ΗΠΑ: Ένα ΤΟΜΑ πραγματικό Lego: Η BAE προβάλλει την αρθρωτή σχεδίαση για το πρόγραμμα OMFV του Στρατού

Το σχέδιο της BAE Systems για το μελλοντικό προαιρετικά επανδρωμένο όχημα μάχης (OMFV) του Στρατού των ΗΠΑ που θα αντικαταστήσει το M2 Bradley. (Γραφικό της BAE Systems)

Ο επανασχεδιασμός του οχήματος έχει ήδη μειώσει το διαμέρισμα προσωπικού από τους εννέα επιβάτες στους έξι, λέει η εταιρεία BAE Systems. Θέλεις να αναβαθμίσεις τον κινητήρα; Να εγκαταστήσεις νέο λογισμικό; Να προσθέσεις laser για την καταστροφή των ντρόουνς; Σε αντίθεση με το παλιό Bradley, υπάρχει αρκετός χώρος.

Το σχέδιο της BAE για την αντικατάσταση του τεθωρακισμένου οχήματος μάχης της εποχής του Ρέιγκαν, M2 Bradley, μοιάζει πάρα πολύ με ένα ελκυστικό Bradley. Αλλά με εσωτερική ανακοίνωση, την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022, η εταιρεία είπε στους δημοσιογράφους η πρόταση της εταιρείας για τη σύμβαση του μελλοντικού οχήματος μάχης με προαιρετική επάνδρωση (Optionally Manned Fighting Vehicle – OMFV) του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ) είναι ριζικά διαφορετική από τον προκάτοχο της. Για αρχή, θα δυσκολευτείς να βρεις τον κινητήρα.

Όπως και οι άλλοι τέσσερις διαγωνιζόμενοι για το OMFV, το όχημα της BAE θα χρησιμοποιεί έναν υβρίδιο-ηλεκτρικό κινητήρα αντί για έναν παραδοσιακό κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ενώ άλλες εταιρείες δεν έχουν αποκαλύψει λεπτομέρειες, τουλάχιστον όχι ακόμη, ο Τζέημς Μίλερ, αντιπρόεδρος επιχειρηματικής ανάπτυξης της BAE, δήλωσε στους δημοσιογράφους το πρωί της Τετάρτης ότι το σχέδιο της BAE χρησιμοποιεί έναν «διανεμημένο» υβριδικό πετρέλαιο-ηλεκτρικό κινητήρα που είναι «διαμοιρασμένος» σε όλο το θωρακισμένο σκάφος.

Τι σημαίνει αυτό; Τα παραδοσιακά οχήματα μεταφοράς στρατευμάτων (Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού, ΤΟΜΠ, και Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης, ΤΟΜΑ) διαθέτουν μόνο έναν μεγάλο κίνητρα, στο μπροστινό μέρος, όπου δημιουργεί μεγάλο θερμικό ίχνος στους υπέρυθρους αισθητήρες του εχθρού και μπορεί να εξουδετερωθεί από την πρώτη κιόλας βολή που θα διαπεράσει τη θωράκιση του οχήματος. Όμως το OMFV της BAE αντικαθιστά τον έναν μεγάλο κινητήρα με μια σειρά μικρότερων υβριδικών-ηλεκτρικών μονάδων κατά μήκος των δύο πλευρών του σκάφους. (Η BAE ήταν ουσιαστικά πρωτοπόρος σε αυτήν την προσέγγιση στα οχήματα Future Combat Systems που ακυρώθηκαν το 2009).

Παλιά διαφάνεια του Στρατού των ΗΠΑ δείχνει τη διαμόρφωση του υβριδικού-ηλεκτρινού συστήματος κίνησης στο ακυρωμένο πρόγραμμα οχήματος Future Combat Systems (FCS).

Τα οφέλη; Παρά την απόδοση των 1070 ίππων, η διανεμημένη ισχύς μετάδοσης κίνησης κατανέμει την θερμική υπογραφή κατά μήκος και των δύο πλευρών του σκάφους, καθιστώντας δύσκολο τον εντοπισμό και την παρατήρηση του από τον εχθρό που αναζητεί την θερμότητα. Έχει επίσης σχεδιαστεί για μείωση του θορύβου, επιτρέποντας στο όχημα να τροφοδοτεί τα ηλεκτρονικά του συστήματα για εννέα ώρες με τον κινητήρα κλειστό, γνωστό ως «αθόρυβη παρατήρηση» ή να κινείται με 2,5 χιλιόμετρα μόνο με μπαταρίες, χωρίς τον θόρυβο του κινητήρα.

Σκοπός του είναι να μειώσει το κίνδυνο ακινητοποίησης του οχήματος από ένα μοναδικό χτύπημα, αυτό που οι Στρατιώτες αποκαλούν «απώλεια κινητικότητας». Μειώνει επίσης το βάρος – αν και το όχημα, με τις αρθρωτές πλάκες θωράκισης που έχουν διαμορφωθεί για πολεμικές επιχειρήσεις, εξακολουθεί να είναι 50 τόνους, σημαντικά βαρύτερο από το Bradley. Και τέλος, ο διανεμημένος κινητήρας απελευθερώνει χώρο από το εσωτερικό του σκάφους, δίνοντας στους σχεδιαστές μεγαλύτερη ελευθερία στην μετατόπιση εξαρτημάτων, όπως τα παιδιά που παίζουν με Lego.

Ο Μάικ Πεκ της General Dynamics επιδεικνύει τη διαφορά μεταξύ του νέου βλήματος των 50 χιλιοστών που θέλει να χρησιμοποιήσει ο Στρατός των ΗΠΑ στα μελλοντικά ΤΟΜΑ και του βλήματος 25 χιλιοστών του σημερινού Bradley.

Ουσιαστικά, η φιλοσοφία σχεδιασμού τύπου Lego, αυτό που οι μηχανικοί αποκαλούν Modular Open Systems Architecture (MOSA), είναι υποχρεωτική για το πρόγραμμα OMFV του Στρατού των ΗΠΑ και η BAE την έχει αγκαλιάσει με ενθουσιασμό, δήλωσε ο Μίλερ. Αυτή η προσέγγιση δεν είναι ασυνήθιστη για την BAE: Η αντίπαλος General Dynamics έχει επίσης δώσει έμφαση στη MOSA και την προσαρμοστικότητα.

Η ιδέα είναι ένας σχεδιασμός που έχει ευκολία αναβάθμισης, με όλο το λογισμικό και το hardware να συνδέονται σε κοινές διεπαφές που ορίζονται από αυστηρά πρότυπα. Με αυτόν τον τρόπο ο Στρατός θα μπορούσε εύκολα να αντικαταστήσει τα παλιά συστήματα, να συνδέσει ολοκαίνουρια ή ακόμη και να ανακατευθύνει μια λειτουργία στην μέση της μάχης από έναν επεξεργαστή που έχει υποστεί ζημιές από την μάχη σε έναν εφεδρικό υπολογιστή σε ένα άλλο σημείο του οχήματος, αποτρέποντας έτσι μια τυχερή βολή ή μια βλάβη να παραλύσει, για παράδειγμα, το σύστημα ελέγχου πυρός.

Αυτή η προσαρμοστικότητα έρχεται σε έντονη αντίθεση με τα οχήματα της εποχής του Ψυχρού Πολέμου, όπως το Bradley, όπου κάθε λειτουργία του ήταν ενσωματωμένη σε ένα συγκεκριμένο σύστημα με το δικό του λογισμικό, καθιστώντας κάθε αναβάθμιση ένα εφιαλτικό πάζλ πολύπλοκής ενσωμάτωσης συστημάτων.

Ειδικά το Bradley έχει υπερφορτωθεί τόσο σε βάρος όσο και σε ηλεκτρικές καταναλώσεις, με ορισμένες μονάδες στο Ιράκ, για παράδειγμα, να πρέπει να απενεργοποιούν ένα σύστημα, όπως έναν αισθητήρα, για να αποδεσμεύσουν ηλεκτρικό ρεύμα ώστε να λειτουργήσει ένα άλλο, όπως ένας παρεμβολέας για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων εκρηκτικών συσκευών (IED). Η προσθήκη του συστήματος ενεργητικής προστασίας (APS) για την εξουδετέρωση των επερχόμενων αντιαρματικών ρουκετών και πυραύλων ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, αν και το Bradley αποκτά σταδιακά το ίδιο ισραηλινής κατασκευής APS, Iron Fist, που χρησιμοποιείται και στο νέο σχέδιο της BAE.

Αυτές οι δυσκολίες στην αναβάθμιση αποτελούν ένα μεγάλο μέρος του γιατί ο Στρατός των ΗΠΑ – μετά από τέσσερις δεκαετίες τροποποίησης του Bradley – αποφάσισε να προχωρήσει σε μια εντελώς νέα σχεδίαση για το OMFV. Ήθελαν ένα ενσωματωμένο APS αντί να το προσθέσουν, καλύτερη προστασία τόσο από πύραυλους κατακόρυφης προσβολής (top attack) και τις βόμβες στις άκρες του δρόμου (roadside bombs), (η παραδοσιακή θωράκιση είναι πιο βαριά στο μπροστινό μέρος) μεγαλύτερο πυροβόλο (το αυτόματο πυροβόλο MX913 των 50 χιλιοστών έναντι των 25 χιλιοστών του Bradley), πολλούς αυτοματισμού και, το σημαντικότερο, πολλά περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης.

