Ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ) εργάστηκε σκληρά ώστε να εξελίξει τις νέες ικανότητες ηλεκτρονικού πολέμου των δυνάμεων του, ξαναχτίζοντας, ουσιαστικά, όλα αυτά που είχε αποδυναμώσει μετα τον Ψυχρό Πόλεμο. Με πολλή προσοχή στα νέα συστήματα, ο Στρατός των ΗΠΑ (US Army) ανοικοδομεί, σ’ ολόκληρο το στράτευμα, τις νέες μονάδες που θα χρησιμοποιούν αυτά τα αναπτυσσόμενα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.

«Πρέπει να σιγουρευτούμε ότι οι ικανότητες μας ευθυγραμμίζονται με την σύνθεση των δυνάμεων που δημιουργούνται», ανέφερε στο παρελθόν ο Συνταγματάρχης Κέβιν Φίντς, διευθυντής προγραμμάτων ηλεκτρονικού πολέμου και κυβερνοπολέμου στο εκτελεστικό γραφείο προγραμμάτων πληροφοριών, ηλεκτρονικού πολέμου και αισθητήρων.

Στο πλαίσιο αυτού που ο US Army ονομάζει επικαιροποίηση σχεδιασμού δυνάμεων ή επανασχεδιασμό των μονάδων του, κάθε Ταξιαρχία Ομάδων Μάχης θα διαθέτει μία Διμοιρία ηλεκτρονικού πολέμου και ένα ξεχωριστό τμήμα υποστήριξης δικτύων διαβίβασης πληροφοριών, ανέφερε σε γραπτή απάντηση στο C4ISRNET ο Συνταγματάρχης Ντάνιελς Χόλαντ, διευθυντής ικανοτήτων ηλεκτρονικού πολέμου του US Army.

Και τα δύο τμήματα θα λειτουργούν το μελλοντικό Terrestrial Layer System Brigade Combat Team (TLS – BCT), την πρώτη ολοκληρωμένη πλατφόρμα ηλεκτρονικού πολέμου, διαβίβασης πληροφοριών και κυβερνοπολέμου του US Army. Το σύστημα θα τοποθετηθεί πάνω σε οχήματα μάχης Stryker. Επι του παρόντος δυο εταιρείες, οι Lockheed Martin και Digital Receiver Technology, κατασκευάζουν πρωτότυπα για τον US Army, ο οποίος θα διαλέξει ένα για να προχωρήσει.

©US Army | Οχημα Stryker της 1ης ΜΤΘ εξοπλισμένο με το σύστημα TEWS

Ο US Army υστερεί σε μέσα ηλεκτρονικών επιθέσεων που ανήκουν οργανικά στις Ταξιαρχίες όλων των Σχηματισμών και της σύνθεσης των δυνάμεων του.

Μέχρι σήμερα, ο US Army εξέλιξε ένα ζεύγος πρωτοτύπων με τον διττό σκοπό της απόκτησης των απαιτούμενων ικανοτήτων για τις δυνάμεις Ευρώπης και Ειρηνικού και την ελαχιστοποίηση της επισφάλειας (ρίσκου) του TLS. Αυτές περιλαμβάνουν το Tactical Electronic Warfare System (TEWS) -μια πλατφόρμα ηλεκτρονικής υποστήριξης και ηλεκτρονικών επιθέσεων- και το Tactical Electronic Warfare Light (TEWL) επι οχήματος Flyer72 – μια πλατφόρμα αποκλειστικά για ηλεκτρονική υποστήριξη.

Στο ενδιάμεσο, κάποιοι Σχηματισμοί δημιούργησαν εξειδικευμένες μονάδες για τη χρήση αυτών των τριών πρωτότυπων συστημάτων, μια είναι η 3η Ταξιαρχία Ομάδων Μάχης της 1ης Μεραρχίας Τεθωρακισμένων η οποία παρέλαβε TEWS και δημιούργησε αυτό που ονομάζει «Διμοιρία Φάσματος». Αυτή η Διμοιρία είναι τμήμα με αποστολή την εκτέλεση διαβίβασης πληροφοριών και ηλεκτρονικού πολέμου στο πλαίσιο της οργάνωσης των στρατιωτικών πληροφοριών που προβλέπει την ενσωμάτωση συστημάτων όπως το TEWS και το Prophet, ένα σύστημα διαβίβασης πληροφοριών, σε μια Διμοιρία για εκπαίδευση και επιχειρήσεις, ανέφερε ο Χόλαντ.

©US Army | Στρατιώτες των ΗΠΑ εκπαιδεύονται στο σύστημα Prophet

Αυτή η εργασία συμβάλλει στην ενημέρωση των σχεδίων για τις μελλοντικές πολυχωρικές επιχειρήσεις, πρόσθεσε. Η 3η Ταξιαρχία Ομάδων Μάχης της 1ης Μεραρχίας Τεθωρακισμένων ενοποίησε όλες τις 17 σειρές – προσωπικό κυβερνοπολέμου και ηλεκτρονικού πολέμου- σε μια Διμοιρία διαβίβασης πληροφοριών και ηλεκτρονικού πολέμου ώστε να διασφαλίσει πως έχουν ενσωματωθεί σωστά όλες οι συμπληρωματικές δυνατότητες.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: