ΗΠΑ: Η Lockheed Martin ανέλαβε την αναβάθμιση των 84 F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας στη διαμόρφωση F-16V

Η εταιρεία Lockheed Martin ανέλαβε σύμβαση σταθερής και οριστικής τιμής (firm-fixed-price), αξίας $997 εκατομμυρίων, για την αναβάθμιση 84 μαχητικών αεριωθούμενων F-16 Fighting Falcon της Πολεμικής Αεροπορίας στη διαμόρφωση F-16V.

Η σύμβαση, που υλοποιείται μέσω της διαδρομή των στρατιωτικών πωλήσεων εξωτερικού (FMS) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), ανατέθηκε από το Κέντρο Διαχείρισης Κύκλου Ζωής Πολεμικής Αεροπορίας (AFLCMC) που βρίσκεται στην αεροπορική βάση Ράϊτ-Πάτερσον, στο Οχάιο. Οι εργασίες θα υλοποιηθούν στο Φόρτ Ουόρθ του Τέξας και στην Αθήνα, στην Ελλάδα, και αναμένεται να ολοκληρωθούν ως την 30η Ιουνίου 2027.

“Η σύμβαση αυτή περιλαμβάνει 100 τοις εκατό στρατιωτικές πωλήσεις εξωτερικού (FMS) προς την κυβέρνηση της Ελλάδας. Η ανάθεση αυτή ειναι αποτέλεσμα προμήθειας μοναδικής πηγής. Δαπάνες FMS αξίας ύψους $488,419,750 δεσμεύθηκαν την στιγμή της ανάθεσης,” έγραφε το δελτίο τύπου που αποδεσμεύθηκε την Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 στον ιστότοπο του υπουργείου άμυνας των ΗΠΑ.

Το F-16 Viper

Το F-16V ενσωματώνει έναν αναβαθμισμένο υπολογιστή αποστολής, τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτρονικά πτήσης και περιλαμβάνει οθόνες πολλαπλών λειτουργιών. Η κεντρική οθόνη βάθρου (CPD) βοηθάει στην βελτίωση επίγνωσης κατάστασης μέσα από την πραγματικού χρόνου επεξεργασία των δεδομένων ασφάλειας πτήσης. Επιπλέον, το F-16V είναι επίσης φορτωμένο με τα βοηθήματα αναβαθμίσιμης γεννήτριας οθόνης, ζεύξης δεδομένων θεάτρου Link-16, υποστήριξης ραδιοεπικοινωνιών πολλαπλών συχνοτήτων HF/UHF/VHF όπως επίσης και IFF (ταυτοποίηση φίλιου ή εχθρικού). Οι τρεις βασικοί υπολογιστές αντικαταστάθηκαν από έναν αρθρωτό υπολογιστή αποστολής, ο οποίος προσφέρει πολύ υψηλότερη υπολογιστική ισχύ στα ηλεκτρονικά πτήσης και τα οπλικά συστήματα επιπρόσθετα με στη παροχή στόχευσης ακριβείας, επιδόσεις αποστολών αέρος-αέρος και τις δυνατότητες πληροφοριών. Σύμφωνα με την Lockheed Martin, το F-16V έχει τη δυνατότητα παροχής οικονομικά προσιτών και κλιμακούμενων επιχειρησιακών δυνατοτήτων με το ραντάρ Ενεργής Διάταξης Ηλεκτρονικής Σάρωσης (AESA). H CPD προσφέρει επίσης υψηλής ευκρίνειας απεικόνιση με έγχρωμους χάρτες, λειτουργία εστίασης, και συστήματα νυχτερινής παρατήρησης (NVIS) συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση του αεροσκάφους σε ενισχυμένη κατάσταση επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Η δυνατότητα των αποτελεσματικών και προηγμένων οπλικών συστημάτων είναι ένα απ’ τα χαρακτηριστικά ενός καλού μαχητικού αεροσκάφους και με το F-16V η Lockheed Martin έχει πάει πραγματικά τις επιχειρήσεις του στο επόμενο επίπεδο. Το F-16V υποστηρίζει την ενσωμάτωση των αντιπλοϊκών πυραυλικών συστημάτων AGM-119/84/65-6 όπως επίσης τον τακτικό πύραυλο αέρος-εδάφους AGM-65. Επιπλέον στους προαναφερθέντες πυραύλους, το F-16V υποστηρίζει επίσης τις καθοδηγούμενες με λέιζερ βόμβες Paveway, βόμβες GBU-15 και τους διανομείς υπό-πυρομαχικών WCMD (Wind Correction Munitions Dispenser).

