ΗΠΑ: Η Αεροπορία θέλει να μετατρέψει τα C-130 και C-17 σε πλατφόρμες εκτόξευσης JASSM-ER

Το γραφείο Εξέλιξης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Πειραματισμού (SDPE) της Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ) ανάθεσε στην εταιρεία Lockheed Martin σύμβαση αξίας $25 εκατομμυρίων για την υποστήριξη της επόμενης φάσης της πειραματικής περιόδου των πυρομαχικών επι παλετοφόρου φορέα.

Η τέταρτη φάση περιλαμβάνει την επίδειξη συστήματος το 2021 και συνεχίζει με την αξιολόγηση των δυνατότητων παράδοσης μεγαλύτερων ποσοτήτων αερο-εκτοξευόμενων πυρομαχικών απο μεταγωγικά αεροπλάνα.

“Παρότι το πρόγραμμα των πυρομαχικών επι φορέα παλέτας είναι σχετικά νέο, προχωράει πολύ γρήγορα”, δήλωσε ο Σκοτ Καλαγουέι, διευθυντής Εξελιγμένων Συστημάτων Κρούσης της Locheed Martin. “Το γραφείο συμβάσεων του ερευνητικού εργαστήριου Αεροπορίας (AFRL) και το γραφείο Εξέλιξης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Πειραματισμού (SDPE) της Αεροπορίας των ΗΠΑ αλλά και οι ομάδες της Lockheed Martin δημιούργησαν αυτήν την νέα σύμβαση στον χρόνο ρεκόρ των 30 ημερών, υποστηρίζοντας έτσι την ταχύτερη κατασκευή πρωτότυπου και το μικρότερο χρονοδιάγραμμα ωστε να φέρουν αυτήν την εξελιγμένη ικανότητα στους μαχητές στο πεδίο”.

Οι αρχικές μελέτες έδειξαν ότι τα μεταγωγικά αεροπλάνα έχουν τη δυνατότητα να αποδεσμεύσουν μεγάλες ποσότητες διακλαδικών πυραύλων αέρος-εδάφους μακρού πλήγματος (JASSM) – Διευρυμένου Βεληνεκούς (ER), παρέχοντας σημαντική αύξηση στην κλίμακα των πληγμάτων μεγάλου βεληνεκούς και λειτουργούν συμπληρωματικά στα παραδοσιακά αεροσκάφη κρούσης και βομβαρδισμού. Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση επιτρέπει στους μαχητές να εξαπολύσουν επιθετικές επιχειρήσεις απο εναν μεγάλο αριθμό αεροδρομίων για να προσβάλλουν μεγάλο αριθμό ισότιμων αντιπάλων.

Ο κύριος στόχος του πειράματος είναι νη εξέλιξη ενός δομοστοιχειωτού συστήματος για την αποδέσμευση αερο-εκτοξευόμενων όπλων, αξιοποιώντας τις βασικές διαδικασίες και επιχειρήσεις ρίψεων απο αέρος. Το σύστημα θα διαθέτει την δυνατότητα χρησιμοποίησης από πολλαπλούς τύπους αεροπλάνων, συμπεριλαμβανομένων των C-17 και C-130.

Νωρίτερα αυτό το έτος, με την 1η φάση ολοκληρώθηκαν επιτυχώς πέντε ρίψεις από αέρος από μεγάλο ύψος από ένα MC-130J και ένα C-17 χρησιμοποιώντας εικονικά όπλα. Κατά τη διάρκεια αυτής της προσπάθειας, η Αεροπορία των ΗΠΑ δοκίμασε την καταλληλόλητα της εκτόξευσης των JASSM-ER από μεταγωγικό αεροπλάνο. Το JASSM είναι ενας συμβατικός πύραυλος, αέρος-εδάφους, μακρού πλήγματος για την Αεροπορία των ΗΠΑ και τις συμμαχικές δυνάμεις σχεδιασμένος για την καταστροφή υψηλής αξίας, καλά οχυρωμένων, στατικών η κινούμενων στόχων.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.