ΗΠΑ: Γερουσιαστές πιέζουν τον Στρατό να δημιουργήσει ξεχωριστές δοκιμασίες σωματικών προσόντων για τις μάχιμες ειδικότητες

Στρατιώτες των ΗΠΑ στο Πολυεθνικό Κοινό Κέντρο Ετοιμότητα εκτελούν την άσκηση Sprint-Drag-Carry για την αξιολόγηση των σωματικών προσόντων του Στρατού των ΗΠΑ στο πεδίο ασκήσεων Hohenfels στην Γερμανία, 18 Οκτ. 2019.  (Spc. Julian Padua/Army)

Νομοθέτες της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ) είναι δυσαρεστημένοι με τις προσφάτως αναθεωρημένες Στρατιωτικές Σωματικές Δοκιμασίες Μάχης (ACFT) και θέλουν η ιεραρχία του Στρατού να εφαρμόσει ισχυρότερα σωματικά πρότυπα για τους Στρατιώτες που το πιο πιθανό είναι να συμμετέχουν σε μάχες, ανέφεραν πηγές του Κογκρέσου την Τετάρτη στον ιστότοπο Military Times.

Η κίνηση αυτή θα απαιτούσε επίσης όλες τις στρατιωτικές υπηρεσίες να εξετάσουν τις ξεχωριστές σωματικές δοκιμασίες για τους Στρατιώτες που υπηρετούν σε μη μάχιμες θέσεις, ώστε να διασφαλιστεί ότι με τις πιο δύσκολες σωματικές δοκιμασίες δεν θα εκδιωχθούν από τον Στρατό, για παράδειγμα οι ιατροί και οι ειδικοί στον κυβερνοχώρο των οποίων τα καθήκοντα ενδέχεται να απαιτούν διαφορετικά σωματικά προσόντα.

Μακροπρόθεσμα, οι αλλαγές αυτές θα μπορούσαν να σημαίνουν την ριζική επανεξέταση των απαιτήσεων των στρατιωτικών σωματικών προσόντων σε όλες τις υπηρεσίες.

Ωστόσο, βραχυπρόθεσμα, η πρόβλεψη πρόκειται για μια επίπληξη στην ιεραρχία του Στρατού που έχει δαπανήσει τα τελευταία χρόνια στην προσαρμογή των δοκιμασιών σωματικών προσόντων ως απάντηση στις προηγούμενες επικρίσεις του Κογκρέσου ότι οι δοκιμασίες ήταν υπερβολικά επίπονες για το προσωπικό που υπηρετεί στις θέσεις υποστήριξης.

Μετά από την ανεξάρτητη έρευνα που ζητήθηκε από το Κογκρέσο σχετικά με τις ελλείψεις των δοκιμασιών, Αξιωματικοί του Στρατού ξεκίνησαν την Άνοιξη την αναθεώρηση των δοκιμασιών. Όλοι οι εν ενεργεία Στρατιωτικοί έχουν προγραμματιστεί να εξεταστούν στις νέες δοκιμασίες αυτό το Φθινόπωρο και οι Έφεδροι έχουν προγραμματιστεί να μετάβουν σε αυτές την επόμενη Άνοιξη.

Οι νέες δοκιμασίες περιλαμβάνουν νέους πίνακες βαθμολογίας ανάλογα με την ηλικία και το φύλο, παρόμοιους με αυτούς των παλιών δοκιμασιών σωματικών προσόντων του Στρατού. Τα 2,5 μίλια περπάτημα έχουν προστεθεί ως μια εναλλακτική αερόβια δοκιμασία για τους Στρατιωτικούς των οποίων η ιατρική κατάσταση τους εμποδίζει να τρέξουν, επίσης αφαιρέθηκε από τις υποχρεωτικές δοκιμασίες και το αγώνισμα των κάτω κοιλιακών σε μονόζυγο (leg tuck).

Οι υφιστάμενες δοκιμασίες σωματικών προσόντων είναι κάπως πιο απλουστευμένες από τις προηγούμενες, οι οποίες σχεδιάστηκαν ειδικά ως δοκιμασίες ουδέτερης ηλικίας και φύλου με διαφορετικά πρότυπα που βασίζονται στο αν τα καθήκοντα ενός Στρατιώτη απαιτούν «βαριά», «σημαντικά» ή «μέτρια» σωματικά προσόντα.

