ΗΠΑ: F-35A αναπτύχθηκαν για πρώτη φορά στην Μ. Ανατολή, στα ΗΑΕ

©U.S. Air Force photo by Staff Sgt. Chris Thornbury

Μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ) έφτασαν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) για να αναπτυχθούν για πρώτη φορά στην Μέση Ανατολή. Τα F-35A Lightning II ανήκουν στις 338 Μοίρα κύρια δύναμης και 419 Μοίρα εφεδρείας από την αεροπορική βάση Χιλ στην Γιούτα.

Για την πρώτη ανάπτυξη στην περιοχή ευθύνης της Κεντρικής Διοίκησης της USAF (AFCENT), τα πληρώματα προετοιμάστηκαν και εκπαιδεύθηκαν για τις αποστολές της AFCENT. Τα F-35A, η έκδοση της συμβατικής απογείωσης και προσγείωσης του Διακλαδικού Μαχητικού Κρούσης (JSF), παρέχει μεγαλύτερες επιχειρησιακές δυνατότητες συνδυάζοντας τις εξελιγμένες “αόρατες” ικανότητες με τα όπλα τελευταίας τεχνολογίας.

“Προσθέτουμε στο οπλοστάσιο μας ένα οπλικό σύστημα τεχνολογικής υπεροχής που αυξάνει σημαντικά τις δυνατότητες του συνασπισμού,” δήλωσε ο Αντιπτέραρχος Τζόζεφ Τ. Γκουαστέλα, διοικητής της AFCENT. Η σύντηξη αισθητήρων και οι ικανότητες επιβίωσης που προσφέρει αυτό το αεροσκάφος στις κοινές δυνάμεις θα ενισχύσουν την ασφάλεια και σταθερότητα σε όλο το θέατρο και θα αποτρέψουν τους εισβολείς.”

Το F-35A έχει σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψιν ολόκληρο το χώρο μάχης, και προορίζεται να συντήκει, ενσωματώνει και διαμοιράζει στοιχεία με τα υπόλοιπα μέσα στο πεδίο μάχης. Διαθέτει ένα από τα πιο ισχυρά και ολοκληρωμένα ενσωματωμένα πακέτα αισθητήρων. Βελτιώνει τη φονικότητα, την ικανότητα επιβίωσης και την προσαρμοστικότητα κατά των αναδυόμενων απειλών προκειμένου να διατηρηθεί η αεροπορική υπεροχή.

U.S. Air Force photo by Senior Airman Mya M. Crosby | Δυο F-35A Lightning II που ανήκουν στην 4η Εκστρατευτική Μοίρα Μαχητικών πετούν πάνω απο την αεροπορική βάση Αλ Ντχαφρα στα ΗΑΕ πριν την προσγείωση τους στην βάση, 15 Απριλίου 2019. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, F-35A Lightning II αναπτύχθηκαν στην Κεντρική Διοίκηση της USAF (AFCENT).

“Το F-35A παρέχει στην χώρα μας αεροπορική υπεροχή έναντι οποιασδήποτε απειλής,” δήλωσε ο Πτέραρχος Ντέιβιντ Γκολντφειν, Αρχηγός της USAF. “Οταν απαιτηθεί ένας ‘επιθετικός’ για την κοινή δύναμη του συνασπισμού, το διαλειτουργικό F-35A ειναι ξεκάθαρα το αεροσκάφος για αυτόν τον ηγετικό ρόλο,” δήλωσε.

Νωρίτερα, F-35A είχαν αναπτυχθεί στο Λέηκενχιθ της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας τον Απρίλιο 2017, όπως επίσης και τον φθινόπωρο του 2017 στην περιοχή ευθύνης της Διοίκησης Ειρηνικού των ΗΠΑ.

“Ανυπομονούμε να επιδείξουμε το πλήρες φάσμα των δυνατοτήτων των F-35A καθώς θα ενισχύουν τη διαλειτουργικότητα των δυνάμεων μας στην περιοχή,” δήλωσε ο Γκουαστέλα.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.