Το ραντάρ APG-83 Ενεργής Διάταξης Ηλεκτρονικής Σάρωσης (AESA) επιτρέπει την παντός καιρού σκόπευση όπως επίσης παρέχει εικόνες υψηλής ευκρίνειας και εντοπισμό επίγειων στόχων. Μέσω του ραντάρ APG-83 οι δύο λειτουργίες αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους μπορούν να εφαρμοστούν ταυτόχρονα. Το ατρακτίδιο προηγμένης σκόπευσης (ATP) μπορεί να προσφέρει υψηλή στόχευση αέρος-αέρος και αέρος εδάφους και να υποστηρίξει την εξαπόλυση όλων των όπλων καθοδηγούμενων με λέιζερ και GPS  εναντίον στατικών όπως επίσης και κινούμενων στόχων. Το αεροσκάφος έχει επίσης την ικανότητα ενσωμάτωσης του συστημάτων λέιζερ FLIR και πλοήγησης όπως επίσης και ατρακτίδια αναγνώρισης. Το F-16V ειναι επίσης αναβαθμισμένο με τελευταίας τεχνολογίας συστήματα προειδοποίησης απειλών, παρεμβολών, ατρακτίδια εξοπλισμού ηλεκτρονικών αντιμέτρων, chaff και διανομείς φωτοβολίδων και το αυτόματο σύστημα αποφυγής επίγειας πρόσκρουσης «Automatic Ground Collision Avoidance System» (Auto GCAS) για να προφυλαχτεί από τις σύνθετες και ποικίλες καταστάσεις του πεδίου μάχης.

Το F-16V ειναι ανάμεσα στα πιο καλό-σχεδιασμένα μαχητικά αεροσκάφη όλου του κόσμου. Το αεροσκάφος έχει συνολικό μήκος 15,027 μέτρων και ύψος 5,090 μ. Το εκπέτασμα πτερύγων φτάνει τα 9,449 μ. και μπορεί να αγγίξει την ανωτάτη ταχύτητα των 1500 μιλίων ανά ώρα. Το βάρος του αεροσκάφους ειναι 9207 κιλά και το μέγιστο ολικό βάρος απογείωσης (TOGW) ειναι 21,772 κιλά, το ανώτατο.

Αν και η Lockheed Martin ειναι ο μεγαλύτερος αμυντικός εργολάβος στον κόσμο, αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις από τον γίγαντα των βρετανικών αμυντικών συστημάτων BAE Systems στην αναβάθμιση των περισσότερων από 3000 F-16 που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην ενεργό υπηρεσία σε πολλές διεθνείς ένοπλες δυνάμεις. Απο τα 3000 αεροσκάφη, περισσότερα από 1000 ειναι 15 χρόνων παλιά και ειναι μια καλή αγορά για βελτιώσεις ώστε να παραμείνουν ανταγωνιστικά. Αν και τα νεότερα αεροσκάφη της πέμπτης γενιάς όπως το F-22 και το F-35 έχουν πλέον εισέλθει σε υπηρεσία, ειναι αλήθεια ότι η αναβάθμιση των αεροσκαφών τετάρτης γενιάς ειναι πολύ πιο οικονομική απο την αγορά μαχητικών πέμπτης γενιάς, για το λόγο αυτό το F-16V φαίνεται να ειναι στον σωστό δρόμο.