Όμως αφού ο μεγαλύτερος αριθμός των γυναικών δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις ελάχιστες απαιτήσεις των δοκιμασιών, ο Στρατός τροποποίησε τις δοκιμασίες και δημιούργησε ένα νέο σύστημα αξιολόγησης με διαφορετικά πρότυπα για την ηλικία και το φύλο, αλλάζοντας την περιγραφή των σωματικών δοκιμασίων ως μια δοκιμασία υψηλής φυσικής κατάστασης και όχι ως μια αξιολόγηση επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Η ιεραρχία είπε ότι οι αναθεωρήσεις των δοκιμασιών σχεδιάστηκαν για να παρέχουν «μια αξιολόγηση για τον τομέα γυμναστικής του Ολιστικού Συστήματος Υγείας και Γυμναστικής του Στρατού» και όχι ως μια πρόγνωση της επιτυχίας στο πεδίο της μάχης. Η ιεραρχία συζήτησε επίσης αν η λέξη «μάχη» θα έπρεπε να αφαιρεθεί από τον τίτλο των δοκιμασιών σωματικών προσόντων, αν και εν τέλει διατηρήθηκε.

«Το προσωπικό του Στρατού με ειδικότητα που απαιτεί την συμμετοχή σε πολεμικές επιχειρήσεις κοντά στον εχθρό πρέπει να ανταποκρίνεται στις πιο αυστηρές απαιτήσεις φυσικής κατάστασης ώστε να εξασφαλίσουν την επιτυχία της πολεμικής αποστολής τους», αναφέρει το νομοσχέδιο.

Η τροπολογία καλεί την ιεραρχία του Στρατού να παρέχει νέα «σεξουαλικά ουδέτερα πρότυπα σωματικών προσόντων» για τις μάχιμες θέσεις του Στρατού μέχρι το επόμενο Καλοκαίρι, αν το NDAA, ως συνήθως, ψηφιστεί αυτόν τον Χειμώνα. Οι νέες απαιτήσεις θα είναι «πολύ πιο απαιτητικές από αυτές για εκείνους που υπηρετούν σε μη μάχιμα καθήκοντα (θέσεις εργασίας)».

Η επεξηγηματική διατύπωση της έκθεσης απαιτεί επίσης από το υπουργείο Άμυνας να συντάξει μια ξεχωριστή κατηγορία ειδικοτήτων μάχης εκ του σύνεγγυς, που θα ενημερώνει την Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας σχετικά με τις σωματικές απαιτήσεις για αυτές τις θέσεις και το σκεπτικό τους για την επιλογή αυτών των θέσεων το αργότερο ως την 1η Φεβρουαρίου.

Η διάταξη- που εισάχθηκε από τους γερουσιαστές Joni Ernst, R-Iowa, και Tom Cotton, R-Arkansas- εγκρίθηκε με διακομματική ψηφοφορία δια βοής με πολλά μέλη των Δημοκρατικών να μιλούν υπέρ της κατάργησης των νέων δοκιμασιών σωματικών προσόντων του Στρατού, σύμφωνα με πηγές του Κογκρέσου.

Τα μέλη της επιτροπής δεν σχολίασαν τις υπό εξέλιξη συζητήσεις σχετικά με το νομοσχέδιο.

Αν η διάταξη θα γίνει νομός αυτό παραμένει ασαφές. Η ολομέλεια της Γερουσίας αναμένεται να ψηφίσει για το τεράστιο νομοσχέδιο της Άμυνας τον επόμενο μήνα και στη συνέχεια να ξεκινήσει τις συζητήσεις με τους βουλευτές της Βουλής για την συμβιβαστική έκδοση που θα εξεταστεί αργότερα αυτό το Φθινόπωρο.

Τα μέλη της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής δεν έχουν δηλώσει αν σκοπεύουν να συμπεριλάβουν παρόμοια επεξηγηματική διατύπωση στο νομοσχέδιο κατά την επισήμανση του αρχικού προσχεδίου την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: armytimes.com

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.