Τα αρχικά «επιθυμητά χαρακτηριστικά» ήταν στην πραγματικότητα τόσο ευρύτατα, δήλωσε ο Μίλερ (με κάποια υπερβολή), «που θα μπορούσες σχεδόν να παρέχεις έναν ειδικοποιημένο φορτηγό με ένα βαρύ όπλο πάνω του». Στο άλλο άκρο, η αρχική πρόταση της BAE ήταν ένα ογκώδες θηρίο, αλλά, όταν ο Στρατός των ΗΠΑ κατέστησε σαφές ότι ήθελε κάτι άλλο, η σπονδυλωτή προσέγγιση τους επέτρεψε να το επανασχεδιάσουν γρήγορα σε ένα πιο εύχρηστο όχημα 50 τόνων – που εξακολουθούσε να είναι βαρύτερο από το πιο θωρακισμένο Bradley. Έκτοτε, και τα πέντε διαγωνιζόμενα σχέδια έχουν συγκλίνει σε παρόμοιο μέγεθος και οπλισμό.

Το σχέδιο της BAE Systems για το OMFV του Στρατού των ΗΠΑ για την αντικατάσταση του M2 Bradley (Εικόνα: BAE Systems)

«Το όχημα μας ήταν πολύ μεγαλύτερο από αυτό που ξεκινήσαμε», δήλωσε ο Μίλερ. «Σκεφτήκαμε ότι ο Στρατός θα ήθελε μια πλήρη Διμοιρία», δηλαδή εννέα πλήρως εξοπλισμένους Στρατιώτες Πεζικού, μέσα στο διαμέρισμα προσωπικού. Αυτό είχε επιμείνει ο Στρατός στις δύο προηγούμενες, ακυρωθείσες προσπάθειες αντικατάστασης του Bradley – Future Combat System και Ground Combat Vehicle – και στο επιτυχημένο 8Χ8 Stryker. Όμως για το OMFV, καθώς ο Στρατός των ΗΠΑ και πέντε ομάδες της βιομηχανίας πηγαίνουν μπρος-πίσω για τις πιθανές σχεδιάσεις, η στρατιωτική υπηρεσία αποφάσισε ότι θα μπορούσε να μειώσει τους εννέα επιβαίνοντες πεζικάριους σε έξι και το πλήρωμα από τρία άτομα σε δύο.

Αυτό επιβάλλει μια άνευ προηγούμενου εξάρτηση στην αυτοματοποίηση και την τεχνητή νοημοσύνη (AI). «Δεν μπορείς να κάνεις ένα πλήρωμα δυο ατόμων χωρίς την τεράστια υποστήριξη της τεχνητής νοημοσύνης», δήλωσε ο Μίλερ.

Έτσι, ο πύργος, που σχεδιάστηκε από την ισραηλινή Elbit και διαθέτει το πυροβόλο XM913 των 50 χιλιοστών της εταιρείας Northrop Grumman και έναν εκτοξευτή πυραύλων, είναι μη επανδρωμένος – αλλά διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη σκόπευσης που αναπτύχθηκε από τον Στρατό και ονομάζεται ATLAS. Στην πραγματικότητα το εξελιγμένο συστήματα αυτόματης σκόπευσης Advanced Targeting & Lethality Automated System (ATLAS) δεν επιτρέπει τον αλγόριθμό να πατήσει τη σκανδάλη, κάτι που θα παραβίαζε τους κανονισμούς του Πενταγώνου σχετικά με τον ανθρώπινο έλεγχο, αλλά μπορεί να εντοπίσει πιθανούς στόχους, να τους επισημάνει σε μία οθόνη και με το πάτημα ενός κουμπιού από τον άνθρωπο να μεταφέρει το πυροβόλο πάνω στο στόχο με ψηφιακή ακρίβεια. Ο σχεδιασμός της BAE μπορεί επίσης να κάνει χρήση ενός άλλου συστήματος τεχνητής νοημοσύνης που έχει αναπτύξει ο Στρατός των ΗΠΑ, του Robotic Technology Kernel, για την πλοήγηση σε ανώμαλα εδάφη – δηλαδή ένα αυτοκατευθυνόμενο όχημα μάχης, το οποίο είναι αυτό που εισάγει το «optional» στο Optionally Manned Fighting Vehicle.

Όμως η BAE και οι εταιρικοί συνεργάτες της θα πρέπει σίγουρα να αναπτύξουν το δικό τους λογισμικό και όχι απλώς να κατεβάσουν τους αλγόριθμους του Στρατού και να κάνουν κλικ πάνω στο «εγκατάσταση». Ένας από τους συνεργάτες της BAE είναι η QinetiQ, μια εταιρεία με έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο με εκτεταμένη τεχνογνωσία στην ρομποτική και την υβριδική ηλεκτρική κίνηση.

