαν επισκευαστεί τα 10 πρώτα  οχήματα και θα δεχθούν θερμικά περισκόπια τρίτης γενιάς. Επίσης, ανακοίνωσε ότι πραγματοποιούσε εκπαίδευση στο τεχνικό προσωπικό της Ιορδανίας που θα ολοκληρώνονταν πριν το τέλος του 2019.

Πηγή: Ένοπλες Δυνάμεις Ιορδανίας (القوات المسلحة الاردنية)

Πηγή: janes.com

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: