ΗΠΑ: Κατόπιν δοκιμών βελτιώνεται η δυνατότητα εντοπισμού IED των εξομοιωτών Husky

Το Husky Mk III VMMD είναι ένα μονοθέσιο όχημα ανθεκτικό σε νάρκες ανίχνευσης ναρκών και αυτοσχέδιων εκρηκτικών συσκευών του Στρατού των ΗΠΑ.

Εργολάβοι της FAAC Incorporated συναντήθηκαν, από 16 έως 18 Αυγούστου 2022, στο Ανν Άρμπορ του Μίσιγκαν, στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να αξιολογήσουν και να αναβαθμίσουν το σύστημα εντοπισμού και εκκαθάρισης εκρηκτικών συσκευών Husky Mounted Detection System 2 (HMDS) της σουίτας εικονικής εκπαίδευσης Virtual Clearance Training Suite (VCTS) του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ).

Εξομοιωτής VCTS (peostri)

«Η FAAC διεξήγαγε δοκιμές επαλήθευσης για την ενσωμάτωση του νέου υπολογιστή ταμπλέτα HMDS με τη δυνατότητα εντοπισμού καλωδίων στο σύστημα Virtual Clearance Training Suite (VCTS)», δήλωσε ο Πωλ Ντίλμα, διευθυντής προγράμματος προμηθειών του VCTS. Το VCTS είναι ένα πρόγραμμα στο χαρτοφυλάκιο του Εκτελεστικού Γραφείου Προγραμμάτων Εξομοίωσης, Εκπαίδευσης και Συστημάτων Οργάνων (Program Executive Office Simulation, Training and Instrumentation (PEO STRI).

Παρουσίαση της σουίτας εξομοιωτών Virtual Clearance Training Suite (VCTS) του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ).

Η σουίτα θα εκπαιδεύει τους χειριστές στη χρήση του HMDS για την αντιμετώπιση του κινδύνου των εκρηκτικών σε ένα περιβάλλον που προσομοιώνει ρεαλιστικά τις συνθήκες του πεδίου μάχης.

Το HMDS είναι ένας αισθητήρας τοποθετημένος επι οχήματος που ελέγχει και ανιχνεύει καλυμμένες αυτοσχέδιες εκρηκτικές συσκευές (IED) ώστε να παρέχει αυξημένη απόσταση και προστασία για τον χειριστή. «Η μεγάλη απόσταση» (“Standoff distance”) είναι ένα μέτρο με το οποίο μετριούνται οι αποστάσεις και χρησιμοποιούν συνήθως οι υπηρεσίες της Αστυνομίας και του Στρατού κατά τον χειρισμό επικίνδυνων καταστάσεων για την προστασία του προσωπικού τους και των πολιτών έως ότου επιλυθεί ο κίνδυνος.

Eξομοιωτής Husky (FAAC).

Σύμφωνα με τα μέλη της ομάδας VCTS, ο νέος υπολογιστής ταμπλέτα και το λογισμικό HNDS θα ενισχύσουν τις δυνατότητες του VCTS βελτιώνοντας την ανίχνευση, την αναγνώριση και τη σήμανση των IED, αυξάνοντας έτσι τα περιθώρια ασφαλείας για τους Στρατιώτες που έχουν αναλάβει επιχειρήσεις εκκαθάρισης εκρηκτικών συσκευών. Η εκπαίδευση στην ανίχνευση καλωδίων θα αντικαταστήσει το απαρχαιωμένο HMDS που χρησιμοποιείται σήμερα.

Κάθε Husky διαθέτει μια συστοιχία ραντάρ ανίχνευσης εδάφους τοποθετημένη κάτω από το όχημα, το οποίο αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων εκκαθάρισης δρομολογίων. Εάν ανιχνευθεί ύποπτη εκρηκτική ύλη, το σύστημα επισημαίνει το σημείο στο έδαφος για περαιτέρω έρευνας από τα οχήματα Husky, Buffalo ή το MRAP RG-31 που είναι εφοδιασμένα με μηχανικό βραχίονα εξέτασης.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.