«Έχουμε αντικαταστήσει πλήρως το παλιό μηχανικό σύστημα μετάδοσης ισχύος και το κιβώτιο ταχυτήτων με το νέο EX-Drive», δήλωσε ο Μάικ Σιούαρτ, Διευθυντής Τεχνολογίας του ομίλου QinetiQ. «Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι, ανεξάρτητα από τον τρόπο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας – οπότε θα μπορούσε να παρέχεται μέσω μιας γεννήτριας συνδεμένη σε έναν πετρελαιοκινητήρα, θα μπορούσε να παρέχεται μέσω μιας μπαταρίας, θα μπορούσε να παρέχεται και στα δύο, θα μπορούσε να παρέχεται στο μέλλον από μια κυψέλη καυσίμου υδρογόνου – δεν έχει σημασία… μπορούμε να τροφοδοτήσουμε το όχημα».

Ένας άλλος εταίρος είναι η Curtiss-Wright, η οποία διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία στον αρθρωτό σχεδιασμό ανοιχτής αρχιτεκτονικής. «Οι απαιτήσεις που προέκυψαν από το OMFV αντιπροσωπεύουν μια πραγματική αλλαγή παραδείγματος όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα πάρουμε τα ανοιχτά συστήματα και θα τα κάνουμε ουσιαστικά πολύ επιδραστικά», δήλωσε ο Τζέικομπ Σαλάντερ, ανώτερος αρχιτέκτονας της Curtiss-Wright. «Ο Στρατός είπε ότι η MOSA δεν είναι πρόταση, είναι νόμος».

Ως αποτέλεσμα, «η κοινότητα μπορεί να εξελίξει το ίδιο πράγμα», δήλωσε ο Σαλάντερ στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας. «Δεν υπάρχει κάποια εταιρεία που να εξελίσσει τη λύση. Πως θα εξελίξουμε τον τρόπο ώστε να μπορούμε να φέρουμε όλα αυτά τα κομμάτια μαζί από πολλά διαφορετικά μέρη που χρησιμοποιούν τα ίδια πρότυπα και προσεγγίσεις;».

Η BAE είναι υπερήφανη για την μεγάλη εμπειρία της στα τεθωρακισμένα οχήματα, δήλωσε ο Μίλερ, αλλά «αυτό δεν είναι το πρόγραμμα PIM, αυτό δεν είναι το πρόγραμμα AMPV, αυτό δεν είναι τα προγενέστερα από αυτά, όπου όλοι έβλεπαν την BAE ως έναν ‘δαμαστή’ βαρειών μετάλλων… Ο κόσμος αλλάζει και πρόκειται ουσιαστικά για την ενσωμάτωση του λογισμικού, την ανοιχτή αρχιτεκτονική».

Για παράδειγμα, ο Στρατός των ΗΠΑ δεν απαιτεί επι του παρόντος στο OMFV μια συγκεκριμένη ικανότητα αντιμετώπισης των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (ΜΕΑ). Όμως δεδομένου του πόσο θανατηφόρα έχουν αποδειχθεί τα ΜΕΑ για τα τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία – τόσο ως όπλα από μόνα τους όσο και ως παρατηρητές για βολές πυροβολικού – ο Στρατός ίσως θελήσει να προσθέσει αυτό το ενδεχόμενο αργά ή γρήγορα. Ο δομοστοιχειωτός σχεδιασμός του OMFV της BAE θα το καθιστούσε αυτό εύκολο, υποστήριξε ο Μίλερ.

Ακόμα και αν η στρατιωτική υπηρεσία ήθελε να προσθέσει, ας πούμε, ένα όπλο laser υψηλής ισχύος, ο Μίλερ δήλωσε ότι ο σχεδιασμός μπορεί να ανεβεί ώστε να παρέχει 700 επιπλέον κιλοβάτ ηλεκτρικού ρεύματος από ό,τι σήμερα. (Ο Μίλερ αρνήθηκε να αποκαλύψει τα τρέχοντα στοιχεία, αλλά είναι πιθανόν να είναι τουλάχιστον στα 160 κιλοβάτ που παράγονται από ένα πειραματικό υβριδικό-ηλεκτρικό Bradley). Αντίθετα, ο Στρατός των ΗΠΑ εξακολουθεί να διαθέτει laser των 60 κιλοβάτ για την αντιμετώπιση των ΜΕΑ στο δικό του ειδικοποιημένο όχημα, μια έκδοση του Stryker.

«Τα ΤΟΜΑ βρίσκονται σε υπηρεσία για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεκαετίες», δήλωσε ο Μίλερ. «Πρέπει να ξεκινήσετε με ένα όχημα που να μπορεί να αναπτυχθεί και να προσαρμοστεί στις νέες απειλές, στις νέες τεχνολογίες».

Πηγή: breakingdefense.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.