Επισήμως γνωστό ως “Fighting Falcon” κοινώς γνωστό ως “Viper” στους πιλότους και τα πληρώματα, το F-16 ειναι ένα από τα πιο ξακουστά και δοκιμασμένα σε μάχη υπερηχητικά μαχητικά στον κόσμο. Το μονοκινητήριο, πολλαπλού ρόλου αεροσκάφος αναπτύχθηκε από την Lockheed Martin (πρώην General Dynamics) και τώρα θεωρείται ως το πιο πετυχημένο παντός καιρού πολλαπλού ρόλου μαχητικό αεροσκάφος. Εισήλθε σε παραγωγή περίπου πριν από τεσσερις δεκαετίες, το 1979, και έχουν κατασκευαστεί περισσότερα από 4500 μαχητικά αεροσκάφη F-16, αν και δεν αγοράζεται πλέον από την πολεμική αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ), βελτιωμένες εκδόσεις συνεχίζουν να κατασκευάζονται για διάφορους εξαγωγικούς πελάτες.

Το F-16 είχε πολλά καινοτόμα χαρακτηριστικά όπως το θόλο “φούσκα” χωρίς πλαίσιο, τους πλευρικά τοποθετημένους μοχλούς ελέγχου, το ανακλινόμενο κάθισμα και την πρωτοποριακή χρήση της πτήσης μετριασμένης στατικής ευστάθειας (RSS). Με 11 σημεία ανάρτησης οπλικών συστημάτων, το F-16 υπήρξε το αεροσκάφος επιλογής 25 χωρών και είναι το πιο επιχειρησιακό στρατιωτικό αεροσκάφος σε όλον τον κόσμο, με περισσότερα από 2240 αεροσκάφη να ειναι σε ενεργό υπηρεσία, αποτελώντας το 15% των πολεμικών αεροποριών όλου του κόσμου.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

2 Απαντήσεις

  1. Εννεα χρονια αναβαθμιση!
    Με το που θα τελειωσει η αναβαθμιση των τελευταιων, μετα απο λιγα χρονια τα ηλεκτρονικα των πρωτων θα ειναι ηδη παλι παλια.

    1. Η υπόθεση θυμίζει την περίπτωση με την γέφυρα στον Άγιο Φραγκίσκο(CA), στην οποία μόλις ολοκληρώνονται οι εργασίες συντήρησης ξεκινάνε πάλι απο την αρχή στην άλλη μεριά. 😉

      Πέρα απο την πλάκα, όσο προχωράει η ψηφιοποίηση του αεροσκάφους θα ανεβαίνουν οι απαιτήσεις στην συντήρηση του συστήματος(System care), ειδικά στα σημεία λογισμικό και υπολογιστική ισχύς θα χρειάζονται συνεχόμενες ανανεώσεις οι οποίες μαλλον θα έχουν επιπλέον έξοδα(τα αεροσκάφη της επόμενης γενιάς, που ονειρεύονται μερικοί για την ΠΑ, έχουν πιο υψηλές απαιτήσεις και έξοδα, αλλά αυτό συνήθως ξεχνιέται επάνω στην έκσταση). Η ελληνική νοοτροπία στο θέμα συνεχόμενων αναβαθμίσεων, ίσως να αποδειχθεί προβληματική για ένα σύστημα που γίνεται πιο περίπλοκο(βλ. π.χ. F-16 ΠΑ της πρώτης παρτίδας/παραγγελίας, που ουσιαστικά παρέμειναν όπως παραλήφθηκαν, σε αντίθεση με άλλους χρήστες στην Ευρώπη του F-16 που προχώρησαν σε ένα πρόγραμμα MLU των παλαιότερων εκδόσεων, για αναβάθμιση του αεροσκάφους).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.