ΗΠΑ: Ανατέθηκε η σύμβαση για την παραγωγή JLTV των Λιθουανίας και Σλοβενίας

©oshkoshdefense.com | Οικογένεια οχημάτων JLTV

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) που αποδεσμεύθηκε την 14η Φεβρουαρίου 2020, η εταιρεία Oshkosh Defence LLC ανέλαβε σύμβαση άξιας περίπου $407 εκατομμυρίων για να παράγει οχήματα Joint Light Tactical Vehicles (JLTV) και σχετικές συλλογές εξαρτημάτων. Για αυτήν την σύμβαση, η Oshkosh Defence θα παραδώσει τα JLTV στους Πεζοναύτες των ΗΠΑ, την Λιθουανία και την Σλοβενία.

Την 21η Νοεμβρίου 2019, η υπηρεσία αμυντικών εξοπλισμών της Λιθουανίας, σύμφωνα με το υπουργείο εθνικής άμυνας της Λιθουανίας και το υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ, υπέγραψε επιστολή προσφοράς και αποδοχής (LOA) που αφορά την προμήθεια 200 μονάδων του οχήματος JLTV.

Τον Αύγουστο του 2019, το Υπ.Αμ. των ΗΠΑ ανακοίνωσε την πώληση FMS στην Λιθουανία πεντακοσίων οχημάτων JLTV με υποστήριξη με εκτιμώμενο κόστος $170,8 εκατομμύρια.

Η κυβέρνηση της Λιθουανία θα αγοράσει πεντακόσια JLTV, βαριούς φορείς όπλων M1278A1. Περιλαμβάνονται επίσης οι βασικές συλλογές ολοκλήρωσης, συλλογές βαλλιστικής προστασίας, συλλογή Explosive Formed Protection, συλλογές εντοπισμού πυροβολισμού Boomerang, εντοπισμός πυροβολισμού, Boomerang III, συλλογές αυτόνομου GPS, μεταγωγέας δικτύου – 8 θυρών, σταθμοί οπλισμού M153 Common Remote Weapon Stations (CROWS), συλλογή CROWS Baseline v2 Integration, έστορες όπλων Mk-93, πολυβόλα M2 κάννης άμεσης αλλαγής (QCB), συστήματα TAC-FLIR M230, αλεξίσφαιρα παράθυρα, βασικά εξαρτήματα, συλλογή βαρούλκου, συλλογή χαμηλού κοτσαδόρου ρυμούλκησης, συλλογή ελαστικών Run-Flat, συλλογές εφεδρικών τροχών, συλλογές προφυλακτήρα μάχης, υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας Duramax με εξατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων Allison και ανεξάρτητα 4X4 συστήματα ανάρτησης TAK-4i, εκπαίδευση προσωπικού και εκπαιδευτικό εξοπλισμό, υπηρεσίες τεχνικής, μηχανικής υποστήριξης και επιμελητείας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τον εργολάβο. Η συνολική αξία του προγράμματος είναι $170.8 εκατομμύρια.

Τον Δεκέμβριο του 2018, η Σλοβενία υπέγραψε με την κυβέρνηση των ΗΠΑ διακρατική Επιστολή Προσφοράς και Αποδοχής (LOA) για την απόκτηση 38 οχημάτων JLTV. Η αξία της σύμβασης για την απόκτηση 38 οχημάτων JLTV λαμβάνοντας υπόψη τις διοικητικές δαπάνες, τα εργαλεία, τα ανταλλακτικά και την εκπαίδευση είναι €15 εκατομμύρια.

Το Oshkosh Joint Light Tactical Vehicle (JLTV) αναπτύχθηκε από την εταιρεία Oshkosh Defence για τον Στρατό των ΗΠΑ και το Σώμα Πεζοναυτών, ώστε να αντικαταστήσει τον στόλο των Τροχοφόρων Οχημάτων Πολλαπλών Χρήσεων Υψηλής Κινητικότητας (HMMWV/Χαμερ).

Τον Αύγουστο του 2015, Το Κέντρο Διαχείρισης Κύκλου Ζωής (LCMC) της Διοίκησης Αυτοκίνησης και Οπλισμού Οχημάτων Μάχης (TACOM) ανάθεσε στην Oshkosh Defence σύμβαση παραγωγής σταθερής τιμής αξιας $6,7 εκατομμυρίων για την κατασκευή του JLTV.

Η οικογένεια οχημάτων JLTV αποτελείται από τρεις βασικές πλατφόρμες οχημάτων, το βοηθητικό όχημα (JLTV-UTL), το όχημα μάχης φορέας όπλων εγγύς μάχης (JLTV-CCWC) και το όχημα γενικής χρήσης (JLTV-GP). Η βασική βοηθητική πλατφόρμα οχήματος είναι μια δίθυρη διαμόρφωση, οι βασικές πλατφόρμες του οχήματος γενικής χρήσης και φορέα όπλων εγγύς μάχης είναι μια τετράθυρη διαμόρφωση. Η βασική κωδικοποίηση M του Στρατού των ΗΠΑ εφαρμόζεται στις βασικές πλατφόρμες οχημάτων όταν αυτές διαμορφώνονται σε μια συγκεκριμένη διαμόρφωση πακέτου αποστολής.

Οι εκδόσεις JLTV για τον στρατό και τους πεζοναύτες των ΗΠΑ περιλαμβάνουν:

-Την βασική πλατφόρμα οχήματος γενικής χρήσης (JLTV-GP): Φορέας Βαρέων Όπλων M1278 στη διαμόρφωση πακέτου αποστολής φορέα βαρέων όπλων.

-Την βασική πλατφόρμα βοηθητικού οχήματος (JLTV-UTL): Βοηθητικό όχημα M1279 στη βοηθητική διαμόρφωση πακέτου αποστολής.

-Την βασική πλατφόρμα γενικής χρήσης (JLTV-GP): Γενικής Χρήσης όχημα M1280 στη διαμόρφωση πακέτου αποστολής γενικής χρήσης.

-Την βασική πλατφόρμα φορέα όπλων εγγύς μάχης (JLTV-CCWC): Φορέας Όπλων Εγγύς Μάχης M1281 στη διαμόρφωση πακέτου αποστολής φορέα όπλων εγγύς μάχης.

 

Απόδοση/Μετάφραση από το “ArmyRecognition.Com” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.