ΗΠΑ: Η Αεροπορία ανέθεσε την εξέλιξη αυτόνομου συστήματος για αυτόματη αναγνώριση στόχων

Η εταιρεία BAE Systems θα εξελίξει ένα ολοκληρωμένο σύστημα λογισμικού μηχανομάθησης στο πλαίσιο του προγράμματος META του ερευνητικού εργαστήριου Αεροπορίας (AFRL) των ΗΠΑ (BAE Systems)

Ανακοινώθηκε μια νέα εξέλιξη στον κόσμο των αυτόνομων τεχνολογιών. Το γραφείο συμβάσεων του ερευνητικού εργαστήριου Αεροπορίας (AFRL) των ΗΠΑ ανέθεσε στην εταιρεία BAE Systems σύμβαση αξίας ύψους $7,8 εκατομμυρίων για την εξέλιξη ενός πλήρως ενσωματωμένου λογισμικού μηχανομάθησης (machine learning) στο πλαίσιο του προγράμματος εκμετάλλευσης πολλαπλών αισθητήρων για χρήση σε επιχειρήσεις «Multi-Sensor Exploitation for Tactical Autonomy – META». Αυτή η τεχνολογία θα επιτρέψει την βελτιωμένη επίγνωση κατάστασης και την αυτόματη αναγνώριση στόχων (ATR).

Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης, ο οργανισμός ερευνάς και εξέλιξης FAST Labs της BAE Systems θα παρέχει την Environmentally Adaptive Geospatial Learning and Exploitation, μια πρωτοποριακή σουίτα μηχανομάθησης και αλγορίθμων σύντηξης.

Αυτό το νέο σύστημα θα παρέχει μεγάλο βαθμό εντοπισμού, παρακολούθησης και ταυτοποίησης, όπως επίσης και κατανόηση των προθέσεων κρίσιμων κινητών στόχων σε διαφιλονικούμενα περιβάλλοντα, συμπεριλαμβανομένους και στόχους υπό απόκρυψη, κρυμμένους και παραποιημένους, σύμφωνα με το GeospatialWorld.net.

«Με την προσθήκη της διαδικασίας προσαρμογής στο περιβάλλον, αυτή η λύση γεφυρώνει ένα σημαντικό κενό στην μηχανομάθηση», δήλωσε ο Μαρκ Κόλμπα, διευθυντής προγράμματος στο FAST Labs της BAE Systems. «Η παροχή τοπικής επίγνωσης κατάστασης και ανθρωπόμορφου πλαισίου περιβαλλοντολογικών συνθηκών θα μειώσει σε μεγάλο βαθμό τους εσφαλμένους συναγερμούς (false alarms)».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.