ΗΠΑ: Η Σχολή Τεθωρακισμένων παρέλαβε τα πρώτα Abrams M1A2 SEPv3

©US Army

Η Σχολή Τεθωρακισμένων (ΣΤΘ) του Στρατού Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής παρέλαβε την πρώτη παρτίδα αρμάτων μάχης Abrams M1A2 SEPv3.

Η 52η Διοίκηση Τεθωρακισμένων της ΣΤΘ ανακοίνωσε στο Twitter ότι τα νέα άρματα μάχης M1A2 SEPv3 έφτασαν στο Φόρτ Μπένινγκ.

«Τα νέα μας M1A2 SEPv3 έφτασαν και ενθουσιαστήκαμε», ανακοίνωσε η Διοίκηση σε κοινοποίηση της στο Twitter την Τετάρτη.

«Αργότερα, την άνοιξη θα φτάσουν περισσότερα», πρόσθεσε το μήνυμα. «Οι εκπαιδευτές μας ανυπομονούν να ξεκινήσουν να εκπαιδεύουν τους μαθητές και εκπαιδευόμενους μας μ’ αυτά τα θηρία».

Το M1A2 SEPv3 είναι η τελευταία έκδοση του φημισμένου άρματος μάχης Abrams. Αυτή η έκδοση διορθώνει πολλά ζητήματα με τον χώρο, το βάρος και την ηλεκτρική ενέργεια που διαπιστώθηκαν κατά την επιχείρηση Ιρακινή Ελευθερία και θα είναι η θεμελιώδης έκδοση για όλες τις μελλοντικές αυξητικές αναβαθμίσεις.

Επιπρόσθετα με την αυξημένη επιβιωσιμότητα (survivability), το M1A2 SEPv3 μπορεί να δεχθεί οποιαδήποτε ώριμη τεχνολογία θεωρεί ο Στρατός των ΗΠΑ πως σχετίζεται με τις επιχειρήσεις του. Οι βελτιώσεις εστιάζουν στην αύξηση του φορτιού ηλεκτρικής ενέργειας, τα συστήματα διαχείρισης υγείας οχήματος, την ενσωματωμένη συσκευή προστασίας από αυτοσχέδιες εκρηκτικές συσκευές (IED), την νέα μονάδα βοηθητικής ισχύος, την ενσωματωμένη εικονική εκπαίδευση και την ζεύξη δεδομένων πυρομαχικών. Είναι το πιο αξιόπιστο άρμα μάχης Abrams που έχει ποτέ κατασκευαστεί, θα ελαχιστοποιήσει το φορτίο διοικητικής υποστήριξης του Στρατού και θα κατευθύνει τον Στρατό των ΗΠΑ στην διασυνδεσιμότητα σε επίπεδο εταιρείας για την προμήθεια και συντήρηση συστημάτων.

Με την χειροκίνητη γέμιση του, του 120 χλστ λειόκαννου πυροβόλου M256, το άρμα μάχης Abrams μπορεί να αντιμετωπίσει τεθωρακισμένα οχήματα, προσωπικό ακόμη και χαμηλά ιπτάμενα αεροσκάφη.

Επιπλέον, νωρίτερα τον Δεκέμβριο 2020, ο αμυντικός εργολάβος  General Dynamics Lands Systems ανέλαβε σύμβαση αξίας $4,6 δισεκατομμυρίων για την κατασκευή αρμάτων μάχης Abrams M1A2 SEPv3 για τον Στρατό των ΗΠΑ.

Πηγή: Defence-Blog.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

3 Απαντήσεις

 1. Προς αρθρογράφο

  …..και θα κατευθύνει τον Στρατό των ΗΠΑ στην διασυνδεσιμότητα σε επίπεδο εταιρείας για την προμήθεια και συντήρηση συστημάτων. Ξερεί κανένας να μου εξηγήσει τι εννοεί με αυτό; επίσης εικονική εκπαίδευση τι να ενοούνε ότι δεν θα χρειάζεται πλέον εξομοιωτές;

  1. Σε αυτήν την έκδοση του Abrams θα υπάρχει η δυνατότητα διασύνδεσης του οχηματος με τους προμηθευτές ανταλλακτικών, (δεν γνωρίζω αν αυτό θα γίνεται απευθείας παρακαπτωντας τις υπηρεσίες υποστήριξης του Στρατου) ώστε όταν ένα σύστημα εμφανίσει βλάβη είτε χρήζει επιπρόσθετης συντήρησης να ενημερώνεται ο προμηθευτής ή η υπηρεσία υποστήριξης υλικού με αποτέλεσμα να μειώνονται κατά πολύ οι χρόνοι προμήθειας ενός ανταλλακτικού είτε η αποστολή εξειδικευμένου προσωπικού για την επισκευή ή συντήρηση του άρματος.
   Ουσιαστικά, μειώνεται ο κύκλος προμήθειας ενός ανταλλακτικου ή επισκευής.
   Η εικονική εκπαίδευση έχει στοιχεία εξομοιωσης για τον πυροβολητη. Επειδη αυτό το άρμα θα διαθέτει ζεύξη δεδομένων για την επιλογή λειτουργίας των νέων βλημάτων, οι πυροβολητες θα εχουν στην διάθεση τους μια λειτουργία εκπαίδευσης επί του ΣΕΠ. Εκεί, σε αυτήν την λειτουργία, θα μπορούν να κάνουν εκπαίδευση επί των σκοπευτικών του άρματος πάνω σε εικονικούς στόχους χωρίς πραγματικά πυρά.
   Θα εκπαιδεύονται δηλαδή στην μεθοδολογία, διακοπτολογια και την τεχνική της βολής, ως πυροβολητες και όχι συνολικά ως πλήρωμα όπως γίνεται στους εξομοιωτες πύργου.
   Ελπίζω να σε κάλυψα κύριε Νίκο.

   1. Ευχαριστώ για την απάντηση σας κύριε Γκαϊτατζή.

    Αφού κατασκευάζουν οι ίδιοι τα άρματα λογικό να ψάχνονται για την μέγιστη διαθεσιμότητα μέσω ΙΟΤ (Ιnternet of the things).

    Περίεργο πως δεν βάλαν κανένα αυτόματο σύστημα γέμισης, όπου επιλέγοντας από μία οθόνη αφής το βλήμα που θέλεις να χρησιμοποιήσεις, τα υπόλοιπα μέχρι την κάνη να γίνονται χωρίς την μεσολάβηση ανθρώπινου χεριού.

    Αυτό το άρθρο μου άρεσε γιατί διαβάζεται εύκολα και γρήγορα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.