ΗΠΑ: Η 302η Μοίρα της Ολλανδίας παρέλαβε τα δύο πρώτα AH-64E Apache Guardian

Μέλη της 302ης Μοίρας της Βασιλικής Ολλανδικής Αεροπορίας εξετάζουν ένα από τα δύο νέα επιθετικά AH-64E Apache Guardian που παραδόθηκαν στην Μοίρα τους στο αεροδρόμιο της Αεροπορίας Στρατού Robert Gray στο Fort Hood του Τέξας, 13 Δεκεμβρίου 2022. (Φωτ: Eric Franklin, Δημόσιες Σχέσεις Fort Hood)

Η 302η Μοίρα της Βασιλικής Αεροπορίας της Ολλανδίας παρέλαβε δύο νέα επιθετικά ελικόπτερα AH-64E Apache Guardian στο αεροδρόμιο Robert Gray της Αεροπορίας Στρατού των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής, την 13η Δεκεμβρίου 2022, όπως αναφέρεται στον επίσημο ιστότοπο του Στρατού των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια μιας τελετής στο υπόστεγο της Μονάδας, τα ημερολόγια των δύο νέων AH-64E Apache Guardian παραδόθηκαν στον Διοικητή της ολλανδικής Μονάδας. Τα νέα Apache είναι τα δύο πρώτα που θα χρησιμοποιούνται από την ολλανδική Μονάδα στο Fort Hood. Η 302η Μοίρα θα είναι υπεύθυνη για την εκπαίδευση των σημερινών και μελλοντικών πιλότων, καθώς και των μηχανικών συντήρησης για τα επόμενα χρόνια.

«Αυτή είναι μόνη η αρχή μιας νέας εποχής», εξήγησε ο Ολλανδός Αντισμήναρχος Wilko de Waard, Διοικητής της 302ης Μοίρας της Βασιλικής Ολλανδικής Αεροπορίας. «Η ύπαρξη αυτών των ελικοπτέρων εδώ μας κάνει τους πρώτους που εκπαιδεύουν τους χειριστές και το προσωπικό συντήρησης των ελικοπτέρων ώστε να φτάσουν στο σημείο να μπορούν να επιχειρούν σε πολυχωρικές επιχειρήσεις».

Ο Διοικητής της ολλανδικής Μοίρας πρόσθεσε ότι τα αναβαθμισμένα ελικόπτερα είναι σε θέση να ενσωματωθούν καλύτερα με τα νεότερα συστήματα, τόσο με συστήματα σταθερής πτέρυγας όσο και με συστήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Οι Ολλανδοί χρησιμοποιούν τα Apache μοντέλο D από το 1998. Η παράδοση των εκσυγχρονισμένων Apache μοντέλο E αποτελεί το επόμενο βήμα της μακροχρόνιας συνεργασίας με τον Στρατό των ΗΠΑ. Τα ελικόπτερα Apache συνεχίζουν να διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στην ευρωπαϊκή άμυνα και σήμερα χρησιμοποιούνται από πολλές ευρωπαϊκές συμμαχικές χώρες.

«Δεν είναι σα να αγοράζουμε ένα νέο σύστημα και απλά να αντικαθιστούμε τα παλιά», δήλωσε ο de Waard. «Παραδίδουμε τα παλιά Delta και αναβαθμίζονται στο μοντέλο Echo, ενώ η Αεροπορία συνεχίζει να επενδύει στην εκπαιδευτική μας αποστολή».

Το AH-64E v6 είναι η πιο σύγχρονη διαμόρφωση του επιθετικού ελικοπτέρου Apache. Από το 1984, περισσότερα από 2600 ελικόπτερα Apache έχουν παραδοθεί στον αμερικανικό Στρατό και σε 17 διεθνείς πελάτες. Επι του παρόντος, περισσότερα από 1260 Apache επιχειρούν παγκοσμίως, εκ των οποίων περισσότερα από 665 είναι μοντέλο E.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.